به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سردار «ایوب سلیمانی» امروز چهارشنبه 26 دی در حاشیه همایش تخصصی معاونان و روسای اداره های مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان های سراسر کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کاهش خوبی در سرقت های خشن و مهم داشتیم، گفت: این نوع سرقت ها بیشتر عواطف جامعه را جریحه دار کرده و آثار و تبعات منفی بیشتری دارد. طی سال های گذشته موضوع سرقت تحت کنترل و مدیریت پلیس بوده و اقدامات موثری در جهت کاهش آن صورت گرفته است.
جانشین فرمانده ناجا بیان کرد: از سال گذشته به دلیل تشدید برخی از اموری که در حوزه مدیریت و کنترل ما نیست مانند بیکاری، مشکلات اقتصادی، توسعه بی کنترل حاشیه نشینی ها، عدم مدیریت صحیح معتادان متجاهر در جامعه و عدم پیش بینی مکان های مناسب برای نگهداری بلندمدت و درمان آنها با روند افزایش روبرو هستیم که نگران کننده است لذا بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این مشکل تا حدودی مرتفع شده است.
وی در ادامه افزود: در هر صورت مجموعه این عوامل باعث شده که سرقت در جامعه روند رو به رشدی داشته باشد هرچند شیب تندی ندارد ولی موجب نگرانی ماست، برای این کار قرارگاهی که از قبل فعال بود با یک رویکرد جدید فعال تر کردیم، طرحی با عنوان طرح اقدام مبارزه قاطع با توسعه سرقت در ابعادی مختلف تدوین کردیم، مراحل اولیه آن اجرایی شده است.
سردار سلیمانی تصریح کرد: ما باید بیشتر بر حوزه هایی تمرکز کنیم که فشار سارقان بر روی آنها بیشتر است، خودرو و منطقه آن 35 درصد سرقت ها را شامل می شود لذا لازم است که تمرکز ما بیشتر بر این حوزه باشد. اگر سرقت منزل، کیف قاپی و سرقت اماکن رشد داشته باشد این حوزه ها را بیشتر مدنظر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد سرقت های انجام گرفته در کشور در 10 استان کشور و مرکز شهرها انجام می شود، تصریح کرد: این استان ها شامل تهران، البرز، خراسان شمالی، اصفهان، کرمان، فارس و ... می شود، بنابراین اگر ما تمرکز خود را بر استان ها و شهرهای مرکز بیشتر کنیم، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.
جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه سارقان حرفه ای حدود 200 هزار نفر هستند، تصریح کرد: بیش از 65 درصد سرقت ها توسط سارقان سابقه دار و پرونده دار انجام می شود و اگر تمرکز ما بر این جمعیت ها بیشتر باشد تاثیرات بیشتری خواهیم داشت هرچند به دلایل محیطی سارقان اولین باری نیز در حال افزایش هستند که باید اقدامات لازم برای آنها نیز صورت بگیرد.
سردار سلیمانی تصریح کرد: عناصر پنج گانه مربوط به سرقت شامل سارق، جغرافیای سرقت، موضوع سرقت، مالخران و کارکنان نیروی انتظامی است که باید با آنها مقابله کنند.
وی با بیان اینکه کشفیات خودرو بیشترین آمار پلیس است، اظهار کرد: 97 درصد از خودروهای سرقتی کشف می شود که 85 درصد از آنها در ماه اول کشف می شوند.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی پلیس ایجاد نظم، امنیت و آرامش برای جامعه است، بیان کرد: موضوع سرقت بیشترین طیف تأثیر را بر امنیت دارد و بیش از 200 درصد احساس ناامنی در جامعه ناشی از سرقت است.
جانشین فرمانده ناجا اظهار کرد: برخی از اموال جمع آوری شده از سارقان به صاحبان اصلی شان برنمی گردد چون قابل شناسایی نبوده و فاقد کد هستند. یکی از دغدغه های جدی ما حصول اطمینان از برگرداندن اموال مسروقه به صاحبان اصلی آنهاست لذا سامانه ای با عنوان نمایشگاه مجازی اموال مسروقه راه اندازی کردیم که سال گذشته رونمایی شد و اکنون نیز به صورت آزمایشی در حال اجرا است. طی 10 ماه گذشته در تهران پاسخ مثبتی داده است و امروز برای کل کشور رونمایی شد.
وی ادامه داد: لذا آن دسته از اموال مسروقه که مالک اصلی اش مشخص است در سامانه بارگزاری می شود و افرادی که قبلا گزارش سرقت دادند با پر کردن فرم مربوطه در سامانه اجازه بازدید از نمایشگاه جهت شناسایی اموال مسروقه خود خواهند داشت.
وی با بیان اینکه 65 درصد سرقت ها کشف می شوند، گفت: 35 درصد سرقت های کشف نشده شاید هیچ وقت به صاحبان اموال برگردانده نشوند یا به خارج از کشور ارسال شوند و یا در داخل کشور مورد استفاده قرار بگیرند که امیدواریم برای این 35 درصد هم اقدامات لازم صورت بگیرد.
نظر شما