صنعت نفت ایران در دوران تحریم ها

صنعت نفت ایران تحت فشار تحریم های آمریکا توانسته همچنان به کار خود ادامه داده و رویاهای آمریکا را عملی نکند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «دونالد ترامپ» با خروج از برجام تلاش کرد اقتصاد ایران را دچار مشکلات سختی کند. پس از آن دست به اعمال تحریم های جدی علیه تهران کرد و این تحریم ها را راهی برای به صفر رساندن فروش نفت کشورمان دانست.

 

اما در فرصت ۶ ماهه ای که ایالات متحده از زمان خروجش از برجام تا اعمال تحریم های نفتی علیه کشورمان ایجاد کرد توانست به این نکته دست یابد که کشورهای بسیاری از این تحریم ها تبعیت نخواهند کرد. در نتیجه واشنگتن در ابتکاری ۸ کشور ترکیه، تایوان، ایتالیا، هند، چین، ژاپن، کره جنوبی و یونان را از محدودیت های موجود برای خرید نفت ایران معاف کرد. در ادامه عراق نیز با رایزنی های خود توانست به جمع این ۸ کشور اضافه شود.

 

حالا با گذشت ۲ ماه از اعمال سخت ترین محدودیت ها برای فروش نفت ایران از سوی آمریکا وضعیت صنعت نفت کشورمان از سوی مقامات وضعیت مناسبی دانسته شده است. تا جایی که سازمان برنامه و بودجه کشور در لایحه بودجه ۹۸ فروش ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز را تضمین کرده است.

 

علاوه براین، شرکت ملی نفت کشورمان نیز توضیحاتی راجع به ارتباط مشتریان ایران با تهران ارایه کرده است.

 

«امیرحسین زمانی‌نیا» طبق خبر وزارت نفت گفته که «با وجود فشار آمریکا برای محدود کردن بازار نفت ایران، تعداد مشتریان بالقوه نفت ایران به دلیل رقابتی بودن بازار بیشتر به مراتب بیشتر از پیش شده است.»

 

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت افزوده: «شرکت ملی نفت ایران در چهار دهه تحریم توانسته است سازوکارهایی خلاقانه برای فروش نفت به دست آورد، اما متاسفانه فشار و نفوذ مالی آمریکا به حدی است که چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و بقیه کشورهایی که برای واردات نفت ایران از آمریکا معافیت گرفته‌اند حاضر نیستند یک بشکه بیشتر از معافیتی که گرفته‌اند از ایران نفت خریداری کنند.»

 

زمانی‌نیا در بخش دیگری از اظهارات خود یادآور شده که «دولتمردان همه کشورهای جهان به جز عربستان و اسرائیل ضمن محکوم کردن بازگشت دوباره تحریم‌ها،‌ عملکرد سیاسی ایران را تائید می‌کنند و بارها نسبت به رفتارهای خارج از عرف دیپلماتیک ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند. اما باید به این موضوع توجه داشت شرکت‌های خارجی که از سوی بخش خصوصی اداره می‌شوند و تابع دولتمردان خود نیستند.»

 

این در حالی است که صنعت نفت کشورمان در دوران تحریم ها بیشترین تکیه خود را بر محصولات نفتی دارد و صنعت پتروشیمی در این میان نقش بسزایی برای درآمد بیشتر تهران ایفا می کند.

 

در این رابطه، «بهزاد محمدی» در گفت و گو با شانا از تلاش های صنعت پتروشیمی برای درآمد بیشتر در دوران تحریم ها گفته است.

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی توضیح داده که «واحدهای پتروشیمی کشور راه‌های دور زدن تحریم را بلدند و شرایط بین‌المللی کنونی کشور خللی در فعالیت واحدها ایجاد نمی‌کند.»

 

گفتنی است، ایران تا اردیبهشت ۹۸ فرصت دارد تا نیاز نفت این ۸ کشور استثنا را تامین کند و پس از آن مشخص نیست معافیت ها به پایان می رسد یا تمدید خواهد شد؟/

کد خبر 754155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha