به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، اسماعیل نجار شب گذشته (۱۸ آذر) در نشست کارگروه مدیریت بحران و مخاطرات بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری که با حضور استاندار و جمعی از مسئولین استان در فرمانداری لردگان برگزار شد، با اشاره به اقدامات دولت برای کاهش تنش آبی در کشور، گفت: بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای کاهش تنش آبی در هیئت دولت تصویب شده است.
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران با بیان اینکه در ایران نیز بر اساس گرم شدن هوای زمین تغییر اقلیم اتفاق افتاده است، افزود: خشکسالی های متمادی، کاهش منابع آبی زیر زمینی، بیابان زایی، پراکندگی بارش ها و گرم شدن هوا از دلایل تغییر اقلیم در ایران است.
وی مشاهده فروچاله ها را از دیگر مخاطرات تغییر اقلیم دانست و اظهار کرد: متأسفانه در برخی از نقاط کشور فروچاله هایی به عمق حدود 70 متر به وجود آمده که مشکلاتی را برای مردم ساکن در این مناطق ایجاد کرده است.
نجار از اجرای طرح های حمایت از کشاورزان در سازمان مدیریت بحران خبر داد و تصریح کرد: برای رفع مشکلات بیمه ای کشاورزان هر سال حدود 13 هزار میلیارد ریال اعتبار به صندوق توسعه بیمه کشاورزی اختصاص داده می شود.
رئیس ستاد مدیریت بحران با اشاره به افت شدید دمای هوا در اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل تغییر اقلیم در کشور، خاطرنشان کرد: این حادثه باعث سرمازدگی 750 هزار هکتار از باغ های کشاورزی شد که میزان خسارت وارده حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال بود.
معاون وزیر کشور از ارائه طرح های حمایتی از کشاورزان خسارت دیده خبر داد و اضافه کرد: پرداخت تسهیلات 50 میلیون ریالی بلاعوض به کشاورزان بیمه شده و تسهیلات 10 میلیون ریالی به کشاورزانی که اراضی کشاورزی آن ها فاقد بیمه است در دستور کار قرار گرفته و به زودی تصویب می شود.
نجار هماهنگی، سیاست گذاری و نظارت را از وظایف اصلی سازمان مدیریت بحران خواند و ادامه داد: با توجه به نظارت ها اما متأسفانه هنوز هم در بحث رعایت ایمنی در ساخت و سازها مشکل داریم و بسیاری از ساختمان ها بدون لحاظ موارد ایمنی ساخته می شوند.
رئیس ستاد مدیریت بحران رعایت قوانین ایمنی در ساخت و سازها را ضروری دانست و بیان کرد: با افرادی که این قوانین را دور می زنند برخورد جدی می شود و در صورت وارد شدن خسارت به چنین ساخت و سازهایی هیچ حمایتی صورت نمی گیرد.
معاون وزیر کشور با اشاره به شناور بودن اعتبارات ماده های 10 و 12 سازمان مدیریت بحران کشور، افزود: در پی وقوع زلزله در کرمانشاه حدود 120 هزار میلیارد ریال وام بلاعوض و تسهیلات و امکانات در اختیار مردم و دستگاه های مربوطه قرار گرفت.
رئیس ستاد مدیریت بحران با اشاره به وقوع سیلاب در شهرستان لردگان و ایجاد خسارت، اظهار کرد: باید مطالعات دقیق و کارشناسی برای برآورد خسارت های وارده انجام گیرد تا با اقدامات زیربنایی از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کرد.
نظر شما