«علی ابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد التهاباتی که در حال حاضر در بازار گوشت وجود دارد، گفت: روش های منسوخ و ناکارآمد گذشته نمی تواند بازار ما را به ثبات برساند. هر جا که اختلاف فاحش قیمت است میان قیمت بازار و هر چیزی که دولت ادعا می کند می خواهد آن را تامین کند تفاوت قیمتی بسیاری وجود دارد و به هیچ عنوان نمی توان با این روش فساد دلالان، رانت و احتکار را حذف کرد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر هزار تن گوشت هم به بازار تزریق شود چون اختلاف قیمت فاحش وجود دارد لذا نمی تواند در کنترل بازار کارساز باشد و قطعا با این روش گوشت به هیچ عنوان به دست مصرف کننده نمی رسد و سر از مراکز احتکار و قاچاق درمی آورد.
وی ادامه داد: اختلاف قیمت بالاست و اثرگذاری آن در جامعه محدود و مقطعی است. گوشت کالایی است که نیاز به تامین مستمر دارد و مردم مدام به آن احتیاج دارند، با واردات مقطعی گوشت و تزریق آن به بازار نمی توان این بازار را سر و سامان داد و به ثبات رساند.
وی تاکید کرد: وقتی اختلاف قیمت وجود دارد بازار سیری ناپذیر است ما معتقدیم باید در این زمینه از مردم به صورت مستقیم و به شکل ارایه یارانه حمایت شود، یعنی ماهیانه برای یارانه حامل های انرژی، گوشت و کالاهای اساسی به هر ایرانی 300 هزار تومان داده شود و اجازه دهیم بازار خودش در مورد قیمت با این روش تعیین تکلیف کند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: با این روش جنسی از کشور خارج نمی شود، نیاز به امضای طلایی وجود ندارد، واسطه گر و دلال حذف می شود، دزدی اتفاق نمی افتد و رانت در کشور وجود نخواهد داشت و دیگر نیازی به نظارت و سایر هزینه ها در این زمینه نیست.
وی تاکید کرد: در حال حاضر صحنه های زشتی را در کشور می بینیم که با روحیات و جایگاه و کرامت یک ایرانی سازگار نیست، صف های طولانی برای خرید گوشت در شان یک ایرانی نیست و این مسایل ما را بسیار ناراحت می کند.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تامین کالا همچنان به دنبال اجرای روش سنتی خود هستند که این روش نیز تحت تاثیر القائات سوء استفاده گران و واردکنندگان قهار است که همیشه می خواهند ادعا کنند ما می خواهیم بازار را تامین کنیم.
وی با اشاره به پیشنهاد فروش اینترنتی گوشت گفت: این پیشنهاد مضحکی است و معلوم نیست دولت با کدام ابزار و امکانات قرار است گوشت را درب منازل تحویل دهد. وقتی ابزار و سازوکار این موضوع فراهم نیست چرا چنین پیشنهادی را مطرح می کنند که در جامعه انتظار ایجاد کنند.
ابراهیمی تاکید کرد: بهترین راه حل این است که مردم ما شهامت پیدا کنند که با قیمت واقعی روبرو شوند و به آنها یارانه پرداخت کنیم، نمی توانیم به اسم اقشار ضعیف و کم درآمد گوشت وارد کنیم ولی این به کام دلالان و واسطه گران برود. قطعا این مسیر رانت مجددا به سمت پولدارها برمی گردد و روش ناکارآمد و منسوخی است که ما به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی توصیه می کنیم دست از این روش ناکارآمد بردارند.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این روزها آمار خرید فریزرهای صندوقی بالا رفته است، عده ای با این توجیه که گوشت و اقلام را می خریم و ذخیره می کنیم و همین ذخیره ما به التفاوت قیمت پول فریزر را درمی آورد اقدام به این کار می کنند که اینجا نیز این پول به سمت پولدارها می رود./
نظر شما