به گزارش خبرگزاری شبستان، مقابله با ایران؛ هدف اعراب از بازگشایی سفارت در دمشق، اعلام نرخ تورم؛ وظیفه ذاتی بانک مرکزی، افزایش ۸ درصدی بودجه عمومی دولت در مقایسه با سال گذشته، نرخ تضمینی خرید گندم به ۱۷۰۰ تومان می رسد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۱۲ دی ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
ایران برای تحمیل هزینه به طرف های مذاکره دست بسته نیست
«مهدی محمدی» مهمان برنامه دیشب (سه شنبه 11 دی ماه) گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بود و در این برنامه درباره مذاکرات هسته ای و خروج آمریکا از آن و تلاش های این کشور برای انجام مذاکره دوباره گفت: «این در شان ایران این نیست که دوبار در مذاکرات گزیده شود. ایران کشوری است که نظم مقاومتی در منطقه ایجاد کرده و بازیگر اصلی منطقه پس از داعش است و آنچه که طرف مقابل را در توافق ها نگه می دارد بالا بردن هزینه پایبند نبودن آنها به تعهداتشان است.»
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه کشورمان برای تحمیل هزینه به طرف های مذاکره دست بسته نیست، تاکید کرد: «طرف های مقابل باید از هزینه های پایبند نبودن به تعهدات بترسند.در دنیای کنونی امضای کری یا امضای مکرون و برجام نمی تواند تعهد ایجاد کند بلکه میزان توانایی ما در تحمیل هزینه به طرف ها تعهد برای آنها ایجاد می کند.»
محمدی ادامه داد: «باید مشخص شود برنامه هسته ای برای چه چیزی تعطیل شد. اروپا و آمریکا به طور شفاف اعلام کرده اند که پس از پایان دوره برجام و سال 2025 میلادی فعالیت های هسته ای ما را نمی پذیرند.»
هدف اعراب از بازگشایی سفارت در دمشق مقابله با ایران است
پس از گذشت هشت سال از بحران سوریه این روزها کشورهای مخالف بشار اسد شروع به بازگشایی سفارت های خود در دمشق کرده اند. در همین رابطه ابتدا امارات متحده عربی و سپس بحرین اقدام به بازگشایی نمایندگی های خود در سوریه کرده اند تا روابط دیپلماتیک خود با این کشور را از سر بگیرند. راجع به علت این اقدام و تاثیر سیاست های ایران بر این امر «نصرت الله تاجیک» سفیر اسبق کشورمان در اردن با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت و گویی داشته که مشروح این مصاحبه را در زیر می خوانید:
سوال: بازگشایی سفارت کشورهای عربی در سوریه نشانگر چیست؟
بازگشایی نمایندگیهای سیاسی چند کشور عربی همچون امارات، بحرین و موریتانی در سوریه نتیجه تثبیت سرزمینی و میدانی حکومت این کشور است. و نشان از آن دارد که کشورهای دیگر و حداقل دولتهای عربی پذیرفته اند که خطر از سر اسد پریده است! البته خطر آن زمانی از سر اسد پرید که یکسال پیش بعد از شکست داعش در موصل در اواسط سال 2017 ، در اکتبر همین سال بساطش را از رقه جمع کرد! از سال 2011 سوریه از طریق یک جنگ نیابتی و با جنگجویان واراداتی از اروپا، قفقاز و کشورهای عربی شخم زده شد به گونه ای که طبق اعلام سازمان ملل متحد اگر با رشد 8 درصدی بخواهد سوریه بازسازی شود 30 سال این روند به طول می انجامد. لذا در مجموع میتوان گفت شرایط میدانی و سیاسی حکومت سوریه ، شکست داعش و سایر جنگجویان مسلح داخلی و وارداتی و تثبیت نسبی مواضع ارتش سوریه با کمک حامیان و هم پیمانانش باعث شد که کشورهایی که مخالف بشار اسد بودند و دنبال سرنگونی وی و حکومتش بودند به واقعیات سیاسی و میدانی گردن بگذارند. این بازگشائی سمبل و حرکت نمادین پذیرش اشتباه آمریکا و کشورهای هم پیمان منطقه ائی اش از جمله عربستان، قطر و ترکیه است. البته من با کمی بدبینی این حضور نسبتا" شتابزده را دنبال میکنم و حس میکنم این کشورهائی که مخالف سیاست های ایران هستند به این نتیجه رسیده اند که برای کاهش و یا مقابله با نفوذ ایران روابط خود را با سوریه عادی کنند.
فداکارانی در اروپا برای ایجاد SPV وجود ندارد
«حسین ملائک» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «به نظر شما آیا اروپا در مساله SPV (ساز و کار مالی و بانکی) به وعده های خود عمل خواهد کرد؟» گفت: بعد از خروج آمریکا از برجام و تهدید اروپا به عدم حمایت از ایران و جدی نشان دادن خود برای تنبیه هر شرکت و یا هر کسی که تحریم های آمریکا علیه ایران را خنثی کند اروپا در شرایط جدیدی قرار گرفت که تا کنون با آن روبرو نشده بود . مقابله با مهمترین متحد خود بخاطر کشوری چون ایران که نه سیستم سیاسی آن و نه رفتار بین الملل ان چنان جذابیتی برای خود آنها نداشت .
