ه گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مهدی ولی پور» در همایش آموزشی تیم خبرنگاران و عکاسان بحران گیلان که ( یک شنبه۱۴ بهمن) در جمعیت هلال احمر استان برگزار شد به نقش مطالبهگری خبرنگاران تاکید و با بیان اینکه بر اساس برنامههای اجرا شده طی ۲ سال گذشته تاکنون توسط داوطلبان هلالاحمر امروز میتوانیم به راحتی پاسخگوی حوادث و ارایه خدمات در وسعت استانی باشیم، اظهار کرد: خوشبختانه با حمایتهای مسئولین ستادی و استانی امداد و نجات، زیرساختهای استان تا حدود زیادی تقویت شده و به لحاظ تقویت لجستیک، تعداد کمی پایگاههای امداد و نجات و آموزش نیروها اقدامات لازم برای پاسخگویی در حوادث انجام گرفته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان از راه اندازی مرکز توانبخشی و دارویی این جمعیت تا قبل از پایان سال جاری خبر داد و افزود: با این مرکز نقیصه کمرنگ بودن خدمات توانبخشی برطرف شده و بعد از 70 سال خدمات توانبخشی در این استان ارایه میشود.
وی به تشکیل تیم خبرنگاران و عکاسان بحران استان گیلان و برگزاری این کارگاه آموزشی اشاره و بیان کرد: رویکرد هلال احمر در حوزه آموزش از برگزاری کلاس تئوری به دورههای آموزش مهارتی و عملی سوق بیشتری پیدا کرده است.
ولی پور با اشاره به بخش خدمات اجتماعی گفت: از حدود 6 هزار و 800 عضو داوطلب در سال 95 اکنون به حدود 27 هزار عضو رسیدهایم.
وی در ادامه به هشت اقدام ضروری پیشنهادی رئیس کمیته صلیب سرخ برای مواجهه با بحرانها و ارایه خدمات بشردوستانه در سال 2019 اشاره کرد و گفت: تمرکز بر مناطق بحرانی، ارتقای نگرشها، مهارتها و تقویت منابع، سرمایهگذاری جدید برای اقدامات پایدار و اثربخش و توجه به خوداتکایی به جای ایجاد وابستگی در کمکهای بشردوستانه از جمله این پیشنهادات است.
ولی پور همچنین، طراحی مدلهای عملیات جدید بشردوستانه، بهره برداری از فرصتهای فناوری دیجیتال در ارایه کمکهای بشردوستانه و پیشگیری از هدر رفت منابع، پرداختن به ترومای پنهان ناشی از بحرانها مانند مشکلات ذهنی، روحی و روانی و تامین احترام به قوانین و نپذیرفتن هیچ عذر و بهانهای برای نقض آنها را از دیگر اقدامات ضروری پیشنهادی رئیس کمیته صلیب سرخ برای مواجهه با بحران۲ها و ارایه خدمات بشردوستانه در سال 2019 عنوان کرد.
ضعف خبرنگاران در تولید محتوا و مستند سازی
محمد حسینی، یکی از مدرسین در این کارگاه آموزشی با مبحث «رسانهها و مدیریت بحران» با بیان اینکه مدیریت بحران از ۱۴ سازمان و ارگان درگیر تشکیل شده است، گفت: کسانی که مدیریت بحران میکنند باید حتما یک سناریو از قبل تعریف شده داشته باشند.
وی با طرح این سوال که چرا باید بدنبال مباحث کاهش خطرپذیری حوادث برویم، پاسخ داد: کاهش خطرپذیری درباره نجات جان و معیشت انسانها با تغییر طرز فکر آنهاست، کاهش خطرپذیری درباره تغییر رویکرد از پاسخگویی به حوادث و پیگیری از آنها و کاهش آسیب پذیری جوامع است.
حسینی با اشاره به اینکه بحرانها طبیعی نیستند بلکه این حوادث هستند که طبیعیاند، گفت: اغلب میتوان از وقوع بحرانها پیشگیری کرده تا از تأثیرات مخربشان کم شود.
وی در ادامه به هشدارهای دولت مردان و مسئولان و توجه به آنان و ضرورت نگاه رسانهها به موضوع کاهش خطرپذیری حوادث تاکید کرد و ادامه داد: کاهش خطرپذیری حوادث یک موضوع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.
حسینی اضافه کرد: حین بحران باید به هشدارهای بروز مخاطرات، اطلاع رسانی موثر، تقویت ارتباط مردم و مسئولان و نظارت بر اقدامات مسئولان توجه شود.
وی به مسایل ارشادی و نظارتی بعد از بحران اشاره و تصریح کرد: تلاش برای عادیسازی جامعه بحران زده و ارزیابی عملکرد ثبت تجربیات، تشویق افراد موفق و شناسایی موارد قوت بر تحقق وعدههای مالی داده شده، نظارت بر تحقق وعدههای مالی داده شده، نظارت بر صرف هزینه در مناطق خسارت دیده و .... از جمله مواردی هستند که باید بعداز بحران به آن پرداخت.
حسینی با تاکید بر اینکه تولید محتوا و مستند سازی ما بسیار ضعیف است، خاطر نشان کرد: همه ما به دوره آموزشی تولید محتوای دیجیتال احتیاج داریم.
نظر شما