به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله العظمی «عبدالله جوادی آملی» عصر امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ماه) با حضور شخصیت هایی همچون دکتر «سیدعباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله «علیرضا اعرافی»، مدیر حوزه های علمیه کشور و «سیدرضا صالحی امیری»، رییس کمیته ملی المپیک در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام «مرتضی واعظ جوادی» در این مراسم اظهار کرد: آیتالله العظمی جوادی آملی مراتب تقدیر و سپاس خود را از همه بخشهایی که این مراسم را برگزار کردند، اعلام داشت.
وی ادامه داد: همه اموری که مولفه عمده و اساسی در فرهنگسازی هستند اعم از علم، اخلاق، حکمت و عرفان با یک نگرش فرهنگسازی در اندیشه ایشان وجود داشته و دارد و همواره این دغدغه در وجود آیتالله جوادی وجود داشته که این علوم را به سطح جامعه برساند و همیشه فرهنگ عمومی و توده مردم مورد توجه استاد بوده است و بسیاری از معضلات و پیچیدگیهای علمی و ... با دانش و بینش ایشان برطرف شده است.
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان اینکه یکی از کارهای ارزشمند ایشان این بود که پیچیدگیهایی را که بر سر راه فهم و پیشرفت علم بود کنار زد، تصریح کرد: ایشان معتقد است در هر علمی قلمی به زمین گذاشته شده باید آن قلم را برداریم، استاد همواره سعی داشته علم را چند گام به جلو ببرد و آن علم را ناظر به توسعه جامعه قرار دهد.
فرزند آیت الله جوادی آملی گفت: در این 40 سال قرآن و فرهنگ قرآنی میراث بزرگی است که آیتالله از خود به جای گذاشته است اما این کار صرف یک تفسیر و غنای دانش نبوده بلکه این دانش میرود که جامعه، نظام و اندیشههای بشری را در سطوح مختلف بسازد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قرآن سه نوع پیام دارد که برخی ناظر به اهل ایمان است، برخی ناظر به اهل توحید است و در نهایت بخش سوم مربوط به تمام بشریت است که بخش اعظم پیام ها به بشریت تعلق دارد؛ بنابر این، قرآن کتابی برای هدایت بشریت است، استاد جوادی آملی یک سامانه معرفتی را به نام عقلانیت بشری به عنوان بزرگترین میراث فهم عقلانیت وحیانی تقدیم جامعه کرده که اگر جامعه از این عقلانیت برخوردار شود، ترقی می کند.
فلسفه درحالی در ایران دارای فضای باز است که در برخی کشورها حرام تلقی می شود
بنابر این گزارش، «مهدی محقق» نیز در بخشی از این مراسم اظهار کرد: آیتالله العظمی جوادی آملی از همان شهری برخاسته که مفسر و مورخ بزرگ عالم اسلام محمد طبری برخاسته است، خوشبختانه ایشان در محضر استادان بزرگی همچون شیخ محمدتقی آملی، میرزا ابوالحسن شهرانی و شیخ مهدی الهی قمشهای درس خوانده است.
رئیس هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: آیتالله جوادی آملی علاوه بر معلومات و اطلاعات وسیع، در زمینه فلسفه، کلام و تفسیر قرآن نیز جایگاه ویژهای دارد.
محقق با اشاره به اینکه ایشان هم مدرس، هم محقق و هم متواضع و دارای اخلاق حسنه است، تصریح کرد: مشرب فلسفی آیتالله جوادی آملی، مبتنی بر آثار ابنسینا و فارابی است که استوانههای مکتب مشاء هستند، ایشان بر آثار سهروردی هم تسلط دارد و این مسیر ادامه پیدا میکند تا به حکمت متعالیه می رسد که پیشوایان آن ملاصدرا، میرداماد و در ادامه بزرگانی همچون حاجملاهادی سبزواری و در عصر معاصر شهید مطهری و جوادی آملی هستند.
رئیس هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: در حالیکه فلسفه در بسیاری از کشورها حرام است، در این زمینه ما محیط بازی داریم و حتی علامه طباطبایی(ره) هم فیلسوف و هم مفسر قرآن بود و مرحوم امام خمینی(ره) نیز هم فیلسوف و هم مدرس فقه و اصول بودند و این همه از برکت مکتب ائمه اطهار است که مکتب حکمت متعالیه را در کشور ما بهوجود آورد که در قرآن کریم از آن با خیر کثیر بیان شده است.
براساس این گزارش، در این مراسم لوح سپاس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و جشنواره فارابی به فرزند آیت الله جوادی آملی اهدا شد
|
نظر شما