فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن ارزش ها راهکار پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی است

استاندار زنجان بر ضرورت آموزش های پیش از ازدواج در استان زنجان تاکید کرد و گفت: راه پیشگیری و مقابله با بسیاری از آسیب های اجتماعی، فرهنگسازی و نهادینه کردن ارزش ها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، فتح اله حقیقی، در جلسه شورای اجتماعی استان با بیان اینکه در حوزه خانواده نباید غفلتی صورت گیرد و باید مسائل به صورت ریشه‌ای و با ارائه آموزش های لازم رفع شود، خاطرنشان کرد: با استفاده از فناوری های نوین، موضوعات و شاخص های کیفی را بصورت کمی بیان و بررسی نماییم.

 

مقام عالی استان با یادآوری اینکه درخصوص موضوعات حوزه اجتماعی نیز با بهره گیری از علم آمار و تعاریف صحیح از مسائل اجتماعی باید اطلاعات درست را بصورت کمی تحلیل و ارزیابی کرد، افزود: زنجان دارای ویژگی های شاخصی نظیر؛ برخورداری از هیئات مذهبی فعال، سازمان های مردم نهاد و اقدامات مذهبی که الگوی سایر استان ها می باشد.

 

حقیقی با اشاره به اینکه استان زنجان در زمینه اعتیاد، یکی از پاک ترین استان های کشور به شمار می آید، خاطرنشان کرد: در چنین استانی انتظار می رود که آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، خشونت و طلاق در سطح پایینی قرار گیرد.

 

وی با یادآوری اینکه در استان زنجان باید یک یا دو موضوع از آسیب های اجتماعی را بصورت ویژه مورد توجه قرار داد، گفت: با تمرکز جدی روی این موضوعات خاص و جذب اعتبارات کشوری، به اجرای طرح های مقابله ای جهت کنترل و کاهش آن موضوعات خاص پرداخت تا بصورت پایلوت و الگوی کشور، عملیاتی شود.

 

استاندار زنجان با بیان اینکه راه مقابله و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تنها تکیه بر اعتبارات دولتی و یا استفاده از توان نیروهای امنیتی و قضایی نیست، افزود:  بلکه باید از طریق فرهنگسازی مناسب و نهادینه نمودن ارزش ها، با اعتقاد و ایمان کامل به اجرای طرح های عملیاتی بپردازیم.

 

حقیقی با بیان اینکه بالا بودن سرانه مطالعه در استان زنجان و وجود سرمایه های اجتماعی و سازمان های مردم نهاد فعال در استان زنجان از ثروت های مهم در این استان به شمار می آید، گفت: باید از توان این سرمایه های اجتماعی که بدلیل ویژگی های هویتی خاص خود، بهترین تصمیم سازان در کنار مدیران هستند به نحو شایسته ای استفاده نمود.

 

به گفته استاندار زنجان، فعالین سمن ها، افرادی خوش فکر و بدون وابستگی های سیاسی و اقتصادی هستند که بدون هیچ توقع و چشم‌داشتی به ارائه مشاوره های مهم می پردازند لذا باید از این ظرفیت استفاده کرد.

 

وی افزود: تاکید بر مشخص نمودن موضوعات خاص برای فعالیت حوزه اجتماعی، پرهیز از موازی کاری دستگاه های اجرایی، ارتقاء سرانه ورزشی در استان، اجرای طرح حمایت از تحصیل دانش‌آموزان بی‌بضاعت در یکی از شهرستان های محروم استان، فعال‌تر نمودن اتاق‌های فکر و هیئت‌های اندیشه ورز در استان و راه اندازی خانه جوان تا پایان امسال در تمامی شهرستان ها از سایر تاکیدات مهم استاندار زنجان به اعضای شورای اجتماعی بود.

 

مدیرکل امور اجتماعی استاندار زنجان هم در این جلسه با بیان اینکه امسال یک میلیارد و 400 میلیون تومان از سازمان امور اجتماعی کشور به دفتر امور اجتماعی استانداری زنجان اختصاص یافته است، گفت: 12 تفاهم نامه ملی در خصوص اعتیاد، طلاق، خشونت، مفاسد اخلاقی و حاشیه نشینی،9 تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی و 12 قرارداد با سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه اجتماعی منعقد شده است.

 

مسیح الله سلطانی با یادآوری اینکه 19 محله در حاشیه زنجان هستند، گفت: در این مناطق 87 هزار و 334 نفر ساکن می باشند.

 

به گفته وی، جمعیت ساکن در این مناطق 8.7 درصد است که در مقایسه با نرم کشوری 15 درصد پایین تر است.

 

سلطانی با بیان اینکه طی 9 ماه سال گذشته، از هر 100 هزار نفر در استان،2 هزار و 127 نفر گرفتار خشونت اجتماعی شدند، گفت: در این بازه زمانی از هر 100 هزار کودک، 4.8 نفر آزار دیده اند.

 

کد خبر 747145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha