به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، برای دومین بار در سال 1397 استیضاح وزیر آموزش و پرورش از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتفی شد. لغو طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در روزی اتفاق افتاد که دبستانی در زاهدان به دلیل استفاده از چراغ نفتی طمعه حریق آتش شد و سه دانش آموز جان خود را از دست دادند.
ماجرای نخستین طرح استیضاح بطحایی
نخستین طرح استیضاح «سید محمد بطحایی» در مرداد ماه سال جاری با ۲۹ امضاء تقدیم هیات رییسه شد اما نمایندگان متقاضی استیضاح در جلسه علنی یکشنبه (11شهریور ماه 1397)مجلس شورای اسلامی امضاهای خود را پس گرفتند و از هیات رییسه خواستار شدند که استیضاح از دستور کار خارج شود.
دلیل پس گرفتن امضا از سوی استیضاح کنندگان، بازگشایی مدارس اعلام شد.
برخی از محورهای استیضاح وزیر آموزش و پرورش عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، عدم اجرای نظام رتبهبندی معلمان، عدم دقت در کتب درسی، عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان و بیتوجهی به مشکلات رفاهی آنان، توجه به معلمین حقالتدریس و کارشکنی در مسیر قانونی کردن بکارگیری آنها، عدم وجود ضابطه در انتخاب مدیران و عدول از قانون، کاهش اعتبارات آموزش و پرورش به دلیل عدم پیگیری و سوء مدیریت در تاثیرگذاری در دولت، اهش شدید اعتبارات سازمان نوسازی مدارس، تضعیف دانشگاه فرهنگیان، عدم پایبندی به برنامه ارائه شده در زمان اخذ رای، فساد اخلاقی در مدارس به علت سوء مدیریت بود.
جریان افتادن دوباره استیضاح بطحایی
اما با بازگشایی مدارس و آمدن فصل پاییز مجددا طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با امضای ۶۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جریان افتاد و تقدیم هیئترئیسه پارلمان شد.
برخی از موارد طرح استیضاح همانند موارد اولین طرح استیضاح بود که برخی از موارد « عدم توجه عملی به سند چشمانداز آموزش و پرورش، عدم توجه به عملی به امور تربیتی - پرورشی - تربیت بدنی- سلامت در آموزش و پرورش و مدارس، عدم توجه عملی به اجرای قانون و نظام هماهنگی، تنزل جایگاه مدیران مدارس از نظر منزلت و حقوق و مزایا در دوره وزارت ایشان، گرانتر شدن آموزش و پرورش در دوره وزارت ایشان، عدم توجه عملی در رسیدگی به سرانه مدارس کشور، بهخصوص مناطق محروم و متأسفانه، افزایش جمعیت دانشآموزان بازمانده از تحصیل ویژه در مناطق حاشیهشهر - محروم - کارگران در دوره وزارت ایشان، افزایش آسیبهای اجتماعی در مدارس و نبود راهکارهای عملی وزیر برای مقابله با این آسیبهای جدید، عزل و نصبهای سیاسی - حزبی - باندی - رفاقتی در وزارت آموزش و پرورش و ادارهکلها و مدارس ویژه در مناطق محروم و عدم وجه به دانشآموزان در بحث تغذیه، عدم برنامه جدید برای، افزایش حقوق، مزایای رفاهی، معیشتی فرهنگیان و تنزل جایگاه و رتبه اجتماعی - اقتصادی معلمان در دوره وزارت ایشان، عدم پویایی و نشاط در بین معلمان و دانشآموزان و کاهش انگیزه کاری در بین معلمان و کاهش انگیزه ادامه تحصیل، عدم نظارت بر مدارس غیر دولتی و وابسته به سازمانها و نهادهای دیگر، حذف و کاهش مدارس ابتدایی و افزایش تعداد بازماندگان از تحصیل بهخصوص در مناطق محروم »بود.
حضوروزیر درکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
در همین باره؛ «جبار کوچکی نژاد»، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به خبرنگار شبستان از حضور وزیر آموزش و پرورش در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در روز27 آذرماه1397 خبر داد تا و به پرسش های استیضاح کنندگان پاسخ دهد.
منتفی شدن دوباره استیضاح بطحایی
این در حالی است که «میرحمایت میرزاده»، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به تسنیم گفته است: به دلیل اینکه استیضاح آقای بطحایی از حدنصاب افتاد دیگر در کمیسیون آموزش این موضوع بررسی نشد.
وی افزود: تعداد امضاهای استیضاح آقای بطحایی که پیش از این 30 امضا بود به کمتر از 10 امضا رسید و در چنین شرایطی استیضاح از حدنصاب میافتد.
این برای بار دوم است که استیضاح «سید محمد بطحایی» با پس گرفتن امضا از سوی استیضاح کنندگان منتفی می شود.
نظر شما