خبرگزاری شبستان_ اهواز: بیست و هفتم آذر سالروز شهادت شهید آیت الله مفتح به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است. شهید مفتح از سال ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به تبعیت از حضرت امام خمینی (ره) و با درک صحیح از مبانی فکری و خطوط ترسیمی ایشان، منادی وحدت حوزه و دانشگاه و دعوت کننده به پیوند عمیق روحانی و دانشگاهی بود.
امام خمینی (ره) در نهضت اسلامی انقلابی خود همواره بر همکاری و وحدت حوزه های علمیه و دانشگاه ها نام بردند و در این مسیر هیچ گاه از این دو قشر غافل نبودند. ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با نگاه راهبردی به وحدت حوزه و دانشگاه، آن را بزرگترین پیروزی دانسته اند، می فرمایند اگر نهضت اسلامی مردم ایران هیچ دستاوردی غیر از وحدت حوزه و دانشگاه نداشت، باز هم می ارزید.
مقام معظم رهبری وحدت حوزه و دانشگاه را یکى از اساسى ترین، پیچیده ترین و عمیق ترین مسائل انقلاب می دانند و می فرمایند: « وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی وحدت در اهداف کلی، وحدت در کامل ساختن این ملت و این کشور و حرکت با یکدیگر و عبور در دو خط موازی، بدون اصطکاک با هم؛ یعنی هر دو، کار خودشان را بکنند؛ اما برای یک هدف و آن هدف، ساختن و کامل کردن ملت و کشور ایران است، ...».
در قرآن و منابع اسلامی هم وحدت ادیان مطرح است و آیات بسیاری در این باب وجود دارد و پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) هم بر این امر تاکید دارند. از این رو جای تردید نیست که برای از بین بردن سیاست های تفرقه انگیز دشمنان اسلام، مخصوصاً جامعه تشیع، به دو مغز متفکر جامعه یعنی حوزویان و دانشگاهیان نیاز است تا برای حفظ عزت و آزادی جامعه و بالندگی مذهب تشیع با هم وحدت و اتحاد و همگرایی داشته باشند.
حوزه و دانشگاه مرکز ثقل انقلاب اسلامی
«ناصر سودانی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با تبریک روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: بدون شک مرکز ثقل انقلاب اسلامی دو رکن رکین علمی، فرهنگی و اعتقادی یعنی حوزه و دانشگاه است؛ حوزه علمیه مانند سر و مغز برای انقلاب اسلامی و دانشگاه مانند قلب این نظام است.
رئیس دانشگاه امیرالمؤمنین اهواز، افزود: این دو در کنار هم یک حرکتی را به منصه ظهور رساندند که به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و امروز بعد از 40 سال شاهد پیشرفت های روز افزون این انقلاب هستیم.
وی اضافه کرد: البته سالروز وحدت حوزه و دانشگاه بعد آنکه گروه و فرقه ضاله فرقان دکتر شهید آیت الله مفتح رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران را که روحانی و دانشگاهی بودند، در مقابل دانشگاه ترور کردند، به منظور هم افزایی بیشتر، به این عنوان نامگذاری شد.
وی تصریح کرد: در زمان طاغوت اینگونه القا می شد که حوزه و دانشگاه در جهت نفی یکدیگرند و این طور تلقی می کردند که در نگاه حوزویان، دانشگاهیان انسان های متجدد دین ستیزی هستند و در نگاه دانشگاهیان، حوزه یک مجموعه واپسگرا و متجری است.
سودانی، عنوان کرد: البته امام خمینی (ره) خط بطلانی بر این مطلب کشیدند و این دو قشر مؤثر و سرنوشت ساز را پا به پای هم و در کنار هم و دوشادوش هم به صحنه کشاند و شاهد پیروزی انقلاب اسلامی در کنار حضور پرشور امت حزب الله هستیم.
وی با بیان اینکه امروز هم شاهد این تعامل بسیار تنگاتنگ و معنا دار حوزه و دانشگاه هستیم، اذعان داشت: پیشرفت های همه جانبه کشور که در سایه معنویت، دینداری، عزت و استقلال ملت ایران طول این چهار دهه کسب شده، قطعا با همکاری و وحدت روحانیت و حضور پررنگ و عالمانه و مؤثر دانشگاهیان بوده است.
برای وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه نقش بزرگان این دو قشر بسیار سازنده است
«حجت الاسلام سید محسن شفیعی»، هم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، وحدت حوزه و دانشگاه را از اموری دانست که امام بزرگوار از دهه 40 آن را تذکر و مورد توجه قرار می دادند و اظهار کرد: امام خمینی (ره) برای این وحدت تاثیر سرنوشت سازی برای ملت ایران قائل بودند.
مسئول دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، ادامه داد: امروز بعد از گذشت 40 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در این مسیر گام های بلندی برداشته شده اگر چه ادعا نمی کنیم که به نقطه مطلوب رسیده ایم اما بدون تردید گام های بلندی براشته ایم.
وی ارتباط گسترده و همه جانبه حوزه و دانشگاه، تاسیس پژوهشگاه های مشترک، شکل گیری کارگروه های مشترک، اعتماد و حسن نگاه حوزه و دانشگاه به هم را از دستاوردهای این تلاش مبارک دانست و ابراز امیدواری کرد: این همگرایی روز به روز بیشتر شده و به سمت تدوین منشور نظام کارآمد دینی جهت پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه برای وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه نقش بزرگان این دو قشر بسیار سازنده است، تاکید کرد: در این مسیر همچنین اصرار بر نقاط مشترک و پرهیز از نقاط مورد اختلاف، باور حوزه و دانشگاه از همدیگر و به رسمیت شناختن ماموریت های اختصاصی هر دو گروه ضروری و الزامی است.
وحدت و همکاری میان حوزه و دانشگاه، نه یک وحدت فیزیکی و شکلی، بلکه تقارب و یکی شدن در مبانی معرفت شناختی، ارزش های فرهنگی و دغدغه ها و حساسیت های سیاسی و اجتماعی است، از این رو کسانی که دشمنان نظام اسلامی را می شناسند نباید اجازه دهند تا غبار کدورت، فضای آکنده از مهر و جو سالم علمی کشور را تیره و بیمار سازد و روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی برای طرح مجدد و عالمانه این موضوع و آسیب شناسی و آفت زدایی از این شجره طیبه است.
نظر شما