به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «معصومه ابتکار» عصر امروز در نشست بازخوانی حیات اجتماعی اخلاقی بانو فاطمه زهرا (س) که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: یکی از تحولات عظیم عصر معاصر ما شکل گیری انقلاب اسلامی است. یکی از کارهای بزرگی که انجام شد ارایه گزارش های تحولات چهل ساله جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده بود. روند تحولات زنان از سال 57 تا 97 را با منحنی، آمار، گزارشات دقیق و شاخص های چهل گانه ارایه کردیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به توجه به شخصیت های بارز اسلام به عنوان الگو و سرمشق در انقلاب اسلامی بیان کرد: باید بررسی شود که چقدر از دستاوردهای انقلاب را مدیون پارادایم ذهنی که امام خمینی از شخصیت هایی مثل حضرت زهرا ترسیم کردند، هستیم. بعد از انقلاب اسلامی زنان در عرصه های آموزش، بهداشت، ورزش و مشارکت اجتماعی و سیاسی پیشرفت چشمگیری داشتند. نرخ شتاب زنان ایرانی در این عرصه ها بیشتر از سایر زنان بوده است البته ما یک گزارش تحلیلی نیز داریم که به شکاف ها و عقب ماندگی ها اشاره دارد.
وی اظهار داشت: امام خمینی (ره) افق گشایی مهمی در مورد الگوسازی و الگوگیری از حضرت زهرا (س) در جامعه ایران داشتند. شخصیت هایی همچون دکتر شریعتی و شهید مطهری در شکل گیری پارادایم به روز بسیار نقش داشتند. شخصیت هایی مثل حضرت زهرا گنجینه های نورانی هستند که نور آنها فقط متعلق به گذشته نیست. متاسفانه ما نتوانستیم شخصیت هایی همچون حضرت زهرا را با ادبیات قابل فهم و حتی زبان قرآنی بیان کنیم. اندیشه حضرت زهرا متعلق به همه نژادها، اقوام، ادیان و اعصار است، خیر این شخصیت برای آدمیان زیاد است. خطبه حضرت زهرا نشان می دهد که ایشان چقدر آینده را می دیدند، در حقیقت خطبه حضرت زهرا آینده پژوهی است؛ باید یک افق گشایی در مورد شخصیت ایشان داشته باشیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور خاطرنشان کرد: شخصیت متعالی و ماورایی حضرت زهرا فر دارد که نیاز به شکافتن و شناختن دارد. شخصیت ایشان چه در زندگی و چه در خطبه ها و سخنرانی های ایشان نشان می دهد که پناه بشریت و غمخوار انسانیت هستند، این مفاهیم را می توانیم با ادبیات جهانی بیان کنیم. شخصیت حضرت زهرا شخصیتی است که ترس و نگرانی را نمی شناسد و شجاعت ایشان به عنوان زن ستودنی است؛ باید از خود سوال کنیم که چقدر این شخصیت را به نسل امروز وصل کردیم. ساده زیستی و سبک زندگی شخصیت های بزرگ همچون حضرت زهرا را باید به نسل امروز پیوند دهیم. جوهره معرفتی حضرت زهرا (س) را باید امروزی کنیم. شخصیت ایشان را باید با ادبیات خوب برای نسل امروز تبیین کنیم.
نظر شما