نگاهی به رسالت رسانه‌ها در ۴۰سالگی انقلاب

بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت بزرگ دهه فجر برای جبران عقب‌ماندگی‌ها در عرصه تبیین دستاوردهای انقلاب، جز با مشارکت رسانه‌ها ممکن نیست.

خبرگزاری شبستان-هرمزگان: «مجتبی نوزرنژاد»، فعال رسانه ای جزیره قشم؛ واژه «رسانه» در کنار معنای «رساندن»، به معنی «حسرت و افسوس» نیز به‌کار رفته است. و حقیقتا اگر در رسالت خود مبنی بر رساندن پیام، فرهنگ و دستاوردهای تفکر انقلابی انقلاب اسلامی ایران به جهانیان و آحاد جامعه بویژه نسل جوان کوتاهی کند، ثمری جز حسرت و افسوس به بار نمی‌آورد.

 

رسانه، حافظه تاریخی ملت نیز هست و در آستانه 40سالگی انقلاب می‌توان مدعی شد که بزرگترین وظیفه بر دوش رسانه‌ها قرار دارد. ایفای نقش صحیح آن‌ها در تبیین راه رفته و مسیر پیش‌رو، تجلی بخش شعار «افتخار به گذشته و امید به آینده انقلاب» است.

 

دهه فجر 40سالگی انقلاب، فرصتی برای جبران عقب‌ماندگی‌ها در عرصه تبیین دستاوردهای انقلاب است و بهره‌گیری حداکثری از این ظرفیت بزرگ، جز با مشارکت رسانه‌ها ممکن نیست. رسانه‌ها در 40سالگی انقلاب، رسالتی بزرگ برعهده دارند که سربلندی در آن نیازمند توجه به چند نکته است:

 

* هماهنگی با رسانه‌ها، هماهنگی رسانه‌ها

 

انعکاس فعالیت‌های مسوولان در دهه فجر، بخش بزرگی از نقش‌آفرینی رسانه‌ها را شامل می‌شود. برای موفقیت در این عرصه باید تمام مسوولان خصوصا مسوولان روابط عمومی‌ با رسانه‌ها هماهنگ باشند. اعلام به‌موقع برنامه‌ها و مهیاسازی نیازهای اصحاب رسانه، ابتدایی‌ترین این اقدامات است.

 

از سوی دیگر خود رسانه‌ها نیز باید با یکدیگر هماهنگ باشند. یک دست صدا ندارد اما، یکدستی و یکصدایی رسانه‌ها تاثیری شگرف دارد. از این رو با برنامه‌ریزی، تقسیم‌کار و تدوین طرح‌‌ اقدام مشترک رسانه‌ای می‌توان ماهیت یک برنامه را به‌طور کامل منعکس و از این طریق، هریک از دستاوردهای انقلاب را عمیقا تبیین کرد.

 

* هوشیاری و پافشاری

 

هوشیاری رسانه‌ها همواره یک اصل اساسی و بسیار ضروری است. بی‌شک امپراطوری رسانه‌ای غرب در این برهه از زمان برای کمرنگ جلوه دادن برنامه‌ها و بزرگ‌نمایی حواشی جشن چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با دسیسه‌هایی نوین به میدان خواهد آمد.

 

ضروریست رسانه‌های داخلی برای مقابله با اقدامات سوء آنان، هوشمندی را سرلوحه کار قرار دهند. اصحاب رسانه بر نگاهی ملی و جهانی پافشاری کنند تا در دام نگرش‌های حزبی و جناهی اسیر نشوند؛ که این از دسیسه‌های آشکار دشمنان است.

 

هیچ برنامه‌ای در هیچ کجای جهان، بی‌نقص و بی‌نیاز از نقد سازنده نیست. مراسم دهه فجر نیز برای کارآمدی بیشتر نیازمند نقد است و اصحاب رسانه به‌عنوان چشم بیدار و مطالبه‌گر جامعه باید طلایه‌دار جبهه انتقاد سازنده باشند اما، مطالب انتقادی در مراحل اولیه باید در جامعه هدفی محدود به مسوولان منتشر شود و از طرح موضوع در فضای رسانه‌ای گسترده، بواسطه تاثیر منفی بر افکار عمومی و سوژه‌آفرینی برای دشمنان پرهیز شود.

 

* الگوسازی اقدامات جریان‌ساز

 

وجود ضعف در تبیین دستاوردهای انقلاب قابل انکار نیست. دهه فجر برای بیان ناگفته‌های 40ساله انقلاب به شدت نیازمند ابتکار و نوآوری مردم، رسانه‌ها و مسوولان است.

 

دهه فجر سالجاری می‌تواند «دهه خبرهای خوب» رسانه‌ها نیز باشد. رسانه‌ها باید علاوه بر نوآوری در عرصه فعالیت خود، الگوسازی اقدامات و ابتکارات جریان‌ساز سایر اقشار جامعه را نیز در دستورکار داشته باشند.

 

* بازخوردها و کلام آخر

 

کارآمدی یک رسانه نیازمند دریافت بازخوردها از جامعه هدف است. برای موفقیت در انجام رسالت رسانه‌ای در 40سالگی انقلاب نیز باید مستمرا به بازخوردها توجه شود تا بتوان گفتمان دستاوردهای انقلاب اسلامی را در طول دهه فجر تقویت و به جریانی جهانی تبدیل کرد.

 

از طریق حرکت منسجم مثلت مردم، رسانه و مسوولان می‌توان ظرفیت‌های مغفول مانده را آشکار و با تزریق محتوای انقلابی به شیوه‌ای جوان پسند، فضای رسانه‌ای جهان را در دست گرفت تا مجالی برای شبه‌افکنی و اقدامات مغرضانه دشمن باقی نماند.

 

نگارنده به نقصان این نوشته در بیان تمام نکات اذعان و جای دارد برای شکوه هرچه بیشتر جشن 40سالگی انقلاب اسلامی ایران، قلم‌های بیشتری در ابعاد و شاخه‌های گوناکون جوهرافشانی کنند.

 

 

کد خبر 758514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha