به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بر اساس سند چشم انداز 1404 کسب جایگاه نخست اقتصادی و صنعتی با ویژگی های توسعه یافته بر پایه فناوری پیشرفته و نوآور و بالنده، آینده نگر و خودکفا در تامین کالاهای راهبردی، صادرات گرا و تامین کننده بخش قابل توجهی از نیاز ارزی کشور، متوازن در مناطق مختلف کشور بر پایه قابلیت ها و مزیت های منطقه ای، بهره ور در حد مطلوب از منابع در اختیار، هم افزا در قالب شبکه ها، خوشه ها و زنجیره ها و منطبق با استانداردهای بازار منطقه ای و بین المللی در دستور کار قرار دارد و بخش های مختلف صنعتی در تلاش هستند تا اهداف ترسیم شده در این بخش را با برنامه ریزی انجام دهند یکی از این بخش ها ب عنوان بخش فعال در حوزه صنایع سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.
بنابراین گزارش بر این اساس قرار است 10 طرح صنعتی و معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در استان های فارس و کرمان با اشتغالزایی هزار و 933 نفری در دهه فجر راه اندازی شود. این طرح ها با حضور «خداداد غریب پور» رییس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح می شود.
برپایه این گزارش، 6 مورد از این طرح ها در استان کرمان به بهره برداری می رسد که شامل خط تولید کاتد مس مجتمع خاتون آباد با ظرفیت سالیانه 200 هزار تن، فاز کوثر مجتمع گل گهر با ظرفیت سالیانه 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی، تولید کارتریج تونر دستگاه کپی با ظرفیت سالیانه یک هزار تن، تولید رینگ چرخ خودرو با ظرفیت سالیانه هشت هشت هزار تن، خط تولید خودروسازی «کارمانیا» به ظرفیت سالیانه پنج هزار دستگاه و نیز طرح های مجتمع مس سرچشمه شامل نصب کوره جدید آند شماره 2، افزایش ظرفیت تیکنرهای باطله شماره یک و 2، اصلاحات تیکنر شماره چهار و استحصال نیکل و مس از تصفیه الکترولیت پالایشگاه است.
همچنین، چهار طرح دیگر در استان فارس مشتمل بر تولید کاشی پاسارگاد سرام آباده با ظرفیت سالیانه پنج میلیون مترمکعب، تولید انواع مبدل های حرارتی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع نیروگاهی- نوین آبان فن آور با ظرفیت سالیانه چهار هزار دستگاه، کمپوست پسماند شهری شیراز با ظرفیت سالیانه 10هزار و 250 تن و کربنات سدیم کاوه با ظرفیت سالیانه 600 هزار تن افتتاح می شود. مجموع اشتغال مستقیم این طرح ها، هزار و 933 نفر است و برای آنها حدود 19 هزار و 117 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
برپایه این گزارش، پیش از این به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی سه طرح شامل فولاد بردسیر (با ظرفیت سالیانه یک میلیون تن)، گندله سازی سیرجان (با ظرفیت 2.5 میلیون تن) و گندله سازی «بوتیا» (با ظرفیت 2.5 میلیون تن) در استان کرمان با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به طور رسمی افتتاح شد.
این در حالی است که ایمیدرو برای تامین اهدف سند چشم انداز 1404 ایمیدرو در پنج سال گذشته 130 هزار متر حفاری انجام داده است. معاون طرح های معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) این خبر را در دومین همایش بین المللی اکتشاف مواد و صنایع معدنی داده است.
ایرنا به نقل از «اردشیر سعدمحمدی» نوشته بود: «در سال های گذشته به طور متوسط سالیانه 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش کشف و شناسایی انجام شده است. ایمیدرو در ساله های گذشته اکتشاف در سطحی به وسعت 305 هزار کیلومتر مربع در کشور را آغاز کرد که تاکنون 225 هزار کیلومترمربع آن به پایان رسیده و تکلیف 400 محدوده در 65 پهنه مشخص شده است.»
به گفته این مقام مسئول «تاکنون 96 هزار کیلومتر مربع پهنه برای انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی عملیاتی شده و نتیجه همه این اقدامات، کشف و شناسایی پهنه های جدید زغال سنگ، مس، روی و غیره در کشور بوده است. با وجود کارخانجات المهدی، ایرالکو و هرمزال 430 هزار تن ظرفیت برای آلومینیوم در کشور تعریف شده و با سرمایه گذاری یک میلیون تنی در آلومینیوم جنوب در لامرد، ظرفیت تولید آلومینیوم به بیش از یک و نیم میلیون تن افزایش می یابد.»
این مقام مسئول اضافه کرده است: «برای تحقق این هدف نیازمند سه میلیون تن ظرفیت سازی برای آلومینا و 6 میلیون تن ظرفیت سازی برای بوکسیت هستیم. برای تحقق ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد در سال 1404 نیازمند ظرفیت سازی 160 میلیون تنی برای سنگ آهن هستیم، بنابراین باید همواره برنامه داشته و هدفمند حرکت کنیم، زیرا موفقیت جز با برنامه، بینش و تفکر میسر نمی شود.»
گفتنی است: ایمیدرو متولی راهبری توسعه، توانمندسازی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی و تبدیل منابع و محصولات این بخش به ثروت پایدار کشور است که توسعه فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی دارای مزیت رقابتی در مناطق کمتر توسعه یافته، رشد سرمایه گذاری در ایجاد واحدهای زنجیره معدن و صنایع معدنی دارای فناوری نوین و پرریسک، توسعه فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی برون مرزی با هدف تکمیل زنجیره ارزش، توسعه روشهای نوین تامین منابع مالی در اجرای طرحهای توسعه، ارتقا، بهره وری، هم افزایی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی، توسعه دانش، پژوهشهای کاربردی و فناوری های مورد نیاز بخش معدن و صنایع معدنی، توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی در فعالیتهای معدنی، صنایع معدنی و زیرساختهای مربوطه، توسعه منابع انسانی بخش معدن و صنایع معدنی و بازاریابی استراتژیک و توسعه صادرات محصولات و خدمات فنی- مهندسی را به عنوان استراتژی در دستور کار خود قرار داده است./
نظر شما