شهید شوشتری: دیروز از هرچه بود گذشتیم، امروز از هرچه بودیم گذشتیم!

کاش از ما نپرسند بعد از شهدا چه کرده اید؟ آخر ماچه داریم بگوییم، انبوهی از نقطه چین ها!!!؟

خبرگزاری شبستان// خراسان رضوی


اشاره:

بعضی وقت ها در مواجه و معاشرت با مردم کوچه و بازار شاهد دعواها و نزاع های دلخراش در موقع رانندگی، صف اتوبوس و ... هستیم و گاه این سوال ذهن را وادار به پاسخ می کند که دلیل این همه تفاوت افراد در دهه 60 تا به امروز چیست؟ تفاوت کدام آرمان یا اندیشه یا تفکر باعث این همه دگرگونی رفتاری در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و غیره شده است؟

 

آیا ورود پیشرفت تکنولوژی و آشنایی افراد با رویکردهای زندگی جوامع دیگر در کشورهای جهان سبب این همه تفات است؟ آیا آرمان نیز با مرور زمان رنگ کهنگی به خود می گیرد؟ آیا حقیقت ارزش هم در زمان های مختلف متغیر است؟ آیا آرمان، ایمان، ارزش، گذشت، ایثار و... لباس نو به تن کرده است؟ لباسی که دیگر ما آن را نمی شناسیم و برایمان غریبه است؟ براستی پاسخ به ندای کدام فرمان در سال 59 همه آنان را که حقیقت آرمان را باور داشتند پا در رکاب نهاد تا در نبردی جانانه اطاعت از رهبری را برای جهانیان به نمایش بگذارند و امروز پس از گذشت بیش از 30 سال هنوز هم در باغ شهادت باز باز است!...


سردار سرتیپ پاسدار نور علی شوشتری

سردار سرتیپ پاسدار نور علی شوشتری در سال 1327 در روستای سر ولایت شهرستان نیشابور به دنیا آمد، وی که از فرماندهان پر افتخار و یادگاران نامدار دفاع مقدس محسوب می شود در دوران قبل از انقلاب با ارادت ویژه ای که نسبت به مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای داشت و به طور مرتب در جلسات ایشان شرکت می کرد و بدین طریق با فضای مبارزه ارتباط داشت. در دوران بعد از انقلاب و مخصوصاً در زمان دفاع مقدس نیز در عملیات های مختلف، خصوصاً در جبهه جنوب، حضور فعال داشت.


سردار شوشتری که افتخار همرزمی شهیدان بزرگواری همچون شهید باکری و شهید برونسی را در کارنامه زرین خود دارد در اکثر عملیات ها با مسئولیت های مختلف به ویژه فرماندهی محورهای عملیاتی حضوری فعال داشت که هفت بار جراحت شدید و تحمل رنج و درد ناشی از آن ماحصل این حضور فعال و مخلصانه بود و بدین ترتیب افتخار جانبازی را چون برگ زرین دیگری برای کتاب زندگی سراسر مجاهدت او به ارمغان آورد.


با وقوع عملیات مرصاد وی به توصیه مقام معظم رهبری مسئولیت این عملیات غرور آفرین را بر عهده گرفت و به نقل از شهید صیاد شیرازی فرماندهی خوبی از خود به نمایش گذاشت تا جایی که در تماس مرحوم حاج سید احمد خمینی با وی و ابلاغ گزارش پیشرفت عملیات توسط آن مرحوم به امام خمینی (ره)، حضرت امام خطاب به سردار شوشتری می فرمایند: "در این دنیا که نمی توانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعاً شما را شفاعت خواهم کرد. "

 

فرماندهی لشگر 5 قرارگاه نجف، قرارگاه حمزه و جانشینی فرمانده نیروی زمینی سپاه بخشی از مسئولیت های این فرمانده بزرگ و شهید والا مقام است.

 

وی از اول فروردین 88 نیز با حفظ سمت، فرماندهی قرارگاه قدس زاهدان را عهده دار شد و موفق شد با تلاشی پیگیر و مجاهدتی خستگی ناپذیر ایجاد اتحاد بین طوایف شیعه و سنی را در این استان به افتخارات خود بیفزاید.


بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در باره شهید شوشتری

این شهید عزیزمان، شهید شوشتری واقعا جزو عناصر پاکیزه سپاه بود. بنده ایشان را از نزدیک می‌شناختم و می‌دانستم که جزو انسان‌های مومن، پاک، سالم، صمیمی، فعال، زحمتکش و حقیقتا مظهری از همین ارزش هایی بود که متراکم می‌شود و یک شهید را به‌وجود می‌آورد.


