شناسایی و تجلیل از ۲۲۱ خادم قرآن تاکنون/خادمان قرآن در رفتار به دنبال کسب رضایت الهی هستند

دومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم با حضور اعضا و با برگزاری مجمع‌های تخصصی هشتگانه طی دو روز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاحیه دومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم ۲۸ بهمن‌ماه در هتل پارسیان انقلاب تهران برگزار شد.
بنابراین گزارش عبدالهادی فقهی‌زاده در ابتدا به تلاش‌های مسئولان پیشین قرآن و عترت در سال‌های گذشته برای راه‌اندازی این مجمع اشاره کرد و گفت: خداوند رسول خود را به عنوان پیامبر خاتم با آیات الهی برانگیخت و دین حق را در دسترس او قرار داد تا خواه ناخواه در جریان تاریخی، اسلام بر همه روش‌ها و همه دین‌ها فائق آید. در این میان خداوند خود را بهترین گواه و شاهد بر این امر یاد کرده است.

 

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:خداوند وعده داده است که مؤمنان و باورمندان تردید نکنند، در صورتی که به مقتضيات دین عمل کنند، اسلام بر غیراسلام فائق خواهد آمد و در ادامه فرمود: «مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذينَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم»، محمد(ص) بی‌شک پیامبر خاتم است و نه تنها او برترین الگو است، بلکه کسانی که در معیت او بوده‌اند نیز چنین جایگاهی دارند.


وی حاطر نشان کرد: کسانی که با پیامبر رحمت همراه هستند با یکدیگر مهربان و در راه تعالی اندیشه دینی هستند، آنها مهرورزانه دینداری می‌کنند، اما این تنها صفات آنها نیست؛ صفت دیگر آنها اهل نماز بودن است. در همین راستا، استاد محمدرضا حکیمی که در مراسم تکریم خادمان قرآن تکریم می شوند در یکی از آثار خود دو شاخص مهم جامعه دینی را در نماز و عدالت خلاصه کرده است.

فقهی زاده ادامه داد: در قرآن آمده است که این افراد در اندیشه اقامه نماز هستند و برای رضای خدا کسب حلال می‌کنند. آنها در همه رفتار به دنبال کسب رضایت الهی هستند. علامتی که بر چهره آنها آشکار است در اثر سجده به پیش‌گاه خداوند متعال است.


فقهی‌زاده اظهار کرد: مفهوم معیت را تبعیت ایمانی و عملی از خدا و ارزش‌های دینی با نام و نشان و بدون نام و نشان می‌دانم. در بین خادمان قرآن کریم افرادی وجود دارند که چندان تظاهرات دینی ندارند. ویژگی دوم چنین افرادی تبعیت از مردان خدا است اگر بخواهیم عناوین ملموس و روشنی از مردان خدا در قرآن ذکر کنیم، بی‌شک الفاظی مانند صابران، محسنین و متقیان در پیشاپیش این عناوین پرعظمت جلوه‌گری می‌کند. در روایات شریف صادقین تأویل به مصادیق برجسته است. به این معنا که همراهان پیامبر و همدلان پیامبر، اولاً همراه و همدل و هم‌نفس با قرآن هستند و ثانیاً همگام با بزرگ‌ترین مجسمه‌های اخلاق و فضیلت دینی یعنی معصومین(ع) هستند.


معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برگزاری اولین دوره این مجمع در سال ۹۳ در مشهد اشاره کرد و گفت: متأسفانه با فاصله ناخواسته‌ای که پدید آمد، مجمع دوم پس از چهار سال برگزار می‌شود. البته در این فاصله کارهای مهمی انجام شده است که از جمله آنها تصویب اساسنامه مجمع خادمان قرآن کریم است.


بنابراین گزارش در ابتدای این مراسم قاسم رضیعی، قاری بین‌المللی به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و پس از آن با پخش تصاویری از خادمان فقید یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد.

در ادامه دومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم، محمدرضا پورمعین، به ارائه آماری از فعالیت‌های این انجمن از سال ۹۳ تاکنون پرداخت و گفت: تاکنون ۲۲۱ خادم قرآن شناسایی و تجلیل شده است که از بین آنها ۲۰۹ نفر آقایان و ۱۲ نفر بانوان هستند. همچنین خادمان فقید ما تا بهمن‌ماه ۹۷، ۴۵ نفر است.

 


دبیر انجمن خادمان قرآن کریم با اشاره به برگزاری بیست و دو دوره همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم، گفت: اولین دوره این همایش در سال ۱۳۷۳ بود. استان تهران بیشترین تعداد خادم قرآن در بین دیگر استان‌ها را دارد. قم، خراسان رضوی و اصفهان رتبه‌های بعدی را در اختیار دارند. این انحمن هشت مجمع تخصصی دارد شامل مجمع قرآن‌پژوهان با ۴۵ عضو، مجمع حافظان ۹ عضو، قاریان ۹ عضو، مجمع ناشران ۱۲ عضو، هنرمندان ۳۸ عضو، استادان و مدرسان قرآن ۲۴ عضو، تولیدکنندگان دیجیتال ۱۳ نفر و مجمع مدیران ۲۶ عضو دارد.


وی خاطر نشان کرد: در مأموریت محوله، که مجمع عمومی انجمن در مشهد آن را تعیین کرد، ۱۸۲ نفر ساعت بررسی اساسنانه و برگزاری ۱۲ جلسه مجامع تخصصی را داشتیم تا اساسنامه بازخوانی شود. گردش کار با دفتر حقوقی وزارت ارشاد صورت گرفته و در ادامه نظریات اصلاحی وزیر وقت ارشاد در مقام رئیس هیئت امنای انجمن نیز زمان زیادی را به خود اختصاص داد.


پور معین به مشکلات ثبت انجمن اشاره کرد و گفت: تقریباً قریب به ۱۵ ماه طول کشید تا انجمن را ثبت کنیم. مکاتبات زیادی برای ثبت‌نام انجمن انجام شد، چراکه قبل از آن انجمنی با این نام ثبت شده بود. ایجاد سامانه پیامکی، برگزاری دو دوره انتخاب خادمان قرآن که تقریباً مردمی‌ترین شیوه انتخاب است و همچنین اقداماتی در عرصه تبلیغ و ترویج از دیگر فعالیت‌ها در این مدت بوده است.

شایان ذکر است در پایان مراسم افتتاحیه، مجمع‌های تخصصی هشتگانه در دومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم فعالیت خود را آغاز کردند.

کد خبر 766950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha