به گزارش خبرگزاری شبستان، معماری مساجد نشان دهنده میراث عربی و اسلامی است و اشکال معماری طبیعت مکانی و اسلوب توسعه تمدن در یک کشور را نشان می دهد. از جمله کشورهایی که مساجد آن از معماری زیبا و بی نظیری برخوردارند، کشور کویت است که میراث عربی و اسلامی را نشان می دهد.
بشار محمد خالد خلیفوه، نویسنده کویتی به تازگی کتابی را با عنوان«آثار و میراث معماری مساجد قدیمی کویت» به رشته تحریر در آورده است که از سوی دبیرخانه وزارت اوقاف کویت منتشر شده است.
این کتاب به بررسی و معرفی مساجد کویت می پردازد و شامل دو بخش می شود که بخش اول آن اختصاص به ظهور و گسترش سبکهای معماری مساجد قدیمی دارد که به معرفی مساجد اولیه کویت، جهش در تغییر آثار معماری و توسعه عملی مناره ها و مساجد می پردازد.
بخش دوم کتاب به آثار معماری و مطالعه فنی تاریخی مساجد قدیمی می پردازد و در این بخش نویسنده نشانه های زیبایی شناختی آن را مورد بررسی قرار داده و درباره نقوش، ستونها، درها و پنجره های مساجد مطالبی را نوشته و از جهت فنی و هنری درباره گلدسته، مناره و منابر مساجد صحبت کرده است.
بنابر گزارش روزنامه«القبس» کویت، این کتاب در 142 صفحه در قطع بزرگ چاپ شده است و در آن نمونه های متعددی از مساجد در قالب تصویر مستند با توضیحات آمده است.
بشار محمد خالد خلیفوه، برای نوشتن کتاب تنها به خواندن کتابهای مختلف اکتفاء نکرده است و از نزدیک معماری مساجد، گلدسته و مناره ها را مشاهده و مورد بررسی قرار داده است و تحلیلهای مختلف درباره مساجد را با ظاهر مساجد تطبیق داده است. اداره اوقاف کویت از زمان تاسیس خود در سال 1949 میلادی نقش فعالی را ایفا کرده است و تاکنون نیز مساجد و مناره های بلندی را بنا کرده است.
پایان پیام/
«آثار و میراث معماری مساجد قدیمی کویت» عنوان کتابی است که با هدف معرفی معماری مساجد قدیمی کویت به رشته تحریر در آمده است.
کد خبر 76414
نظر شما