به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «مریم حضرتی» در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه میانگین کل کادر پرستاری در کشور یک و نیم است، گفت: ما به دنبال این هستیم تا با جذب نیروهای جدید بتوانیم میانگین نیروهای پرستار را به دو و نیم برسانیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: کمبود نیروی پرستاری باعث اضافه کاری اجباری در نیروهای شده است و برخی از دانشگاه های علوم پزشکی به خاطر کمبود نیرو نمی توانند خواسته های پرستاران را برآورده نمایند.
حضرتی خاطرنشان کرد: بیشترین ضرری که به خاطر کمبود نیروهای پرستاری به وجود می آید، ضرر به مردم است چرا که وقتی ما با کمبود نیروی پرستاری مواجه هستیم نمی توانیم خدمات تمام و کاملی را به مردم ارایه دهیم.
وی افزود: هم اکنون حدود 90 درصد از نیروهای پرستاری در بیمارستان ها تعریف شده اند و در حال فعالیت هستند در حالی که در تمام جوامع و تاکید سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید بر پرستاری جامعه نگر می باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود هزار مرکز ارایه خدمات در منزل در کشور وجود دارد، گفت: وزارت بهداشت به دنبال این است تا بتواند به بیماران خدمات در منزل را ارایه نماید و هم اکنون پنج بیماری شایع مانند بیماری های قلبی، سکته های مغزی و سرطان ها تحت پوشش بیمه بوده و می توانند از خدمات در منزل بهره مند شوند.
وی افزود: در دنیا خانه های پرستاری و مراقبت های بینابینی انجام می شود که در معاونت پرستاری آیین نامه مرکز جامع مراقبت های پرستاری نوشته شده که امیدوارم این طرح نهایی شود و بتوانیم آن را ابلاغ نماییم که از ضرورت های مهم کشور می باشد.
حضرتی با بیان اینکه هم اکنون ما با کمبود پرستار حرفه ای مواجه هستیم، گفت: در کنار کمبود پرستار حرفه ای ما به کمک پرستار نیز نیاز داریم که به ازای هر چهار پرستار باید یک کمک پرستار نیز داشته باشیم.
وی افزود: از سال 93 تا 97، 27 هزار نیروی پرستاری جذب شده که 15 هزار نفر از آن به صورت رسمی جذب شده اند اما طرح تحول سلامت باعث شد تا تخت های بیشتری به حوزه سلامت کشور اضافه شود و لذا ما نیازمند نیروهای پرستاری بیشتری هستیم.
معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: تاکنون 130 هزار پرستار در سامانه ملی ثبت اطلاعات پرستاران ثبت نام کرده اند و پروانه صلاحیت حرفه ای که از لحاظ علمی و اخلاقی و قانونی پرستاران را تأیید می کنند تاکنون برای 17 هزار پرستار صادر شده است.
وی با بیان اینکه مسئله مهاجرت پرستاران یک مسئله جهانی است، گفت: هم اکنون بسیاری از کشورها که با کمبود شدید نیروهای پرستاری روبرو هستند، پذیرش پرستاران را راحت کرده اند و پرستاران که جزو نیروها و سرمایه های انسانی کشور هستند باید حفظ شوند هرچند بر اساس گزارش هایی بین 500 تا پنج هزار نفر از پرستاران کشور مهاجرت کرده اند.
وی با بیان اینکه هم اکنون با رشد جمعیت سالمند روبرو هستیم، گفت: هم اکنون 82 درصد مرگ و میرها به خاطر بیماری های غیر واگیر می باشد که این مسئله مشکلات زیادی را به دلیل هزینه های بالای درمان به ما تحمیل می کنند و ما به دنبال توسعه برنامه های پیشگیری در منزل هستیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون ما با خانواده های کم جمعیت و کوچک مواجه شده ایم، گفت: مسئله مراقبت از سالمندی هم اکنون در خانواده ها بر روی زمین مانده و ما باید مراکز مراقبت از سالمندان را گسترش دهیم.
نظر شما