به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مجتبی فاطمی» امروز (چهارشنبه 28 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اداره ثبت احوال با کمترین امکانات بیشترین خدمات به مردم خراسان جنوبی ارائه می دهد.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سوم دی ماه سالروز تاسیس ثبت احوال است، گفت: در سال 1227 اولین شناسنامه به نام فاطمه صادر شد و از آن زمان به خاطر اعلام آمار دقیق و ثبت وقایع حیاتی اداره ثبت احوال تاسیس شد.
وی با بیان اینکه امروز 99 درصد ولادت ها و وفات های استان ثبت می شوند، ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی که چهلمین سال آن را در دهه فجر امسال جشن می گیریم در خراسان جنوبی نزدیک به یک میلیون و 800 هزار سند سه جلدی را آرشیو کرده ایم.
تحویل 72 ساعته شناسنامه المثنی برای اولین بار در خراسان جنوبی
فاطمی با توجه به اینکه شناسنامه المثنی را یک ماهه تحویل می دهیم، افزود: تحویل شناسنامه المثنی از یک ماه به 72 ساعت برای رعایت حقوق شهروندی و ارباب رجوع کاهش یافته است و شناسنامه تعویضی برای اولین بار در استان در مدت زمان 72 ساعت به مردم تحویل داده می شود.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی در ادامه گفت: از امروز هر کس از شهروندان خراسان جنوبی که شناسنامه خود را گم کرده بداند که شناسنامه المثنی بدون درج کلمه المثنی تحویل می شود.
کارت هوشمند ملی کلاهبرداری را به صفر می رساند
فاطمی با بیان اینکه دو نوع مرز جغرافیایی و هویتی داریم، ادامه داد: مرز هویتی بسیار حساس است و کارت هوشمند ملی یکی از اتفاقاتی است که جلوی تغییر هویت و کلاهبرداری و فساد مالی را می گیرد.
وی با توجه به اینکه خراسان جنوبی 750 هزار نفر جمعیت دارد، گفت: در راستای صدور کارت هوشمند ملی خراسان جنوبی رتبه یک کشوری را سال گذشته کسب کرد و اکنون رتبه دوم کشوری را داریم.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 569 هزار نفر افراد واجد شرایط برای دریافت در استان داشتیم، ادامه داد: از این تعداد 72 درصد برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام و 86 هزار نفر نیز در سال 97 برای کارت هوشمند ملی دریافت کردند و تنها 80 هزار نفر مانده تا این کارت را دریافت کنند.
فاطمی به یکی از مشکلات کارت های ملی قدیمی اشاره کرد و گفت: یک نفر در تهران حدود یک هزار کارت ملی قدیمی را از مردم با 50 هزار تومان اجاره می کرد و می رفت دلار 4200 تومانی دریافت می کرد و اکنون با صدور کارت هوشمند ملی می توان کلاهبرداری را به صفر رساند.
وی از مسئولین درخواست کرد: مسئولین مرتبط به ثبت احوال توجه و مهر بیشتری داشته باشند و ثبت احوال یک دستگاه اجتماعی و حاکمیتی است و سالانه 18 هزار نفر تنها برای شناسنامه نوزاد در استان به ثبت احوال مراجعه می کنند و بایستی مسئولان ثبت احوال را با قدیم مقایسه نکنند و اعتبارات بیشتری در اختیار این دستگاه قرار دهند.
ثبت 4هزار و 636 واقعه ازدواج طی سال 97 در خراسان جنوبی
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با بیان اینکه در 8 ماهه امسال 4هزار و 636 واقعه ازدواج داشته ایم، افزود: با کاهش 3.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته در ازدواج رو به رو بوده ایم و رتبه 15 در کشور را داریم و خانواده ها باید ازدواج را آسان بگیرند.
فاطمی به میانگین سن ازدواج استان اشاره کرد و گفت: 27 سال برای آقایان و 22 سال برای خانم ها است و سه هزار و 50 واقعه ازدواج در شهرها و یک هزار و 586 ازدواج در روستاها رخ داده است.
خراسان جنوبی بیست و هشتمین استان در زمینه طلاق
وی با اشاره به آمار طلاق در استان بیان کرد: 883 واقعه طلاق در 8 ماه نخست امسال در خراسان جنوبی ثبت کردیم و از سال 92 تاکنون افزایش طلاق در استان نداشته ایم.
فاطمی در ادامه گفت: بیشترین طلاق از آن زندگی های زیر 4 سال بوده است و نشان می دهد که در این نوع زندگی ها عشق واقعی و تفاهم وجود ندارد و رتبه ما در کشور در زمینه طلاق بیست و هشتم است.
کاهش 6 درصدی ولادت در خراسان جنوبی طی سال 97
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه واقعه ولادت در استان بسیار کاهش داشته یافته است، ادامه داد: اکثر خانواده ها به سمت تک فرزندی حرکت کرده اند و رتبه ما پنجم در کشور را داریم و در 8 ماهه امسال 11 هزار و 491 واقعه ولادت داشتیم و 6 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
وی در ادامه بیان داشت: شهری 8 هزار و 145 واقعه ولادت و روستایی سه هزار و 346 واقعه ولادت بوده است و پنج هزار و 873 نفر پسر و 5هزار و 618 نفر دختر متولد شده اند.
فاطمی به آمار وفات در خراسان جنوبی طی 8 ماه ابتدای امسال اشاره کرد و گفت: در این موضوع نسبت به سال گذشته 4.3 درصد رشد داشته ایم و طی 8 ماهه امسال 2هزار و 542 واقعه فوت در استان داشتیم که بیشترین فوت شدگان مربوط به 75 سال به بالا است.
ابوالفضل و فاطمه در صدر نام های خراسان جنوبی
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با اشاره به فراوانی نام ها در سال 97 در استان گفت: بیشترین فراوانی نام برای پسرها ابوالفضل، امیرحسین، امیرعلی، حسین و محمد و برای دخترها فاطمه، فاطمه زهرا، زینب، زهرا، حلما است.
وی با توجه به اینکه از 89 تاکنون برای 276 هزار و 607 نفر بالای 16 سال شناسنامه مکانیزه صادر کرده ایم، افزود: در هشت ماهه 97 نیز برای 21 هزار و 673 نفر شناسنامه مکانیزه صادر شده است.
فاطمی تاکید کرد: به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی اسامی ائمه اطهار (علیهم السلام) را در استان تغییر نمی دهیم و برای تغییر نام خانوادگی 386 نفر و تغییر نام 109 نفر در استان امسال اقدام کردند.
نظر شما