به گزارش خبرگزاری شبستان، نزدیک به هزار شهر جهان شاهد تحرکت های گسترده مردمی در اعتراض به سیاستهای اقتصادی جهان بود. هزاران نفر از مردم جهان روز گذشته(شنبه 23 مهر) در اعتراض به نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی و هیمنه سرمایه داری تظاهرات سراسری را برگزارکردند.
جنبش"15 اکتبر" با شعار"ای ملتهای جهان به پاخیزید" و " به خیابان ها بیایید" و "جهان جدیدی را بسازید" به برگزاری تظاهرات در 951 شهر در 82 کشور جهان در اعتراض به وضعیت اقتصادی نامناسب ناشی از بحران اقتصاد جهان و سلطه سرمایه داری دعوت کردند.
دربیانیه جنبش 15 اکتبر آمده است که از آمریکا تا آسیا و آفریقا و اروپا، ملتها خواهان حقوق و دمکراسی حقیقی هستند و قدرتها به نفع اقلیتی فعالیت می کنند که اراده اکثریت را نادیده می گیرند و باید این وضعیت از بین برود.
پس از پنج ماه از تولد جنبش 15 اکتبر، این جنبش اماکنی را انتخاب کردند که در اقتصاد بین الملل نماد بزرگی هستند مانند وال استریت در نیویورک، منطقه مالی سیتی در لندن و بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت.
تظاهرات آمریکا
پلیس آمریکا، 45 نفر از معترضان جنبش"وال استریت را اشغال کنید" را در میدان تایمز اسکویر درحالی بازداشت کردند که 24 نفر دیگر را به دلیل ورود بدون مجوز به یکی از بخش های سیتی بانک در تفریگاه واشنگتن بازداشت کرده بودند.
برگزارکنندگان این اعتراض ها اعلام کردند که نزدیک به هزار نفر به میدان تایمز اسکویر آمدند.
معترضان شعارهایی همچون" ما را فروختید و بانکها را نجات دادید" و "وال استریت را هر روز هفته اشغال کنید" سر دادند.
این اعتراض ها به شهرهای مختلف آمریکا کشیده شده است؛ به طوری که پنج هزار نفر در لس آنجلس و دو هزار نفر در خیابان های شهر پتیزبورگ و هزاران نفر نیر در نیویورک نسبت به نظام سرمایه داری تظاهرات کردند.
در واشنگتن نیز دو تا سه هزار نفر در مرکز بازار در آستانه افتتاح نصب جایزه نوبل صلح برای فعال حقوق شهروندی" مارتین لوترکینگ" که سال 1968 میلادی ترور شد، تجمع کردند.
تظاهرات در کانادا
در کانادا نیز بیش از دهها هزار نفر با نواختن گیتار و دمیدن حباب و سر دادن شعارهایی تظاهرات صلح آمیزی را در اعتراض به وضعیت معیشتی و نظام سرمایه داری برگزار کردند.
نزدیک به پنج هزار نفر در منطقه مالی شهر تورنتوی کانادا تجمع کردند و سپس چادرهایی را نیز برای ادامه اعتراض ها برپا کردند.
هزاران نفر دیگر نیز در اعتراض های مونترال، اتاوا، کالگری، هالیفاکس و ونکوور شرکت کردند.
تظاهرات رم با 70 زخمی
پلیس با صدها نفر معترضان که نقاب زده بودند، درگیر شد و این اعتراض ها در رم به خشونت کشیده شد. معترضان به سیاست ریاضت اقتصادی شیشهی بانکها و فروشگاهها را شکستند و چند خودرو را آتش زدند و پلیس ایتالیا نیز با شلیک گاز اشک آور و استخدام از آب پاش آنها را متفرق کرد و 70 نفر نیز زخمی شدند.
این درگیری میدان کلیسای تاریخی سن ژان لاتران را به میدان جنگ واقعی تبدیل کرد. درهمین حال، هزاران نفر با در دست داشتن پلاکارد هایی "تنها راه حل... انقلاب" به نظام سرمایه داری جهان اعتراض کردند.
