به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله العظمی «عبدالله جوادی آملی» عصر امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ماه) با حضور شخصیت هایی همچون دکتر «سیدعباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله «علیرضا اعرافی»، مدیر حوزه های علمیه کشور در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
بنابر این گزارش، دکتر «سید عباس صالحی» در این آیین اظهار کرد: آیت الله جوادی آملی یک حکیم ممتاز اسلامی است ، در تاریخ ۱۴۰۰ ساله اسلام حکمای متعددی داشتیم که هر کدام به سهم خود در انتقال اسلام نقش ایفا کرده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: به عنوان شاگرد و همجوار آیت الله جوادی آملی، ایشان را در جهاتی متمایز می دانم به نوعی که ایشان حکیمی جامع و در علوم عقلی، عرفان، فقه و اصول برجسته است.
صالحی تصریح کرد: در تاریخ اسلام حکیمانی که این سه شاخه را توامان داشته باشند، کم داریم و این جامعیت در علمایی همچون امام و شخص آیت الله جوادی آملی مشهود است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دومین ویژگی آیت الله جوادی را مدرس بودن ایشان برشمرد و اضافه کرد: آیت الله العظمی جوادی آملی حکیمی مدرس است و از طریق تعلیم شفاهی و مکتوب صدها شاگرد تربیت کرده است.
وی با بیان اینکه آیت الله جوادی آملی هم با تدریس مداوم و هم با مکتوبات فراوان ویژگی های یک حکیم برجسته را نیز دارد، ابراز کرد: ویژگی سوم این استاد آن است که حکیمی اجتماعی است، اینکه فلسفه از حوزه نظری و انتزاعی به حوزه زندگی عملی و اجتماعی وارد شود، یکی از دغدغههای ایشان بوده و است که در آثار متنوعی به این موضوع پرداخته و همین امر نشان میدهد که باید حکمت اسلامی را به حوزه زندگی اجتماعی نزدیک و فاصله نظر و عمل را کم کنیم.
صالحی چهارمین ویژگی آیتالله جوادی آملی را حکیم متکلم بودن برشمرد و تصریح کرد: در حکمت ما همیشه دو شاخه را داشتهایم، متکلمان و فلاسفه که متکلمان به سوالات زمانه توجه داشتهاند و فلاسفه به مباحث بنیادی اما استاد جوادی آملی حکیم متکلم هستند، یعنی در عین اینکه از یک خاستگاه فلسفی برخاستهاند به سوالات و شبهات زمانه نیز توجه دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه استاد جوادی آملی حکیم موسوعهنگار است، گفت: برخی مانند علامه مجلسی موسوعهنگار بودهاند یعنی کار دایرهالمعارفی انجام دادهاند و استاد نیز هم در «تفسیر تسنیم» و هم در «رحیقمختوم» به مانند یک دایرهالمعارف عمل کرده که علوم عقلی و عرفانی را توامان دارد.
وی در پایان با اشاره به اینکه تکنگاری و موسوعهنگاری دو شاخه هستند، خاطرنشان کرد: بزرگانی قبل از انقلاب داشتهایم که در حکمت انقلاب اثرگذار بودهاند اما زمانی نداشتهاند که آن را استمرار دهند همچون استاد شهید مرتضی مطهری اما استاد جوادی آملی، حکیم انقلاب است که مبادی نظری مفقودهای را در حوزههای مختلف مطرح می کند.
نظر شما