به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد غریبی» امروز (24 دی) در جلسه هیأت اندیشه ورزی سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان اظهار کرد: در حال حاضر یک میلیون و 600 هزار رأس دام سبک و سنگین در استان وجود دارد و دومین استان کشور به لحاظ جمعیت شتر هستیم.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با اشاره به وجود 60 هزار رأس دام سنگین بومی و اصیل در استان، گفت: نوسانات ارز یکی از دلایل خروج دام است و اگر در بحث دام دولت دلسوزانه ورود پیدا کند مشکلات حل می شود.
غریبی با تاکید بر اینکه باید اصلاح نژاد دام در استان انجام شود، افزود: بانک ژنی دام استان جوابگوی شرایط حال اقلیمی نیست اما احتیاج به واردات دام نداریم و صادارت معقول دام در آیندهای نزدیک مشکلات دامداران را حل خواهد کرد.
وی ادامه داد: باید علاوه بر ورود دام اصیل، ژن به داخل کشور وارد شود و ایران اکنون در بحث گاو شیری جزو کشورهای برتر دنیا در این زمینه است چرا که ژن وارد کردیم.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با انتقاد شدید از عدم حمایت شرکت پشتیبانی امور دام، عنوان کرد: صبح نهاده های دامی را افزایش میدهند اما شب در رسانه ملی با دروغگویی به مردم منکر افزایش قیمتها میشوند از طرفی انبارهای پشتیبانی امور دام پر است و میتوانند با عرضه آن به حل معضلات دامداران کمک کنند اما امتناع میکند و میگوید برای روز مبادا است!! مگر روز مباداتر از این داریم.
غریبی با گلایه عدم نظارت بر قیمتها، عنوان کرد: در این شرایط بهترین کار منطقه ای کردن شیر خام است و باید دولت در بحث دام سیاست های حمایتی را پیشه کند.
به گفته وی تشکلهای دامداری بازوی حمایتی و رابط بین دولت و بهره برداران هستند اما اکنون این تشکلها دارند از بین می روند چرا که حجم نقدینگی در تشکل ها ثابت بوده و با افزایش قیمت نهادهها، خدمات دهی آنان کاهش یافته است.
« مهدی هنری»، مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی هم در این جلسه از شکل گیری شبکه مردمی در امور دامی استان خبر داد و گفت: این شبکه می تواند با برگزاری کلاسهای آموزشی بر ارتقاء سطح علمی دامداران کمک کند.
نظر شما