به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مهندس «امین قصمی» در جمع نیروهای کادر و پرسنل ستاد نیروی دریایی سپاه ضمن تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ۳۰ درصد از شهرهای برخوردار هرمزگان در بدو انقلاب از آب شرب برخوردار بودند که امروز تمامی شهرهای استان از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند می باشند.
وی افزود: در آن دوران تنها۱۰ درصد از روستاهای هرمزگان دارای آب شرب بودند که این رقم امروز به بیش از ۷۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، وجود شش تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت 94 هزار متر مکعب در شبانه روز و سه تصفیه خانه آب به ظرفیت 324 هزار متر مکعب در شبانه روز را از برکات انقلاب اسلامی در این استان ذکر و عنوان کرد: تعداد انشعابات آب از 21 هزار فقره به 362 هزار فقره افزایش یافته است.
وی ادامه داد: جمعیت تحت پوشش آب و فاضلاب در بدو انقلاب 146 هزار و 700 نفر بود که امروز به یک میلیون و 131 هزار و 489 نفر رسیده و تعداد انشعابات از 21 هزار فقره به 362 هزار فقره افزایش یافته است.
قصمی با اشاره به وجود 5/169 کیلومتر خط انتقال آب در بدو انقلاب در هرمزگان، افزود: هم اکنون 993 کیلومتر خط انتقال آب در استان وجود دارد.
وی شمار ایستگاه های پمپاژ آب در بدو انقلاب در هرمزگان را پنج باب و امروزه 31 باب برشمرد و گفت: در دوران گذشته 31 حلقه چاه در استان وجود داشت که اکنون به 80 حلقه رسیده است.
مدیرعامل آبفای هرمزگان ظرفیت مخازن را در بدو انقلاب 87 هزار و 486 متر مکعب و امروز 385 هزار و 376 متر مکعب اعلام کرد و افزود: طول شبکه نیز 262 کیلومتر بود که به پنج هزار و 273 کیومتر افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: انشعاب فاضلاب در بدو انقلاب در هرمزگان وجود نداشت و اکنون 173 هزار فقره انشعاب فاضلاب در استان وجود دارد.
قصمی تصریح کرد: با توجه به اقلیم ویژه در بدو انقلاب جزایر از آب شرب محروم بودند و هم اینک از طریق استفاده از تکنولوژی نک زدایی و شیرین سازی، همه جزیره ها از آب شرب سالم برخوردار هستند.
وی نیاز آبی شهر بندرعباس را 2 هزار و 500 لیتر در ثانیه ذکر کرد و گفت: هم اکنون سالیانه 20 میلیون متر مکعب از این نیاز از طریق آب شیرین کن تامین می کنیم و امیدواریم تا پایان سال 98 این رقم به 60 میلیون متر مکعب برسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان هرمزگان افزود: امسال با حضور معاون اول رییس جمهوری شاهد افتتاح فاز یک آب شیرین کن 100 هزار لیتری بندرعباس بودیم که با صرف 2 هزار و 600 میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفت و 20 درصد از نیاز آبی غرب بندرعباس و بندرخمیر را تامین می کند.
وی به قرار گرفتن هرمزگان در منطقه جغرافیایی خشک اشاره و اذعان کرد: با توجه به پراکنش باران در سال جاری کمترین ورودی به سدهای استان را شاهد بودیم و در حال حاضر با خشکی سدها روبرو هستیم و اگر تا پایان سال 98 بتوانیم 60 میلیون لیتر نیاز آبی را از طریق آب شیرین کن تامین کنیم نیازمان به آب های زیرسطحی به کمترین سطح خواهد رسید.
نظر شما