به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «ولی الله شجاع پوریان» در سومین نشست فصلی مدیران 352 گانه محلات شهر تهران گفت: خوشبختانه به واسطه ارتباط نزدیک و بازدیدهای صورت گرفته ازمناطق و محلات تعامل نزدیکی با مدیران محله و شورایاران داشته ایم و ما در پی اصلاح اساسی حوزه مدیریت محلات، سراها و شورایاری ها هستیم و به هر مدلی که دست یابیم قطعا حقوق و زحمات شما مدیران فعال محلات تامین و دیده خواهد شد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: جایگاه محله را به عنوان نخستین محور کانون فعالیت های مدنی در شهرها دانست و افزود: عنصر اولیه تشکیل جامعه مدنی به عنوان یک تجربه جهانی از محلات آغاز می شود و اگر ما به دنبال واگذاری اداره امور جامعه و شهر به مردم باشیم هیچ ظرفیتی مهمتر و کاربردی تر از محلات وجود ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: بر اساس قوانین بالادستی نظام، توجه به توده مردم و اداره امور به دست شهروندان زمینه ساز تحقق جامعه مدنی در قالب دموکراسی و مردم سالاری دینی است که در راس آن سرای محلات می توانند با ساماندهی سایر ظرفیت ها و ایجاد تعامل و هم افزایی در تحقق این اصل مهم کوشا باشند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، اصل راه اندازی شورایاری ها و مدیریت محلات را از اقدامات شایسته مدیریت شهری در گذشته عنوان و تصریح کرد: مدت 10 سال از تجربه مدیریت محله گذشته و نهال سابق اکنون به درخت بالنده ای تبدیل شده است اما از فلسفه اصلی خود فاصله گرفته است.
وی، افزایش مشارکت اجتماعی مردم، تبدیل نقش تولی گری شهرداری به تسهیل گری، حضور شهروندان در برنامه ها و افزایش اعتماد عمومی به مدیریت شهری، تجلی مشارکت جویی مردم و تبدیل سرای محلات به نقطه کانونی حضور مردمی، اخذ دیدگاه های شهروندان برای اداره شهر و اصلاح امور را از ماموریت های اصلی سراهای محلات برشمرد.
شجاع پوریان افزود: از منظر اقتصاد فرهنگ، باید در راستای ارائه خدمات فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی به شهروندان جهت خودگردانی، درآمدزایی داشته باشند و در راستای تولید فکر و اندیشه و فرهنگ سازی در موضوعات مرتبط تلاش کنند.
وی با بیان اینکه سرای محله باید محلی برای حضور و بهره مندی سمن ها و مجموعه های مردم نهاد و تشکل های مختلف از امکانات سراها باشد، افزود: فضاها باید در اختیار سازمان های مردم نهاد برای بروز توانمندی ها و خلاقیت های آنان قرار گیرد. اما امروز با فلسفه پیدایش سراها فاصله وجود دارد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، بر ضرورت بررسی ساختار حقوقی سراهای محله، اصلاح آیین نامه ها و تجدیدنظر در دستورالعمل های ابلاغی در حوزه مدیریت محله تاکید کرد و افزود: اصلاح ساختار گذشته و بهبود وضعیت سراهای محلات مستلزم بازمهندسی جدید در این زمینه است تا منافع شهروندان و مدیریت شهری توأمان لحاظ شود.
وی، تبدیل سرای محلات به پاتوق های فرهنگی، اجتماعی و هنری برای مردم را خواستار شد و افزود: سراها باید نقطه تلاقی مردم و نهادهای مختلف و محلی برای کشف استعدادهای محله ای باشند و باید با جذب گروه های محلی و افزایش مشارکت اجتماعی مدنی و محلی شهروندان در سراهای محله، بتوانیم استعدادهای درخشان نوجوانان و جوانان مان را به جامعه معرفی و از آن استفاده کنیم.
شجاع پوریان، با اشاره به آسیب شناسی صورت گرفته از وضعیت فعلی سراهای محلات، اظهار امیدواری کرد که با برگزاری نشست های مشترک و اخذ نظرات مدیران محلات در قالب نظام جامع پیشنهادات و ارائه به مدیریت شهری، ایجاد تحول در ساماندهی وضعیت مدیریت محلات را شاهد باشیم.
نظر شما