سفیر اسبق ایران در چین با بیان این که برای اروپا، نظرات و رفتار دولت فعلی آمریکا نا مانوس، مغایر و بسیار دور از انتظار و خارج از آنچیزی بود که اروپا تحت عنوان همکاری جمعی به آن اعتقاد داشت، افزود: بنابر این اروپا سعی کرد که با آن مقابله کند.
اعلام نرخ تورم وظیفه ذاتی بانک مرکزی است
«محمدرضا نجفی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد سخنان مسئولان بانک مرکزی مبنی بر عدم اعلام نرخ تورم از سوی بانک مرکزی گفت: هر دستگاهی وظایف ذاتی دارد و نمی تواند انتظار دشته باشد که دستگاهی دیگر وظایفش را انجام دهد. بانک مرکزی در حوزه وظایف خودش باید نسبت به اعلام آمارهای مختلف احساس وظیفه کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هر حال اعلام نرخ تورم حق ذینفعان و استفاده کنندگان از این آمار است و بانک مرکزی باید در این مسئله در حوزه وظایف ذاتی اش عمل کند.
وی بیان کرد: مردم انتظار دارند دستگاه ها به وظایفشان عمل کنند شاید این آمارها تلخی ها و اطلاعات ناخوشایندی داشته باشد اما مجموعه این گزارشات می تواند سیاست ها و رویکردها و انتظارات ذینفعان مختلف را نسبت به واقعیات تدوین و در مسیر درست قرار دهد.
بودجه عمومی دولت در مقایسه با سال گذشته هشت درصد افزایش دارد
«محمد فیضی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه 98 در کمیسیون برنامه و بودجه گفت: بودجه عمومی دولت در مقایسه با سال گذشته 80 درصد افزایش نشان می دهد. اگر اقلام بودجه ای را در نظر بگیریم و بخواهیم در این رابطه صحبت کنیم باید بگوییم که در بین سه منبع عمده درآمدی درآمدهای دولت کاهش داشته است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تملک دارایی های مالی با کاهش مواجه است و اعتبارات عمرانی نیز همانند سال قبل 62 هزار میلیارد تومان ثابت مانده است و هیچ افزایشی نداشته است.
وی تصریح کرد: البته بحث هزینه های جاری دولت یعنی بحث حقوق کارکنان به واسطه تورمی که در کشور وجود دارد مقداری افزایش دارد و با توجه به اینکه دولت برنامه هایی را برای کمک به اقشار آسیب پذیر دارد لذا این هزینه ها افزایش داشته است.
نرخ تضمینی خرید گندم به ۱۷۰۰ تومان می رسد
با آن که قیمت ۱۶۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم تعیین شده بود اما نمایندگان مجلس اقداماتی برای اصلاح مجدد آن انجام دادند و حالا در آخرین خبرها رسیدن این نرخ به ۱۷۰۰ تومان مورد توافق وزیر جهاد کشاورزی،سازمان برنامه و بودجه و رییس مجلس قرار گرفته است.
مشکلاتی که تحریم ها برای قطعه سازان ایجاد کرد
«محمدرضا نجفی منش» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص تاثیر تحریم ها بر بازار قطعه سازان ایرانی گفت: این بار فشار آمریکا بیش از دوره های گذشته تحریمی است و این تحریم ها به ضرر قطعه سازان و فعالان بازار خودرو نیز بوده است.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی افزود: اما کشورهای تحت فشار آمریکا که پیش از این با ایران همکاری داشته اند هم تلاش می کنند که با کمترین خسارت از این تحریم ها و تهدیدهای آمریکا عبور کنند.
وی به تلاش های چین برای حفظ همکاری های خود با قطعه سازان ایرانی اشاره کرد و یادآور شد: سفیر چین در ایران به فعالان بازار خودرو گفته که همکاری ها با قطعه سازان و تولید کنندگان مواد اولیه خودرو را ادامه خواهد داد .
نجفی منش امید دیگر قطعه سازان ایرانی را اجرای ساز و کار مالی و بانکی اروپا برای گسترش اقداماتشان دانست و اظهار داشت: از سویی دیگر ما منتظر کانال اروپا هستیم تا از آن طریق هم بتوانیم با دیگر کشورها همکاری داشته باشیم.
ایران توانایی دریافت طلب خود از انگلیس را دارد
«علی اکبر فرازی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در مورد دریافت غرامت ایران از انگلیس و ادعای برخی ها مبنی بر ارتباط این مساله با پرونده نازنین زاغری گفت: در جهان سیاست احتمال هر نوع مبادله و رد و بدل شدن پرونده ها وجود دارد اما در خصوص این مورد مشخص اینکه مساله زاغری را به طلب ایران از نگلیس ارتباط دهیم یک ادعای نامعقول است.
سفیر اسبق ایران در رومانی با اظهار این که دلیل نامعقول بودن این ادعا وجود راهکارهای فراوان برای بازپس گیری غرامت ایران از انگلیس است، افزود: ایران به لحاظ حقوق بین الملل و حقوق موجود در روابط دو جانبه می تواند طلب خود را از انگلیس پیگیری کند و در این زمینه نیازی به گروکشی ندارد.
وی دلیل دیگر نامعقول بودن آن ادعا را استقلال قوا در ایران دانست و مطرح کرد: از طرف دیگر ما بارها اعلام کرده ایم که در ایران استقلال قوا وجود دارد و این باعث می شود که علیرغم این که وزات امور خارجه برای منافع ملی گام بر می دارد این اختیار را نداشته باشد که در خصوص اقدامات قوای دیگر دخالتی داشته باشد./
نظر شما