هم زیستی با زلزله با استاندارد سازی ساختمان ها ممکن می شود

رییس سازمان استاندارد کشور گفت: اگر به استانداردها توجه کنیم، می توانیم یک هم زیستی مناسب با زلزله داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، نظام الدین برزگری، رییس سازمان استاندارد کشور، امروز (5دی) در مراسم افتتاحیه اولین کارگاه آموزشی "استانداردسازی مصالح ساختمانی از نیاز تا یک ضرورت" که همزمان با سالروز وقوع زلزله بم در سالن شهید مرتضی آوینی مجتمع فرهنگی هنری ارشاد خرم آباد برگزار شد، گفت: جوشکاری ساختمان از مهم ترین نکاتی است که باید مورد دقت خاص سازمان نظام مهندسی قرار گیرد.

 

وی، با تاکید بر ضرورت نظارت بر نحوه ساخت و ساز های اماکن مسکونی، افزود: سازمان نظام مهندسی نباید به راحتی از کنار اتصالات و جوشکاری ساختمان ها بگذرند.

 

برزگری تصریح کرد: نباید به هر فردی که یک دستگاه جوشکاری در اختیار دارد اجازه داد که جوشکاری یک ساختمان چند طبقه را انجام دهد، چرا که جوشکاری یک حرفه، مهارت و فن است.

 

رییس سازمان استاندارد کشور، استاندارد سازی در مصالح ساختمانی را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: زلزله نه یک حادثه غیر مترقبه بلکه یک حادثه طبیعی مانند باد و باران است، بنابراین ترسناک نیست، آنچه ترسناک است ساخت و سازهای ناایمن است.

 

وی با بیان اینکه ساختمان یک کالای مصرفی نیست، بیان داشت: هر خانواده 50 درصد از درآمد خود را پس اندازی می کند تا آن را تبدیل به یک سازه برای ساختمان کند، از این رو باید دقت بیشتری در ساخت آن شود.

 

برزگری اذعان داشت: باید به گونه ای عمل کنیم که ساختمان های کشور عمر طولانی داشته باشند، بنابراین اگر به استانداردها توجه کنیم، می توانیم یک هم زیستی با زلزله داشته باشیم.

رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور، با بیان اینکه آیین نامه اجرای استانداردهای اجباری مصالح ساختمانی در سال 84 تصویب شد، تصریح کرد:‌ درسال 84 درکل مصالح ساختمانی کشور فقط 195 پروانه کاربرد علامت استاندارد داشتیم، اما با حرکت خوبی که به طور جمعی توسط دستگاه های دولتی و بخش خصوصی صورت گرفت، در حال حاضر این رقم به حدود2700 مورد رسیده است.

 

برزگری خاطر نشان کرد: سال گذشته که آخرین سال مهلت استاندارد سازی مصالح ساختمانی بود، بعد از تمدید این تاریخ توسط شورای عالی استاندارد نزدیک به 1300 مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد برای مصالح ساختمانی در سطح کشور صادر شد.

 

بلغاری، مشاور عالی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه از مجموع 40 بلا طبیعی به طور میانگین 40 میلیارد تومان خسارت ناشی از وقوع بلایای طبیعی به کشور وارد می شود.

 

وی به زلزله خیز بودن 70 درصد از خاک ایران اشاره کرد و یادآور شد: حوادث به طور میانگین سالانه جان 4000 ایرانی را می گیرد.

 

بلغاری با اشاره به یک سوم از بلایای طبیعی دنیا در خاورمیانه روی می دهد، گفت: ضعیف بودن مصالح ساختمانی به کار گرفته شده، اجرای ضعیف، اتصالات ناقص و نبود قفل و بست مناسب از جمله عوامل موثر در بروز حوادث هنگام وقوع زلزله است.

 

وی با اشاره به آمار منتشر شده در سال 85 تصریح کرد:‌ بنابر این آمار تا آن زمان 60 درصد از واحدهای مسکونی ایران به صورت غیر استاندارد و 40 درصد از این واحدها از سازه های فلزی ساخته شده بودند که درهمان آمار اذعان شده بود اطمینان نداریم که این 40 درصد هم بر مبنای اصول استاندارد ساخته شده باشند به همین دلیل در انتهای سال 85 دولت آیین نامه اجرای اجباری استانداردهای مواد و مصالح ساختمانی را ابلاغ کرد.

 

بلغاری تصریح کرد: با ابلاغ این آیین نامه با همگرایی سازمان های مرتبط و با تلاش سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور و سازمان های مرتبط، امروز شاهد تحول خوبی در ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی در کشور هستیم.

 

وی اذعان داشت:‌ در این سازمان بر این باوریم که اگر قرار است گام های توسعه در کشور با دانایی و روش های عملی و با سرعت برداشته شود، باید هر کالایی که تولید و هر خدمتی که ارائه می شود و هر مبادله ای که صورت می گیرد، مطابق با استانداردها اعم از استاندارد سازمانی، ملی، منطقه ای و یا بین الملی باشد.

حقی آبی، معاون استانداری لرستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه لرستان جزو استان های در معرض زلزله است، گفت: با توجه به وقوع زلزله های متعدد با شدت های مختلف در لرستان به این باور رسیده ایم که نمی توان زلزله را جز حوادث غیر مترقبه نامید.

 

وی تاکید کرد: باید این ادبیات را که چگونه می توان همزیستی با زلزله را تجربه کرد، نهادینه کنیم و به عنوان یک حادثه غیر مترقبه در لرستان به آن ننگریم.

 

حقی آبی خاطرنشان کرد: در زلزله های اخیر لرستان آسیب دیدگی ها ناشی از کاربرد مصالح ضعیف و غیر استاندارد، عدم چسبندگی و پرکردن بین مصالح، نبودن قفل و بست مناسب و ضعف اتصالات بود که خسارات ها را تشدید کرده است.

 

در این کارگاه یک روزه که با محوریت اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی لرستان و همکاری دیگر دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، کارشناسان امر به تشریح موضوعاتی از جمله کاربرد مصالح صنعتی در ساخت و سازها، رعایت استانداردها در تولید مصالح اساسی بنا، لزوم استاندارد کردن فرآیندهای ساخت و ساز، نقش سازمان نظام مهندسی ساختمان در رعایت استاندارده، استاندارد سازی تاسیسات ساختمانی و لزوم توجه و کنترل کیفیت مصالح ساختمانی پرداختند.

 

گفتنی است، در این کارگاه آموزشی که با حضور فعالین حوزه عمران استان برگزار شد، نمایشگاهی از تولیدات و مصالح و تجهیزات ساختمانی برپاشد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 7656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha