«دعوای بودجه ای»  در عراق بالا گرفت

نخست وزیر عراق با ارایه بودجه ۲۰۱۹ به پارلمان موجی از انتقاد ها را برانگیخت و اختلافات سیاسی در این کشور را عمیق کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج آنلاین، پیش نویس بودجه سال 2019 میلادی عراق که «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به پارلمان ارایه داد، موجی از انتقادها از سوی فراکسیون های سیاسی و استان های آزاد شده از دست داعش و مناطق اقلیم کردستان را برانگیخته است که به عدم تصویب این بودجه منجر شد.

باوجود تلاش های عبدالمهدی برای قانع کردن فراکسیون های کرد و اهل تسنن و برخی از نمایندگان استان های جنوبی در خصوص تخصیص مالی به مناطق آنها، اما به نظر می رسد که این طرف ها قانع نشدند و این مسئله به این معناست که اختلافات سیاسی که عراق از سالها از آن رنج می برده، افزایش یافته است.

 

خواسته فراکسیون اهل تسنن بر تخصیص نسبتی از این بودجه برای بازسازی مناطق سنی نشین که در نتیجه جنگ با داعش تخریب شده ، متمرکز است؛ چرا که این مناطق آزاد شده به ویژه استان نینوا در شمال عراق به مناطق جنگزده و خسارت دیده تبدیل شده است.

اما خواسته فراکسیون کرد بر بازگرداندن سهم اقلیم کردستان به بودجه 17 درصد به جای 12 درصد است. این نسبت از بودجه را دولت مرکز بر این اقلیم به عنوان مجازات اعمال کرده است. این مجازات در نتیجه اجرای همه پرسی جدایی از عراق در 25 سپتامبر 2017 میلادی است. در نتیجه این اقدام دولت مرکزی مجبور شد تا نیروهای عراق را به استان کرکوک و مناطق دیگر تحت سیطره کردها وارد کند.

 

در همین حال، نمایندگان مناطق جنوبی عراق به ویژه استان البصره خواستار حقوق بالاتری نسبت به سهم استان های دیگر و امتیازات آنها و ثبیت سهم این استان از طرح پترودلارشدند. این طرح پترودلار از زیرساخت ها، آموزش، بهداشت و بررسی خسارت های محیط زیستی حمایت می کند.

برخی گروههای سیاسی بر اجرای خواسته ها و مطالباتشان از سوی دولت عراق که از سه ماه پیش در سردرگمی سیاسی به سرمی برد، اصرار دارند.

 

دولت عراق تاکنون نتوانسته کابینه وزیران را تکمیل کند. این امر تصویب بودجه را به تاخیر انداخته و بسیاری از پروژه های دولتی را تعطیل کرده است، علاوه براین حقوق کارمندان دولت و برنامه های حمایت از کشاورزان نیز تعطیل شده است.

در همین راستا، «حسین عرب» در گفتگو با «خلیج آنلاین» گفت: دولت عراق نمی تواند همه استان ها و وزراتخانه های را با تخصیص مالی از بودجه سال 2019 میلادی راضی کند و این مسئله به علت فقر بودجه ای است که دولت پیشین آن را تدوین کرده است.

عرب افزود: 75 درصد از بودجه عملیاتی و 23 درصد از سرمایه گذاری عبارت از وام هایی از بانکهای بین المللی است.

وی ادامه داد: حجم تخصیصات مالی برای مناطق آزادشده از دست داعش با حجم خرابی ها در این مناطق به ویژه شهر موصل متناسب نیست. اختصاص بودجه به موصل از پنج درصد از میزان خرابی ها در این شهر جنگزده بیشتر نیست.

 

در همین حال، «کفاح محمود» تحلیلگر سیاسی گفت: «حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق به علت اختلاف با اقلیم کردستان تلاش کرده است تا سهم این اقلیم را از 17 درصد به 12 درصد کاهش دهد.

محمود گفت: بودجه سال 2019 میلادی را دولت العبادی تدوین کرده است.

وی ادامه داد: مناطق آزاد شده از دست داعش از ویرانی سنگینی رنج می برند و بازگرداندن زندگی به این مناطق بیشتر بودجه عراق برای یک سال و شاید چند سال می طلبد.

کد خبر 756637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha