به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسن امامیرضوی، معاون درمان وزارت بهداشت صبح امروز در همایش کشوری مرگ مادران و علل آن در کشور گفت: در هر سال شاهد این هستیم که فارغالتحصیلانی در رشتههای تخصصی و فوقتخصصی برای خدمترسانی به مردم مشغول به کار میشوند.
وی افزود: امروز 180نفر از متخصص زنان در این رشته فارغالتحصیل شدند که زحمات زیادی در این راه کشیدهاند. تلاشهایی که از ابتدای دبستان تا دانشکده پزشکی در انتخاب رشته تخصصی همه در راستای حفظ و ارتقای پزشکی زنان است که محوریت جامعه اسلامی را برعهده دارد.
امامیرضوی افزود: زن محور و ستون خانواده است که براساس آن سلامت خانواده و جامعه تأمین میشود، باید توجه داشت که در طول سی و چند سال پس از انقلاب دستاوردهای مهمی را در مورد سلامت زنان به دست آوردیم که در سایه تلاش مسئولان و همکاران و تمام نظام سلامت بوده است.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شاخصهای سلامتی، رشد و توسعه قابل توجهی داشته است، افزود: مرگ و میر مادران باردار از اعداد خیلی بالا به زیر 24 در یکصد هزار تولد زنده و در جایی گفته میشود امسال به حدود 22 در یکصد هزار تولد زنده رسیده است.
امامی رضوی گفت: افزایش سواد خانمهای جامعه کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و نوزاد زیر یک ماه همه تنها با تلاش وزارت بهداشت و انجام کارهایی همچون واکسیناسیون و مراقبتهای دوران بارداری اتفاق نیفتاده، بلکه تلاشهای دستاندرکاران سلامت هم که مستقیم در بخش سلامت فعال نیستند مانند آموزش سلامت به مردم نیز موثر بوده است.
وی گفت: در اول انقلاب سن امید به زندگی 52 سال بوده و در حال حاضر به 74 سال رسیده است. در آن سالها امید به زندگی در مردان سه سال بیشتر بوده ولی اکنون در زنان سه سال بیشتر است. یعنی مردان 71 سال و زنان 74 سال می باشد.
امامیرضوی اضافه کرد: ورودی دانشگاهها شاخص افزایش سطح سواد ما است، چرا که بیش از 65 درصد ورودیهای دانشگاه های ما را زنان تشکیل میدهند که باید با تلاشهای بیشتری تکمیل شود و آن هم در دستان جامعه فرهیخته ما است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در رشته زنان حیطههای پیشگیری و مراقبت بیش از سایر رشتهها است. اگر چه بیشترین فعالیت متخصصان زنان در دوران بارداری خلاصه میشود ولی همه این تلاشها در بزرگسالی افراد خود را نشان میدهد.
پایان پیام/
نظر شما