تغذیه سالم می تواند به کاهش وزن منجر می شود

اضافه وزن معضل و مشکلی است که گریبانگیر بسیاری از افراد شده و به دنبال راه هایی برای کاهش وزن مثل ورزش و رژیم هستند در حالیکه تغذیه سالم می تواند منجر به کاهش وزن شود.

خبرگزاری شبستان، هادی دهقانی: توسعه در کنار تمام مزیتهایی که برای پیشرفت بشریت به ارمغان آورده است، معایب و مشکلاتی را نیز به جامعه ما تحمیل کرده است، امروز آمار افراد چاق و دارای اضافه وزن به طرز غیر قابل باوری بالاست، و وزارت بهداشت را با هزینه های بسیاری چه امروز و چه در آینده روبرو کرده است. وجامعه ما که به سرعت در حال حرکت به سمت سالمندی است اگر با همین مشکلات با آینده روبرو شود به طور قطعی با مشکلات بسیاری همراه خواهد بود.

 

هم اکنون از هر ۲ ایرانی یک نفر با معضل چاقی روبروست و بسیاری با عدم رعایت سبک زندگی در آینده با بیماریهای بسیاری روبرو خواهند شد و گسترش استفاده از فست فودها و مواد مضر برای بدن به معضل بزرگی تبدیل شده است.

 

مردم از مواد غذایی مناسب برای سلامتی مانند شیر، ماست، سبزیجات و میوه کمتر استفاده می کنند و ذائقه آنها به سمت فست فود ها شیرینی ها و غذاهای حاضری و چرب بسیار بیشتر از آنچه است که باید در طی یک شبانه روز مصرف شود و در کنار آن عدم تحرک مناسب و ورزش نیز مزید بر علت شده است تا شاهد گسترش بیماریهای غیر واگیر در جامعه شویم.

مصرف سرانه مواد لبنی در ایران قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست، هم اکنون فنلاند بیشترین مصرف سرانه مواد لبنی را در دنیا با ۳۶۰ کیلوگرم را به خود اختصاص داده است در حالیکه ایران مصرف سرانه مواد لبنی حدود ۶۰ کیلوگرم می باشد که این آمار باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.

 

بسیاری از بیماریها مانند سکته های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان ها نشات گرفته از چاقی هستند و می توان با کنترل چاقی عملا از ابتلای به این بیماریها جلوگیری کرد، اما برای فرهنگ سازی برای تغذیه سالم تاکنون با کار جدی در کشور روبرو نبوده ایم.

Image result for ‫غذا‬‎

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: ۲۳ درصد مردم کشور ما  دچار چاقی و اضافه وزن هستند.

وی افزود: این عدد بالایی است و از طرفی گسترش و اشاعه  فرهنگ غذایی ناسالم و ترویج استفاده از فست فودها زنگ خطر و هشدار جدی است که باید به از سوی مسئولان و مردم بیش از پیش به آن توجه شود.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که بهبود و اصلاح سبک زندگی مردم لازمه ارتقای سلامت در جامعه است، گفت: خبر خوب این است که بیش از ۷۰ درصد از بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و دیابت تیپ دو از طریق اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری و کنترل است.

رئیسی افزود: ۳۰ درصد سرطان ها نیز با روش های اصلاح تغذیه قابل کنترل هستند، بنابراین تغییر ذائقه مردم در جامعه و از داخل خانه ها ایجاد شده و برای اصلاح آن باید سبک زندگی مردم را بهبود داد و این لازمه ارتقای سلامت در جامعه است.

 

 

این آمار وقتی نگران کننده است که دانش آموزان نیز با چاقی روبرو هستند، آمار ۴۰ درصد شیوع چاقی در بین دانش آموزان نیز بسیار نگران کننده است امروزه اغلب دانش آموزان وعده غذایی اصلی یعنی صبحانه را به کلی فراموش کرده اند و در مسیر مدرسه از غذاهای ناسالم و بعضا مضر استفاده می کنند.

کد خبر 766929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha