به گزارش خبرگزاری شبستان ،اکبر کتابدار که اجرای برنامه را بر عهده داشت، با اشاره به اینکه طی سالهای برگزاری نشست های در حلقه رندان استادان زیادی این جلسه را همراهی کرده اند، اظهار کرد: طی این ده سال محسن مومنی شریف، ریاست حوزه هنری برای برگزاری این نشست ها همت کرده است و خودش نیز مدتی سرپرست دفتر طنز بوده است و حسین نیرومند نیز از کسانی بود که برای برگزاری این نشست ها زحمات زیادی کشیده است.
در ادامه برنامه مهدی حدیثی قمی از پیشکسوتان طنزف قطعه طنزی خواند و شعر خود را نیز اینگونه آغاز کرد:این گرانی بهر ما و تو به مثل غول شد / بس دویدم در پی اسکن دوپایم شول شد/نامه را گر می بری قاصد به معشوقم بگو / گر نیاید نامه دیگر، عاشقت بی پول شد.
رضا احسان پور نیز شعری با این مضمون خواند:پرسید شبی زحال من دلدارم / گفتم که ز رنگ و بوی تو بیزارم /گفتا نکند دو تا شده شلوارت / گفتم پـَ نه پـَ ، فقط تو را من دارم.
همچنین اسماعیل امینی -نویسنده و شاعر طنزپرداز- که در نشست حضور داشت با اشاره به اینکه شعر طنز پیشینه زیادی دارد، گفت: شعر طنز به اندازه خود شعر فارسی قدمت دارد اما کسی این بخش ادبیات را زیاد جدی نمی گرفت، ابولفضل زرویی نصرآباد، افزون بر کارهای بزرگی که در طنز انجام داده است، در مدتی که مسئول دفتر طنز حوزه هنری بود این ابتکار را داشت که خطرات تشکیل "در حلقه رندان" را به جان بخرد.
امینی با بیان اینکه مطبوعات خوبی در زمینه طنز نداریم، گفت: جاذبه هایی که طنز دارد باعث شده با اقبال مواجه شود و گاهی نزدیک انتخابات که می شود سر و کله برخی سیاست مداران در "در حلقه رندان" پیدا می شود و می خواهند با شاعران و نویسندگان طنزپرداز عکس بگیرند و برای خود در جامعه محبوبیت کسب کنند.
این نویسنده و شاعر طنزپرداز ادامه داد: وظیفه طنزپرداز تنها خنداندن مخاطب نیست، گاهی طنزپردازان برای جلب مخاطبان خود آثارشان به لودگی کشیده می شود و یا به سمت جدال های سیاسی می رود، حتی برخی طنز پردازانمان در آغوش دشمن رفته اند و دلقک دشمن شده اند.
او گفت: بزرگانی آمده اند و پشت این تریبون شعر خوانده اند و اگر اسامی شان را می نوشتند می توانستیم نشان دهیم چه کسانی در نشست های در حلقه رندان حضور داشته اند.
وی در پایان سخنانش شعری با عنوان«نگران آدمیت» خواند.
در ادامه کتابدار شعری از ابولفضل زرویی نصرآباد خواند و از او یاد کرد.
عباس سجادی نیز، وجود دفتر طنز و در حلقه رندان را ضرورت اجتماعی دانست و اظهار کرد: زرویی نصرآباد بر اساس ضرورتی که در آغاز دهه 80 احساس کرد، نشست های در حلقه رندان را بنیان گذاشت و در همان سالها در فرهنگسرای ابن سینا جلسه انجمن ترانه سرایان دایر شد.
سجادی تصریح کرد: می توانم بگویم دهه 80 دهه طنز و ترانه است و آن زمان به نظر می آمد که شعر جدی از مردم فاصله گرفته است و طنز و ترانه در دهه 80 توانست به دوره بالندگی خود نزدیک شود. در حلقه رندان را می توان خاستگاه جلسات طنز دانست و شهرام شکیبا را نیز در اجرای این نشست ها صاحب سبک می دانم.
عباس سجادی در پایان سخنانش شعر طنزی با عنوان "جشن تولد عبید زاکانی در قزوین" خواند و تاکید کرد خود را طنزپرداز نمی داند و این شعر تنها طبع آزمایی او در این عرصه بوده است.
یوسفعلی میر شکاک نیز با اشاره به اینکه حاصل کار دفتر طنز و در حلقه رندان از روزی که سنگ بنایش گذاشته شد این بود که اندک اندک طنز را در این سرزمین احیا کرد، گفت: قبل از آغاز به کار دفتر طنز خیلی ها کار طنز می کردند، اما اینکه برنامه ای به بزرگترین و پر مخاطب ترین شب شعر مستمر ماهانه تبدیل شود مهم است.
میر شکاک افزود: اگر این واپسین در حلقه رندان باشد، طنز چنان فراگیر شده که بی حلقه و با حلقه مردم ادامه می دهند، سپاس می گویم زرویی نصرآباد، ناصر فیض، شهرام شکیبا و یکایک کسانی که در این جلسه بوده اند و از میان ما رفته اند و جوانانی که در حال حاضر در برنامه ها شرکت می کنند و کسانی که از این پس خواهند آمد.
وی در پایان سخنانش نثر طنزی با عنوان «اختلاس مقدس» و مضمون اختلاس مالی اخیر خواند.
امید مهدی نژاد نیز شعر خود را اینگونه آغاز کرد:ستاره ای بترکید و آسمان غر شد/صدای ترکش او موجب تحیر شد...
در ادامه این برنامه جوایزی با حضور ناصر فیض –رییس دفتر طنز- ، نیرومند –مسوول سابق دفتر طنز- ، محسن مومنی –رییس حوزه هنری- علی قربانی –مدیر مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری به طنزپردازانی چون یوسفیان، دودانگه، جواد موسوی، شهاب، شهرام شکیبا، میر شکاک، سجادی، اسماعیل امینی، کتابدار، فائزه فیض، رحیم بهبودی فر، عباس سلمان نژاد، محمد حسین جعفریان، همایون حسینیان، رسالت بوذری، خانم هاعلی زاده و شایان، حامد عسگری، عبدالرضا موسوی، امیر حسین مدرس، نیرومند، محسن مومنی شریف، ناصر فیض، رضا گیلان پورو اسد الله موسی زاده اهدا شد.
در ادامه دهمین سالگرد جلسه در حلقه رندان، خلیل جوادی نیز با بیان اینکه حوزه هنری را خانه دوم خود می داند، اظهار کرد: از سالهای قبل در حوزه ،الفبای شعر را یاد گرفتم و در جلساتی که مرحوم قیصر امین پور، ساعد باقری، فاطمه راکعی و استادان دیگر حضور داشته اند خیلی چیزها آموختم.
وی همچنین شعری با عنوان «حمایت از حیوانات» خواند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ،شهرام شکیبا نیز با تاکید بر اینکه جامعه به لبخند نیاز دارد، اظهار کرد: جامعه بی لبخند جامعه ای است که دشمن می تواند به سمتی هدایتش کند که خودش می خواهد.
علیرضا لبش، مهدی فرج الهی، مرتضی لطفی ، عباس سلیمی نژاد، سعید طلایی، راشد انصاری، عباس صادقی، مجید رحمانی صانع، حامد عسگری، استاد بانی و چند شاعر و طنزپرداز دیگر در این نشست به شعرخوانی پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما