حجت الاسلام محمد رضازاده جویباری، مسئول موسسه قرآنی نهج البلاغه در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم از عدم تحقق نه تنها تمام بلکه حتی نیمی از بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی در حمایت از فعالیت های قرآنی این مرکز خبر داد و گفت: این واقعیت تلخ در صورتی اتفاق می افتد که این دستور مصوب سال 89 در کمیسیون فرهنگی و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی است و تاکنون که هفت ماه از سال 90 می گذرد، حرکت خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر گرفتاری کشور به شعارزدگی و آسیب های فراوان این نقص بزرگ خاطرنشان کرد: تاکنون تنها یک درصد از این بودجه مصوب به میزان 14 میلیون تومان قبل از 14 فروردین سال جاری به حساب این موسسه واریز شده و ما هنوز با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنیم.
مسئول موسسه قرآنی نهج البلاغه ادامه داد: متاسفانه ما در غالب موارد از پیامدهای آسیبی به نام شعارزدگی دچار رنج هستیم و نمونه آن عدم هماهنگی صدا و سیما با طرح های موسسات این چنینی و استفاده از قدرت رسانه برای تبلیغ آن است.
وی به نامه نگاری این موسسه با صدا و سیما در خصوص پخش زیرنویس مسابقات این موسسه از شبکه های سیما و برخورد مراجع مربوط، گفت: متاسفانه ما با وجود داشتن این ظرفیت عظیم رسانه ای و خیل عظیم علاقمندان به مباحث قرآنی در طرح چنین مسائلی با درخواست های صد و یا 10 ها میلیونی مواجه می شویم و این از حد توان موسسه خارج است.
حجت الاسلام رضازاده جویباری با تاکید بر لزوم آگاهی مردم از فعالیت های چنین مراکزی افزود: متاسفانه مسئولان فرهنگی ما در این امر جدی نیستند و علاقه نشان نمی دهند و در نتیجه مردم هم با بی اطلاعی از فعالیت های چنین مراکزی ضرورت گرایش به مفاهیم دینی و قرآنی را حس نمی کنند.
وی در ادامه با اشاره به همکاری این موسسه و سازمان آموزش و پرورش در تاسیس مدارس قرآنی، گفت: این سازمان به دلیل ارتباط روزانه با دانش آموزان در بسیاری از مدارس می تواند مهمترین مرکز برای نشر معارف دینی و ارزش های متذکر شده در کتبی همچون نهج البلاغه باشند ولی متاسفانه علنا در این خصوص هم همکاری جدی نمی بینیم.
وی تصریح کرد: این سازمان ادعای داشتن 50 هزار مدرسه قرآنی را دارد و این در حالی است که در دنیای واقعیت و جدا از شعار ما حتی هزار مدرسه قرآنی هم در کشور نداریم، ما بیشتر شعار می دهیم تا اینکه عمل گرا باشیم.
مسئول موسسه قرآنی نهج البلاغه خاطرنشان کرد: با وجود چنین حمایت های ضعیفی که در اکثر موارد از قالب حرف بیرون نمی آید، چگونه می توان کار فرهنگی در جهت تعمیق باورهای دینی انجام داد.
وی در ادامه با اشاره به سفر سال گذشته مقام معظم رهبری و طرح بحث حفاظ 10 میلیونی در ایران اسلامی، گفت: این بیانات مسئولیتی دوچندان برای مسئولان فرهنگی و مراکز و فعالان قرآنی در کشور ایجاد کرد که حرکت در این مسیر نیازمند اقدامات جدی و برنامه ریزی شده است.
حجت الاسلام رضازاده جویباری خاطرنشان کرد: آیت الله خامنه ای 20 سال قبل بر لزوم داشتن یک میلیون حافظ در ایران تاکید کردند و متاسفانه تا به امروز این امر محقق نشده است و اگر فعالیت ها و حمایت ها از فعالیت های قرآنی به همین منوال ادامه یابد این هدف 10 میلیونی هم تحقق نخواهد یافت.
وی با تاکید بر جایگاه ایران اسلامی در میان کشورهای مسلمان و همچنین در جهان تصریح کرد: باید حرکت های ما در همه مسائل و بخصوص کارهای قرآنی به سمت اعتلا و ارتقای این جایگاه باشد و موسسه قرآنی نهج البلاغه نیز با فعالیت در دو حوزه قرآن و نهج البلاغه که از هم جدا نیستند در همین راستا تلاش می کند.
مسئول موسسه قرآنی نهج البلاغه با اشاره به برخی از فعالیت های این موسسه افزود: برگزاری ششمین دوره مسابقات ملی حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه "راه روشن"، برگزاری طرح سراسری آموزش غیرحضوری حفظ قرآن کریم و نهج البلاغه، اجرای طرح سراسری آموزش و مسابقات قرائت تقلیدی قرآن کریم و برگزاری کلاس های آمادگی کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث به صورت اینترنتی بخشی از فعالیت های این موسسه است.
وی ادامه داد: برگزاری کلاس های حضوری قرآن کریم برای برادران و خواهران در گروه های سنی مختلف "شعب سراسر کشور"، برگزاری یازدهیمن دوره مسابقات سراسری حفظ قرآن کریم "برگزیدگان شعب موسسه" و برگزاری نخستین دوره مسابقه بین المللی مفاهیم قرآن و نهج البلاغه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی از دیگر فعالیت های مهم این موسسه است.
پایان پیام/
نظر شما