فیلم فجر سرمایه ملی است

یک منتقد سینما با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر به لحاظ ماهیت دچار مشکل شده است، گفت: این جشنواره بین جشن بودن و جشنواره بودن سرگردان و معلق است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «کیوان کثیریان» امروز (دوشنبه اول بهمن )در نشست علمی «جشنواره فیلم فجر، فرصت ها و چالش ها » که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: کاری که جشنواره فیلم فجر کرد این بود که به گونه ای سینما را برای کشور نگه داشت. بهانه این جشنواره هم جشن های انقلاب بود. این جشنواره به گونه ای سینما را به انقلاب متصل کرد. جشنواره فیلم فجر باعث شد که سینما از دایره فرهنگ این مملکت حذف نشود. در ادامه سیاست های جشنواره باعث شد ماهیتا تغییر کند.

 

این منتقد و کارشناس سینما اظهار داشت: تا یک زمانی شرط اکران فیلم ها حضور در جشنواره فیلم فجر بود. جشنواره فیلم فجر به لحاظ ماهیت مشخص نیست که جشن است یا جشنواره. هزاران جشنواره در دنیا به شکل رقابتی برگزار می شوند. جایزه هایی مثل استاد وجود دارد که بهترین ها را در سینما مشخص می کنند. در جشنواره هایی مثل برلین و کن هم یک تیم متمرکز داوری وجود دارد. جشنواره فیلم فجر هم می خواهد جشن باشد و هم سینماگران مختلف را پوشش دهد و با حدود شش داور متمرکز در چند رشته جایزه می دهد.

 

وی با بیان اینکه تعداد جوایز زیاد جشنواره فیلم فجر را به جشن تبدیل کرده است، عنوان کرد: خیلی جوایز به خاطر مصالحی داده می شود. خیلی از افراد به خاطر مصالحی در جشنواره فیلم فجر انتخاب می شوند. در دوره ای از جشنواره فیلم فجر فیلم های هامون و مهاجر وجود داشتند و بهترین فیلم مهاجر شد چون جشنواره فیلم فجر می خواهد آدرس دهد که سینما و فیلم مطلوب ما چیست. جشنواره فیلم فجر قرار بود آدرس دهد و نظر دست اندرکاران سینما را به سینماگران اعلام کند. در نهایت جشنواره فیلم فجر در شرایط کنونی به لحاظ ماهیت دچار مشکل است.

 

این کارشناس و منتقد سینما با اشاره به اینکه همه جشنواره فیلم فجر را دوست داریم، بیان کرد: جشنواره فیلم فجر قرار بود تولیدات یک سال سینمای ایران را یک جا در معرض دید قرار دهد و در کنارش جوایزی داده شود و شور و حالی در زمان جشن های انقلاب ایجاد کند. جشنواره فیلم فجر در نهایت بین اینکه جشن است یا جشنواره حرفه ای سرگردان بوده و هست. این جشنواره در دهه 60 کمی هدفمند بود، در آن دوره مدیران سینما می دانستند که از این جشنواره چه می خواهند و این جشنواره قرار است چه تاثیری بر سینما بگذارد. در حال حاضر معلوم نیست که جشنواره فیلم فجر با چه هدفی برگزار می شود و اگر حذف شود چه اتفاقی در سینمای ایران رخ می دهد، به عبارت دیگر هدف گذاری جشنواره فیلم فجر گم شده است.

 

کثیریان خاطرنشان کرد: در جهان جشنواره های زیادی نیستند که مانند جشنواره فجر سی و اندی عمر داشته باشند. بر این اساس این جشنواره یک سرمایه ملی محسوب می شود. جدای از رویداد فرهنگی جشنواره فیلم فجر یک هم اندیشی و همنشینی سی و هفت هشت ساله است و این بسیار مهم است. جشنواره فیلم فجر می خواست چهره بسازد و ستاره های سینمای جدید را درست کند کما اینکه موفق شد و کسانی مثل ملاقلی پور و حاتمی کیا مطرح شدند.

کد خبر 758679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha