«مسعود تجریشی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره اقدامات انجام شده در حوزه کشاورزی برای احیا دریاچه ارومیه گفت: بسیاری طرح نکاشت را مطرح می کنند اما ما اسم آن را گذاشته بودیم طرح بهکاشت.
دریاچه ارومیه طی سه سال تثبیت نمی شد؛ قابلیت احیا را از دست می داد
مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: در شروع کار ستاد احیای دریاچه ارومیه، متخصصین زمین شناس اعلام کرده بودند که اگر طی مدت 3 سال نتوانیم دریاچه ارومیه را تثبیت کنیم، دریاچه قابلیت احیا را از دست خواهد داد.
وی توضیح داد: کارشناسان زمین شناسی اعلام کرده بودند اگر دریاچه را احیا نکنیم، کف دریاچه بالا آمده و صاف خواهد شد و هر آبی که وارد دریاچه ارومیه شود، پخش شده و تبخیر می شود بنابراین آبی در آن باقی نمی ماند. بنابراین طرح نکاشت را مطرح کردیم و 200 میلیارد تومان نیز برای اجرای آن اختصاص یافت.
مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: تمام آب یعنی 280 میلیون مترمکعب را به کشاورز ندهیم و به دریاچه اختصاص دهیم و 200 میلیارد تومان نیز به کشاورزان بدهیم.
وی افزود: کشاورزان و دستگاه های اجرایی البته عمدتا نمایندگان مجلس بودند و سال انتخابات هم بود و شبهه ایجاد کردند؛ بنابراین این طرح نکاشت اجرایی نشد.
تجریشی گفت: مزارع دارای درخت را شناسایی کردیم و مناطق و مزارعی که دارای زراعت هستند را شناسایی کردیم تا به آنها آب بدهیم، مابه تفاوت کاهش عملکرد را از محل 200 میلیارد تومان اعتبار پرداخت کنیم.
سرمایه گذاری روی بذرهای که به آب کمتری نیاز دارند
وی افزود: زمانیکه بارندگی ها خوب شد و بعدها دیدیم که مقاومت است؛ گفتیم طرح نکاشت را اجرا نکنیم، بنابراین روی بذرها سرمایه گذاری کردیم و روی بذری کار کردیم که به آب کمتری نیاز داشته باشد که بذر امسال جواب داده است.
مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: همچنین روی منحنی بهره برداری از سدها کار کرده ایم که بتوانیم آب را ذخیره کنیم و در زمانیکه کشاورز نیاز ندارد، آب را رهاسازی کنیم، این اتفاق هم جواب داد.
مدیریت آب های رهاسازی شده در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
تجریشی تصریح کرد: البته بررسی کردیم، آبی که پیش از این طرح رهاسازی می شد، متوجه شدیم سالی 70 میلیون مترمکعب آب در دشت میاندوآب که رهاسازی می شده است، چون خارج از فصل زراعت بوده است، کشاورز عملا استفاده ای از آن نمی کرد و بخشی از این آب جذب زمین شده و باعث شور شدن زمین ها می شد و بخشی نیز تبخیر شده است.
مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: بررسی کردیم دیدیم آبی که می خواستیم صرفه جویی کنیم، به ضرر کشاورزان تمام می شده است بنابراین همان عددی که می خواستیم به کشاورز ندهیم، همان را با مدیریت مصرف و رهاسازی به سمت دریاچه و کمک به کشاورزان داریم انجام می دهیم. یعنی در حال حاضر طرح بهکاشت را انجام می دهیم.
نظر شما