به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد شهنی دشتگلی، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آئین اختتامیه بیست و سومین جشنواره تئاتر استان خوزستان که در تالار آفتاب اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در خوزستان به واسطه هشت سال جنگ تحمیلی و دینی که این استان به کشور دارد باید نماینده یا نمایندگانی از تئاتر خوزستان در جشنواره منطقه ای و فجر شرکت کنند.
وی با بیان اینکه انتظار داریم که خوزستان با بضاعت و توانایی بیشتر، گروه های تئاتر بهتری را به کشور معرفی کند، ادامه داد: زمانی تئاتر استمرار، حیات و تداوم می یابد که در دل مردم اجرای عمومی شود.
وی با بیان اینکه 550 گروه نمایشی در سطح کشور فعال هستند، به طرح استقرار این گروه ها اشاره کرد و افزود: گروه هایی که پروانه موقت دریافت کردند طبق دستورالعمل جدید که اعلام می شود مورد بررسی قرار می گیرند و از لحاظ کیفی سطح بندی و درجه بندی گروه های نمایشی یک تعدیل صورت می گیرد تا منجر به صدور پروانه دائم شود.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه نخستین جشنواره تئاتر بعد از انقلاب در مسجد سلیمان برگزار شده و گروه های زیادی در این جشنواره تلاش می کردند، یادآور شد: همه اذعان دارند که تئاتر این استان جایگاه خوبی در تئاتر کشور دارد و بیشتر از ظرفیت های موجود انتظار فعالیت و تلاش داریم.
وی با بیان اینکه این جشنواره تئاتر نسبت به سال گذشته از لحاظ کیفی مطلوب بوده است، اضافه کرد: یکی از اتفاقاتی که در استان رخداد و مدت ها مرکز هنرهای نمایشی به دنبال آن بود، اجرای عمومی جشنواره ها میان مردم است و با تدبیر مدیرکل ارشاد خوزستان این امر میسر شد و می توان گفت که تنها استانی است که قبل از برگزاری جشنواره، نمایش ها در شهرستان ها به اجرای عمومی درآمدند.
در ادامه، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر خوزستان، با بیان اینکه این جشنواره خلاصه ای از توانمندی ها و دارایی های این استان در هنر نمایشی و تئاتر است، اذعان داشت: بسیار خوشحالیم که میزبان سرمایه های فکری، هنری و فرهنگی این استان هستیم.
وی با بیان اینکه امسال یکی از شرایط حضور در این جشنواره اجرای عمومی در شهرستان هاست، تأکید کرد: 230 نمایش در 15 شهرستان استان به اجرای عمومی درآمد و با همه بررسی ها، فعالیت ها و جنب و جوش 12 گروه جهت اجرا در این جشنواره انتخاب شد.
وی با بیان اینکه باید تئاتر در این استان به کار و تولید هرچه بیشتر نمایش اهتمام بورزند، یادآور شد: رؤسای ادارات تابعه باید در بحث هنر نمایش به صورت ویژه، کاربردی، علمی و کارشناسی وارد شوند و تئاتر استان را زنده تر کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با اشاره به فعالیت گروه های نمایشی در این استان، اضافه کرد: تاکنون 40گروه پروانه اجرا گرفتند و 45 گروه در مراحل بعدی هستند اما سهم خوزستان باید بیش از اینها باشد زیرا این استان ظرفیت بیش از سه هزار گروه را در عرصه نمایش دارد.
وی با بیان اینکه در استان تنوع جشنواره ای وجود دارد، خاطر نشان کرد: تئاتر دفاع مقدس، تئاتر عربی، زاگرس نشین، نمایش خیابانی، تک متنی، تئاتر طنز و... از جمله جشنواره های نمایشی در این استان است، از این رو سهم سرمایه گذاری هنر نمایشی استان نسبت به استان های دیگر باید بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه تلاشمان این است که جشنواره در خدمت تئاتر باشد، بیان کرد: جشنواره آزمونی برای تبیین و بروز توانمندی های تئاتری های این استان است تا این توانمندی ها و محتوای مقدس را در عرصه نمایش به جامعه اسلامی عرضه کنند بنابراین مجریان در عرصه جشنواره باید در خدمت تئاتر باشند تا در آینده شاهد تحول مبارک تر و اجراهای کیفی و تکنیکی در کشور و حتی در کشورهای همسایه باشیم.
حجت السلام سپهر، خاطرنشان کرد: تئاتر استان باید با تولید و تلاش در حوزه حاشیه خلیج فارس کار ارائه دهد؛ تئاتر این استان در قطر بیداد کرد از این رو برای حضور در لبنان نیز باید تئاتر عربی کار کنند.
لازم به ذکر است، بیست و سومین جشنواره تئاتر استان خوزستان از (22 تا 25 مهر) با اجرای 12 گروه نمایشی راه یافته به این جشنواره برگزار شد و هیأت داوران که مرکب از کوروش نریمانی، جمشید جهانزاده و نادر برهانی مرند هستند، با قرائت آرای داوران برگزیدگان هر بخش را معرفی و با اهدای تندیس، دیپلم افتخار و لوح تقدیر، از آنها تجلیل شد.
پایان پایان/
نظر شما