به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومي شركت آب منطقه اي استان، در اين آيين كه معاون آموزش متوسطه اداره كل آموزش و پرورش استان هرمزگان، مشاور طرح ملي داناب و مسئولين آموزشي نيز حضور داشتند دکتر «هوشنگ ملايي» با ارائه گزارشي از ميزان وجود اب در جهان ايران و استان هرمزگان خطاب به دانش آموزان اظهار كرد: با توجه به عدم بارندگي در 22 وماه اخير، استان هرمزگان با چالش كم آبي مواجه است كه اين امر ضرورت حضور فعال همه مردم به ويژه دانش اموزان را در اين عرصه پر رنگ تر مي كند.
وي در ادامه افزود: دانش آموزان طيف وسيعي از جامعه را تشكيل مي دهند كه خود آينده سازان كشور هستند در همين راستا يكي از مهمترين اهرم هاي مقابله با كم آبي و مصرف بهينه و صحيح آموزش هاي لازم به اين قشر و درگير كردن آنها با مقوله كم آبي است.
اين مقام مسئول با تاكيد بر اينكه دانش اموزان هميشه توانسته اند در خانواده ها تاثير زيادي داشته باشند گفت: تجربه اين را به اثبات رسانده كه دانش آموزان در توضيح و درك موضوعات به خانواده بهترين عملكرد را داشته اند از اين رو از دانش اموزان به عنوان ناجيان آب نامبرده مي شود.
مدير عامل شركت آب منطقه اي هرمزگان تصريح كرد: شما دانش اموزان هركدام مي توانيد به عنوان يك نجان دهنده آب در جامعه باشيد و اين را به ياد داشته باشيد كه آينده در دستان شما است زيرا اين شما هستند كه با عملكرد خود آينده را طراحي مي كنيد.
ملایی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز باید نگاهها تغییر کند و همگان خود را در حفاظت از منابع آب مسئول بدانند، اضافه کرد: در این طرح نظامهای ششگانه شامل نظامهای آموزشی، مشارکت، ارتباط، نظام انگیزشی، رسانهای و ارزشیابی مورد تأکید قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: هر کار فرهنگی باید ریشهای و با تکیه بر تفکر و اندیشه صورت گیرد که این نگرش فرهنگی به صورت ریشهای از مدارس استان آغازشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان در پایان عنوان کرد: طرح داناب برای ترویج آموزههای فرهنگی مصرف بهینه آب بین دانش آموزان پایهگذاری شده و امید می رود با اجرای آن روند شتابناک مصرف غیر متعادل آب متوقف شود و مصارف به سمت مصرف بهینه حرکت کند.
«محمد قويدل»، معاون آموزش متوسطه اداره كل اموزش و پرورش هرمزگان بيان كرد: اين طرح در 816 اموزشگاه، 22 منطقه و در بين 86 هزار دانش اموز پايه هفت، هشت و نهم متوسطه اجرايي مي شود.
وي در ادامه با اشاره به تعداد دو هزار و 300 نفر از ناجيان آب كه اين طرح را همراهي مي كنند، گفت: فرهنگ سازي و اموزش دو مقوله مهم در رسيدن به هدف اجراي اين طرح است.
وي ادامه داد: چالش پيش رو مي تواند با ارائه راهكاري هاي مناسب و استفاده از طيف هاي مختلف مانند دانش آموزان كه پايه اصلي اموزش در جامعه هستند كاهش يابد.
اين مقام مسئول در پايان افزود: مدارس به عنوان ظرفيت هاي مناسب در جهت هدايت جامعه در فرهنگ سازي مديريت و مصرف بهينه آب محسوب مي شوند كه مي توانند با حضور دانش آموزان درك و مفاهيم شرايط را، براي آيندگان مديريت كنند.
حجتالاسلام «علی اکبر میرزایی» به عنوان مشاور طرح ملی داناب(طرح ملی دانشآموزی نجات آب) نیز در اين آيين با طرح پرسش و پاسخ از دانش اموزان خواست تا با جديت در اين راه قدم بگذارند و با شناخت و درك كامل همچنين باور به انچه بايد انجام شود به عنوان ناجيان آب آينده را بسازند.
نظر شما