در واقع، شهید شوشتری خودش را به این کنگره رساند و در عداد شهدا قرار گرفت. خداوند انشاءالله درجات ایشان را عالی کند و گوارا باد بر این انسان مجاهد و مبارز این پایان باارزش. بعد از اینکه سال‌ها درجنگ بوده و تجربه‌های جنگ را از سرگذرانده و سالم از جنگ بیرون آمده، بالاخره شهادت نصیبش شد. این خیلی ارزش بزرگی است. به خانواده ایشان و دوستان ایشان باید تبریک و تسلیت بگوییم... "
 

ناگفته های جنگ از زبان شهید شوشتری

شهید شوشتری می گفت اوایل جنگ اطراف اهواز محوری دست من بود. یک روز صبح دیدم که دو سه نفر نظامی اطراف خاکریز ما می چرخند و دشمن را برانداز می کنند و لباس ارتشی تنشان بود. یکی از آنها قد رشید و لاغری داشت و اسلحه ای روی کمرش و لباس ارتشی تنش بود و دو نفر دیگر اطراف او بودند. نزدیک طلوع آفتاب بود که شخصی دوان دوان به سنگر آمد و گفت آقا دارند به سنگر شما می آیند، گفتم چه کسی؟ گفت آقای خامنه‌ای.


آقا تشریف آوردند داخل و بعد از احوال پرسی گفتند طرح شما برای اینجا چیست؟ طرحم را ارائه دادم و آقا چند ایراد جدی به طرح گرفتند، بعد نقاط ضعف و قوت طرح را برای من تبیین کردند. بعد هم گفتند من در خدمت حضرت امام از طرح شما و این ایده دفاع خواهم کرد.


سردار شوشتری می گفت وقتی بنی صدر آمده بود دزفول و اندیمشک، من یک صبح تا ظهر پشت در اتاقش منتظر ماندم، نگهبان عزیز ارتشی خجالت می کشید مستقیم بگوید بنی صدر تحویلت نمی گیرد، تا ظهر ماندیم تا اینکه با شرمندگی گفت برادر پاسدار! آقای بنی صدر گفته اند "من می گویم در خوزستان نباید بمانیم، آقای شوشتری برای یک گوشه اش طرح آورده و من حوصله شنیدن این اراجیف را ندارم." در نتیجه من مأیوس شدم و برگشتم. مقام معظم رهبری وقتی به من گفتند طرح شما برای اینجا چیست انگار دنیا را به من دادند.


قسمتی از وصیتنامه شهید شوشتری

دیروز از هر چه بود گذشتیم، امروز از هرچه بودیم گذشتیم. آنجا پشت خاکریز بودیم و اینجا در پناه میز. دیروز دنبال گمنامی بودیم و امروز مواظبیم ناممان گم نشود. جبهه بوی ایمان می داد و اینجا ایمان مان بو می دهد. آنجا بر درب اتاقمان می نوشتیم یاحسین فرماندهی ازآن توست؛ الان می نویسیم بدون هماهنگی وارد نشوید. الهی نصیرمان باش تا بصیرگردیم، بصیرمان کن تا از مسیر برنگردیم. آزادمان کن تا اسیرنگردیم.


شهید و شهادت در قرآن و روایات

سوره بقره، آیه 154: "و لا تقولوا لمن یقتل فی سبیل‌الله اموت بل احیاء ولکن لا تشعرون" "کسی را که در راه خدا کشته شد، مرده نپندارید، بلکه او زنده جاوید است، ولیکن شما این حقیقت را نخواهید یافت."


واژه شهید در لغت، به معنای "گواه " است. در اصطلاح، این واژه به فردی اطلاق می‌شود که در راه خدمت به دین و دفاع از آن، جان خود را فدا کرده است. دین مبین اسلام برای شهید، مقام و منزلت والایی قائل است، تا جایی که پیامبر اکرم (ص) فرمودند:شهید نخستین کسی است که وارد بهشت می‌شود.


شهادت در نظر علی (ع) محبوبی گمشده است که طالبش تا به آن نرسد، آرام نمی‌گیرد؛ از این رو این انسان بزرگ، وقتی خود در محراب نماز زخم شهادت برمی‌دارد، عاشقانه ندای"فزت و رب الکعبه" سر می‌دهد.
 

در نگاه امام علی (ع)، مهمترین انگیزه های شهادت طلبی عبارتند از: شوق به لقاءالله، بزرگی روح، دل بریدن از دنیای فانی و دل بستن به حقیقت باقی، اجرای حق و احیای اسلام. انسان عاشق شهادت با چنین انگیزه هایی، هیچ گونه مصلحت اندیشی را تاب نیاورده و شجاعانه در برابر ستم و دورویی می‌ایستد.


... و شاید به همین دلیل شهید شوشتری بارها در بین همرزمانش گفته بود: آرزو دارم در میدان جنگ باشم و به شهادت برسم و جسم ناقابلم در راه خدا تکه تکه شود وی که در ابتدای سال 88 به عنوان فرمانده قرارگاه قدس انتخاب شده بود شهادت خود را پیش بینی کرده بود.

 

سردار شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده قرارگاه قدس که در تدارک برگزاری همایش وحدت سران طوایف در استان سیستان و بلوچستان بود در اقدامی تروریستی به فیض شهادت نائل آمد.


گفتنی است، سردار شوشتری گردهمایی های متعددی برای وحدت شیعه و سنی برگزار کرده بود که در آخرین گردهمایی توسط دشمنان نظام اسلامی و وابستگان به بیگانه به فیض شهادت رسید. 
  

پایان پیام/

کد خبر 75707

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha