به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، صبح امروز(19 آذر) در یادواره شهدای سواد آموزی آذربایجان غربی گفت: این محفل نورانی که برگزار شده میزبان اصلی آن شهدا هستند به ویژه 6 شهیدی که این محفل برای آنها برگزار شده است و این مراسم از عنایات آن شهداست.
وی ادامه داد: ما مراسم های مختلفی برگزار می کردیم برای شهدا و قبل مراسم استرس داشتیم و از برگزاری و مدیریت خود خوشحال بودیم ولی بعدها فهمیدیم که این مراسم توسط خود شهدا اداره و مدیریت می شوند.
باقرزاده افزود: این جلسه که محل رفت و آمد شهداست به نظر می رسد که آنها دست خالی نمی روند و حاجات مومنان را به سوی خداوند خواهند برد چرا که آنها مهمان خدا هستند و حاجات ما را برآورده می کنند.
وی به حضور شهدا در این مراسم ها اشاره کرد و متذکر شد: ما زیر بار منت شهدا هستیم و هرچه داریم ازآنهاست و این یادواره ها نسیم بهشتی هستند که بر جان و روح ما می وزد.
رئیس نهضت سواد آموزی کشور به خاطراتی از خانواده شهدا و حضور شهدا در مراسم های یادواره اشاره کرد و افزود: بیان امثال این خاطرات چندین ساعت وقت می برد و باید بدانیم که بانی این مراسم ها شهدا هستند و باعث خیر و برکت خواهند بود.
وی به سخنان مقام معظم رهبری(مدظله) و مسئله تکریم شهدا و جایگاه آن که کمتر از شهادت نیست اشاره کرد و گفت: ما به هر نحوی می توانیم با زنده نگهداشتن یاد شهدا ولو با عکسی در مغازه یاد آن عزیزان را گرامی بداریم و مقام معظم رهبری (مدظله) متذکر شدند هر کس یاد شهدا را کمرنگ کند به انقلاب خیانت کرده است.
باقرزاده ادامه داد: در دنیا سه عامل فقر، جهل و جنگ به انسان ها ظلم کرده است و باعث اذیت و آزار آنها شده است و مسئله جنگ که اکثر ما آن را تجربه کرده ایم بدترین حالت این ظلم هاست.
وی خاطر نشان کرد: اینکه چرا جنگ اتفاق می افتد جایگاهش اینجا نیست ولی اینکه در مقابل آن دفاع و ایثار وجود دارد قابل بحث است چرا که این دفاع بسیار ارزشمند بشمار می رود و شهادت که مختص ماست ارزشی والاتر دارد.
وی جنگ ایران را جز جنگ های طولانی دنیا برشمرد و افزود: این جنگ از جمله جنگ هایی بود که حتی رعایت عدالت نشده بود و ما با 32 کشور که با کشور بعثی همکاری می کردند می جنگیدیم.
باقرزاده ادامه داد: در جنگ تحمیلی ما قریب به 200 هزار شهید، 40 هزار آزاده و 140 هزار جانباز داشتیم که آمار قابل توجهی است و در این میان آنچه که خیلی مهم است این است که از اول قاجاریه تا انقلاب هر وقت جنگ شده بخشی از کشور را از داده ایم و این جنگ تنها جنگی بود که حتی یک وجب از کشور را از دست ندادیم.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: واقعیتی که وجود دارد این است که 50 سال دیگر ما منبع اصلی اطلاعات در خصوص شهدا را که خانواده شهدا هستند نخواهیم داشت و این یادواره ها باید پررنگ تر برگزار شود و در راستای ثبت خاطرات آن عزیزان بیش از پیش تلاش شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: اگر در کشوری هر کسی کار خود را به خوبی انجام دهد پیروزی حتمی است و باید بدانیم دفاع همچنان باقی است و آن زمان جنگ سخت بود و اکنون زمان جنگ نرم است که افسران و فرماندهان این جنگ معلمان و مربیان هستند.
وی یادواره امروز را بیستمین یادواره شهدای سواد آموزی کشور عنوان کرد و افزود: نهضت سواد آموزی در طول این چهل سال تلاش زیادی انجام داده و نتایج خوبی بدست آورده است که در این زمنیه افزایش نرخ باسوادی در کشور سه برابر میانگین جهانی است.
در پایان این مراسم از خانواده 6 شهید سوادآموزی آذربایجان غربی شهیدان رحمتی، مختارپور، قلندری، رضوان خواه، سلامت و نقی زاده تقدیر و تشکر شد.
نظر شما