ماریو دراگی، رئیس بانک ایتالیا که قرار است ریاست بانک مرکزی اروپا را ماه آینده برعهده بگیرد، از معترضان حمایت و اعلام کرد: جوانان حق دارند که خشمگین باشند و آنها به تجارت جهانی خشمگینند و من آنها را می فهمند.
تظاهرات مادرید
دهها هزار نفر از مردم اسپانیا از خیابان های فرعی مادرید به سمت میدان پویرتا دیل سول حرکت کردند. تظاهرکنندگان این میدان را طی یک ماه اشغال کرده بود و بر روی پلاکارد بزرگی نوشته بودند"مشکل در بحران است، بپاخیزند.
جان اگویری، سخنگوی جنبش"برآشفتگان"در اسپانیا به گسترش این حرکت نشان می دهد که این مسئله مختص به اسپانیا نیست بلکه مربوط به همه جهان است زیرا بحران جهانی است و بازارها در سطح جهان حرکت می کنند.
تظاهرات لندن
800 نفر از معترضان خشمگین در منطقه مالی "سیتی" با شعار "بورس را اشغال کنید" نسبت به وضعیت موجود اقتصادی در جهان اعتراض کردند.
این تظاهرات به درگیریهایی میان تظاهرکنندگان و پلیس منجر شد. حضور نیروهای پلیس نیز در شهر لندن چشمگیر بود. دولت بریتانیا با توجه به تجربیات تلخ ماه اوت در لندن، نیروهای انتظامی زیادی را بسیج کرده بود تا از بروز هر حادثه جلوگیری کند.
سبایرو، یکی از ناظران صفحه فیس بوک در لندن گفت: تعداد اعضای این صفحه به 12 هزار نفر طی یک هفته کمتر رسیده است.
تظاهرات در استرالیا و نیوزلند
نزدیک به دو هزار نفر در شهر سیدنی در استرالیا در برابر بانک مرکز استرالیا تظاهرات کردند و یک هزار نفر نیز در شهر ملبورن تجمع کردند.
در نیوزلند نیز صدها نفر در خیابان های اصلی شهرهای اوکلند، ولینگتون و کرایسچرش تظاهرات کردند تا به راهپیمایی بپیوندد که سه هزار نفر با با سر دادن شعار و نواختن طبل به سیاست های اقتصادی اعتراض کردند.
آفریقا و آسیا
جنوب آفریقا نیز شاهد تظاهرات های مشابه در شهرهای اصلی از جمله ژوهانسبورگ و دوربان، کیپ تاون بود و تظاهرات در ژوهانسبورگ بر وضعیت بورس تاکید داشت و دهها تظاهر کننده با در دست داشتن پلاکاردهایی پیام های سیاسی را همچون" ملت را در ثروت ها مشارکت دهید" فرستادند.
در آسیا نیز روز گذشته تظاهرات هایی در اعتراض به نظام سرمایه داری جهان در کشورهای حوزهی آسیا ـ پاسیفیک آغاز شد. در منطقهی بانکی هنگکنگ صدها تن گردآمدند و علیه بانکها شعار دادند. سپس صدها تن در توکیو گردآمدند و شعار «توکیو را اشغال کنید» سردادند که از شعار تظاهرکنندگان نیویورکی برای اشغال والاستریت الهام گرفته بودند. در سئول پایتخت کرهی جنوبی 250 نفر در خیابان های اصلی سئول تظاهرات مشابهی علیه بانکها و بازارهای مالی جهان برگزار کردند. تظاهر کنندگان کرده ای پلاکاردهایی به زبان انگلیسی و کره ای را که بر روی آن نوشته شده بود "من بانکدار خودکار شما نیستم" و "مالیات ها برای سرمایه دار و کار برای کارگران" حمل کردند.
در مانیل پایتخت فلیپین نیز دهها نفر تظاهراتی را در نزدیکی سفارت آمریکا با در دست داشتن پلاکاردی که بر روی آن نوشته شده بود" امپرالیسم آمریکا را ساقط کنید" و "فلیپین برای فروش نیست" برگزار کردند.
پایان پیام/
نظر شما