۱۰۰ ساعت از برنامه درسی به مدارس تعلق می گیرد

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم گفت: ۱۰۰ ساعت از برنامه درسی از سال آینده به صورت برنامه ویژه در اختیار مدارس قرار می گیرد.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در نشست خبری که به مناسبت چهل سالگی انقلاب در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برای ارزیابی مسیر طی شده، نگاه به وضع موجود و رسیدن به عزم راسخ برای رقم زدن حرکت آینده و دستیابی به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فرصت مناسبی است.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: جهت گیری نظام آموزشی در عرصه نظام تعلیم و تربیت به سمت بومی، ملی و اسلامی تغییر یافته است و به استقلال فرهنگی مبتنی بر نگرش، ارزش ها و توانمندی های ملی دست یافته ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم بیان کرد: پیش از انقلاب اسلامی فعالیت های آموزش و پرورش را بیگانگان طراحی می کردند اما در حال حاضر صاحب نظران حوزوی و آموزشی وارد عمل شده اند و مبانی نظری تعلیم و تربیت به صورت نظریه تربیتی انقلاب اسلامی دنبال می شود. همچنین بخشی از تجارب ما را نیز سایر کشورها مورد استفاده قرار داده اند.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بیان کرد: برنامه سند ملی به عنوان یکی از اسناد بالادستی می تواند مورد توجه جامعه نخبگان قرار گیرد و تحول بنیادین را رقم زند.

 

وی افزود: برنامه درسی ویژه مدارس تحت عنوان بوم در دستور کار است که این طرح در دوره اول ابتدایی و متوسطه اجرا می شود. دو ساعت از برنامه آموزشی در اختیار مدیر مدرسه است که اهداف برنامه های تحولی دنبال می شود.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه باید 100 ساعت از برنامه درسی به مدارس تعلق گیرد، گفت: مدیران باید مشارکت های بیشتر و خلاقانه ای داشته باشند تا مدارس توانمند شوند به همین منظور برنامه ویژه مدارس به 100 ساعت در سال آینده گسترش می یابد.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید هویت تاریخی، دینی و انقلابی دانش آموزان بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید برای تاثیر این موضوع از طریق کارشناسان وارد عمل شویم.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم در خصوص تکالیف مهارت محور نیز بیان کرد: نباید کودکان درگیر مشق شب شوند، اینگونه از فکر کردن و تفریح عقب می مانند، چرا باید دانش آموزان از مشق داشتن دلهره داشته باشند؟ اگر مدرسه ای هم این رویکرد را دارد، اشتباه است البته مدارس ما بسیار خوب عمل می کنند و دلسوزانه ترین اقشار جامعه معلم ها هستند که از زندگی خود به دلیل رسالتی که دارند، می گذرند.


 

وی با بیان اینکه اهداف تحولی ما فکر محور است، گفت: اهداف ما حفظ محور نیست. رویکردی را دنبال می کنیم که سبک زندگی، آداب، مهارت ها و تعلقات ملی را افزایش دهد و هویت تعالی پیدا کند که می توان رویکردهای شناخت گرایی، رفتارگرایی و ساختارگرایی را در آن ببینیم.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی حذف تدریجی کنکور را یک خطر دانست و گفت: باید سازمان سنجش و آموزش کشور در رابطه با حذف تدریجی کنکور که به ناقص حذف شدن منجر می شود، تجدید نظر کند.

 

وی افزود: کنکور باید به صورت کامل حذف شود و اینکه برای دانشگاه های برتر کنکور برگزار شود، یک آسیب است.

 

ذوعلم بیان کرد: کتاب های درسی دوره متوسطه دوم از سال آینده به صورت اینترنتی می شود و به تدریج کتاب های دیگر دوره های تحصیلی نیز به سمت اینترنتی شدن سوق می یابد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم تصریح کرد: استفاده حداکثر از منابع الکترونیکی در نظام آموزشی از دیگر برنامه های سازمان پژوهش است که تعاملاتی نیز با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی برقرار کرده ایم تا محتوای آموزشی در منابع فنی و حرفه ای و نظری جایگزی کتاب های کاغذی شوند.

 

 

 

کد خبر 763541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha