رشد تولید فولاد در ایران/تولید ۲۲.۵۹۰ میلیون تنی در ۱۱ ماه

بنا به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران امسال حدود ۲۴ تا ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد که نشاندهنده افزایش ظرفیت تولید کشور در این بخش است تا جایی که انجمن فولاد جهان نیز این افزایش تولید را تایید کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پیش بینی شده در سال 1404 ظرفیت فولاد کشور به رقم 55 میلیون تن برسد و علاوه بر این امکان صادرات 15 تا 20 میلیون تنی آن امکان پذیر شود.

 

در یک دهه گذشته، فولاد جهان ۳/۷ درصد رشد داشته که متاثر از رشد فولاد چین بوده است. در سال میلادی گذشته، رشد فولاد جهان ۶ درصد بود اما در ایران ۲۱ درصد بوده که نشان از جهش تولید فولاد کشور است. در سال ۲۰۱۷ میلادی(۱۳۹۶) رتبه ایران در فولاد ۱۷ بود اما در ۸ ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی (1397) به رتبه ۱۰ رسیدیم و ایتالیا، تایوان و اوکراین را پشت‌سر گذاشتیم.

 

۳ کشور نخست تولید فولاد جهان شامل چین، هند و ژاپن هستند که هر یک حدود ۱۰۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کنند. هند جزو کشورهایی است که به علت شرایط اقلیمی و انرژی برای تولید فولاد دارای مزیت است. پس از این کشور، مقام چهارم تولید فولاد به امریکا با ۸۰ میلیون تن فولاد می‌رسد. پس از امریکا، کشورهایی همچون کره‌جنوبی و روسیه قرار دارند که روسیه ممکن است از کره جنوبی پیشی بگیرد. هفتمین کشور نیز آلمان است و رده‌های هشتم و نهم به کشورهای برزیل و ترکیه می‌رسد. ایران این ظرفیت را دارد که ترکیه را پشت ‌سر بگذارد. به عبارت دیگر باید با استفاده از مزیت‌های خود تا ۴ سال آینده، ترکیه را پشت‌سر بگذاریم.

 

بنا به گفته «سیدرسول خلیفه‌سلطانی»، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در چهارمین کنفرانس استیل‌پرایس مزیت اقتصاد ما این است که بالاترین ذخایر گاز جهان و دسترسی به آب‌های آزاد را برای تولید و صادرات فولاد داریم. افغانستان ۷ برابر ایران سنگ آهن دارد در حالی که ظرفیتی برای فولادسازی ندارد و باید بتوانیم در معادن این کشور نیز سرمایه‌گذاری کنیم. ما باید از این شرایط خود که مزیت بهره‌گیری از آب‌های خلیج‌فارس از جاسک تا چابهار است، استفاده کنیم. وی افزود: هندی‌ها و کره‌ای‌ها در چند سال گذشته، رغبت بسیاری برای حضور و سرمایه‌گذاری در چابهار نشان دادند. البته اکنون به دلیل شرایط به‌وجود آمده و تحریم‌ها مایوس شده‌ و برگشته‌اند.

 

خلیفه‌سلطانی ادامه داد: «امسال حدود ۲۴ تا ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد که حدود ۱۳میلیون تن آن در داخل کشور مصرف شد.» این گفته ها نشان دهنده افزایش ظرفیت تولید یفولاد در کشورمان است و در همین راستا و طبق گزارش انجمن فولاد جهان (ورلد استیل)، تولید فولاد خام ایران در نوامبر سال ۲۰۱۸ با ۲ درصد افزایش نسبت به نوامبر سال ۲۰۱۷، به ۲ میلیون تن رسید.

 

ایسنا به نقل از ورلد استیل نوشته است: «ایسنا، تولید جهانی فولاد در ۱۱ ماه نخست امسال به ۱.۶۵ میلیارد تن بالغ شد که ۴.۷ درصد رشد سالانه داشت. تولید فولاد خام ایران در نوامبر سال ۲۰۱۸ با ۲ درصد افزایش نسبت به نوامبر سال ۲۰۱۷، به ۲ میلیون تن رسید. تولید ایران در ۱۱ ماهه نخست سال میلادی جاری، ۲۲.۵۹۰ میلیون تن بود که در مقایسه با ۱۹.۲۵۵ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۱۷، به میزان ۱۷.۳ درصد افزایش نشان داد

 

در میان سایر تولیدکنندگان، تولید فولاد چین در نوامبر سال ۲۰۱۸ با ۱۰.۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۷۷.۶ میلیون تن رسید. تولید چین از ژانویه تا نوامبر ۱۰.۸ درصد رشد کرد و به ۸۵۷.۳۴ میلیون تن رسید. چین اکثر کوره‌های فولادسازی غیرقانونی را در سال ۲۰۱۷ تعطیل کرد و این بخش پیش از این در آمارهای رسمی گنجانده نشده بود.

 

ژاپن ۸.۶ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به نوامبر سال ۲۰۱۷ به میزان ۰.۵ درصد کاهش داشت. تولید کره جنوبی با ۱.۱ درصد رشد در مدت مذکور، به ۵.۹ میلیون تن رسید. تولید هند به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ در نوامبر ۱.۳ درصد کاهش پیدا کرده و به ۸.۴۹ میلیون تن بالغ شد.

 

تولید اتحادیه اروپا با ۱.۲ درصد افزایش نسبت به نوامبر سال ۲۰۱۷، به ۱۴.۱۴ میلیون تن رسید. این منطقه در فاصله ژانویه تا نوامبر اندکی کاهش نشان داد و به ۱۵۴.۴۲ میلیون تن رسید. تولید ایتالیا با یک درصد کاهش، به ۲.۱۹ میلیون تن رسید اما کاهش بیشتر تولید در کشورهای دیگر مانند آلمان (۲.۹ درصد)، اسپانیا (۰.۷ درصد) و هلند (۲.۲ درصد)، با تولید فولاد خام فرانسه که ۱۲.۸ درصد افزایش یافته و به ۱.۴ میلیون تن رسید جبران شد.

 

ترکیه ۳.۱ میلیون تن فولاد خام در نوامبر تولید کرد که ۲.۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. تولید آمریکا با ۱۱.۸ درصد افزایش، به ۷.۴ میلیون تن رسید./

 

 

کد خبر 750164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha