زائران بیت الله الحرام خود را در معرض گرمازدگی قرار ندهند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر بااشاره به علایم گرما زدگی گفت:حجاج با پرهیز از رفت و آمد انفرادی به خصوص هنگامی که احتمال گم شدن وجود دارد، سلامت خود را حفظ کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان سید علی ریاض، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، با بیان اینکه حجاج از رفت و آمد انفرادی خودداری کنند، گفت: تبادل حرارت در سرزمین حجاز به خصوص در مراسمی که با ازدحام جمعیت همراه است، گاهی غیرممکن می‌شود.


ریاض ادامه داد: در چنین مواقعی، درجه حرارت بدن معمولا به 39 درجه و بالاتر از آن می‌رسد که امکان بروز علائم گرمازدگی را افزایش می‌دهد.


وی از بی‌قراری، خستگی، ضعف و تنگی نفس به عنوان علائم گرمازدگی یاد و عنوان کرد: در موارد شدید، فرد دچار شوک شده و نهایتا به حال اغما می‌افتد که اگر به سرعت اقدامی برای نجات وی نشود، مرگ وی فرا می‌رسد.


ریاض تأکیدکرد: تأخیر در انتقال گرمازدگان به مراکز درمانی، خطر مرگ سریع را به دنبال دارد. لذا از کلیه زائران درخواست می‌شود، به هیچ وجه خود را در معرض گرمازدگی قرار ندهند.
 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آشامیدن مکرر آب و باد زدن، خودداری از رفت و آمد بی‌مورد، اجتناب از حضور در ازدحام و رفت و آمد انفرادی به خصوص هنگامی که احتمال گم شدن است، تاثیر بسزایی در حفظ سلامت زوار دارد.
 

وی یادآور شد: زائران به محض احساس گرمای زیاد و بی‌حالی، با پایین آوردن درجه حرارت بدن، خود را از خطر نجات دهند.
 

نماینده رئیس جمهور در شورای عالی هلال احمر با تاکید بر عدم خروج از کاروان در ساعات گرم روز متذکر شد: زائران برای این منظور بهتر است از ساعات مناسب عصر و شب استفاده کنند.
 

بنا بر گزارش روابط عمومی مرکز پزشکی حج و زیارت، به گفته وی، بهترین زمان خروج، قبل از ساعت 10 صبح و بعد از ساعت 5 بعد از ظهر است.
 

ریاض در پایان گفت: شایسته است حجاج از پیاده‌روی در آفتاب خودداری کنند، زیرا موجب کاهش آب بدن، تحلیل رفتن انرژی، خستگی، آفتاب سوختگی و بعضا بی‌حالی شدید می‌شود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 76236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha