خبرگزاری شبستان- گرگان: نقش قرآن در زندگی فردی و اجتماعی در زندگی یک مسلمان را نمیتوان نادیده گرفت، و زندگی قرآنی با زندگی بدون قرآن فاصلهاش از روشنی تا سیاهی است.
شاید ریشه بسیاری از مشکلاتی که در جامعه به وجود آمده را باید فاصله خانوادهها از معنویت بهویژه قرآن دانست و امروز مسئولان با برنامهریزی و پرورش خانوادههای قرآنی میتوانند بسیاری از مشکلات و هنجارهای اجتماعی را حل کنند.
نقش قرآن را در رفتار، اخلاق، کردار و درستی انسانها نمیتوان نادیده گرفت و امروز که دشمنان بنیان خانواده اسلامی را نشانه گرفته در تلاش است که اعضای خانوادهها را از قرآن و معنویت جدا کنند.
امروز ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی را باید دوری از قرآن دانست چرا که در خانوادههای قرآنی ناهنجاریهای اجتماعی کمتری به چشم میخورد، برای درک این مهم کافی است سری به ندامتگاهها زد تا به این مهم درک کرد که بسیاری از بزهههای اجتماعی در دوری قرآن از زندگی شکل گرفته است.
قطعاً با توجه به برنامهریزی جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به قدرت نخست منطقه در چشمانداز 1404 تنها در صورتی محقق میشود که جامعه را به سمت قرآن سوق داد.
ازاینرو مقام معظم رهبری به تربیت 20 میلیونی جامعه قرآنی تأکید داشتند و مسابقات مختلفی از سوی سازمانها و نهادهای مختلف برگزار میشود.
یکی از این مسابقات، مسابقات قرآنی«مدهامتان» است که سیزدهمین دوره آن به شکل استانی در مصلی شهرستان علیآباد کتول در حال برگزاری است.
در این دوره از مسابقات بیش از 500 نفر در بخشهای مختلف و رشتههای قرائت تحقیق و حفظ کل بالای 16 سال در بخش خواهران و برادران و در رشته قرائت ترتیل، قرائت نماز، قرائت تقلیدی، حفظ جزء 30، اذان و نقاشی زیر 16 سال در بخش خواهران و برادران به رقابت میپردازند.
در حاشیه برگزاری این مسابقات حضور یک خانواده قرآنی که متولی حضور بیش از 30 نفر از شهرستان کردکوی در این مسابقات شدند توجه ما را به خود جلب کرد و به سراغ این خانواده قرآنی رفتیم و با حسن عارف، مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحبالامر شهرستان کردکوی به گفتوگو پرداختیم.
حسن عارف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: تعداد 30 نفر از دانش آموزان قرآنی را در قالب رشتههای مختلف قرآنی حفظ قرائت اذان و ترتیل در این مسابقات اعزام کردیم.
وی تصریح کرد: نفس برگزاری مسابقات قرآنی مثل «مدهامتان» بسیار نیک و پسندیده است و از اینکه بسیاری از فعالان قرآنی تجمیعی میشوند و تا تواناییهای خود را بسنجند بسیار حائز اهمیت است.
قرآن منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی میشود
مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحبالامر کردکوی متذکر شد: مهمتر از این مسابقه دورهمی قرآنی است، در حقیقت این مسابقه قرآنی یک همایش قرآنی محسوب میشود و برگزاری چنین برنامههایی در طول سال بسیار ارزشمند است.
عارف تأکید کرد: از اینکه بچههای قرآنی از قومیتها و شهرهای مختلف و مذاهب مختلف دورهم جمع میشوند و رقابت سالمی در دنیا که رقابت ناسالم وجود دارد برگزار میکنند بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی گفت: معتقد هستم دانش آموزان و بچههای مسجدی اهل قرآن درصد خطا و ریزششان ازنظر اخلاقی بسیار پایین است، نزدیک به 30 سال که فعالیت قرآنی دارم و براثر تجربه فعالیتم شاهد این بودم که جوانان و نوجوانانی که اهل قرآن هستند از خطا و آسیبهای اجتماعی دور بودند.
مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحبالامر کردکوی با بیان اینکه بهاتفاق خانواده در این جمع حاضر هستم و در این مسابقه هر یکدر یک رشتهای مشغول هستیم، یادآور شد: همسرم مدیر پشتیبانی قرآنی در این مسابقات است که در قسمت خواهران فعالیت میکنند و همچنین امروز 10 نفر از دختران شهرستان کردکوی در این مسابقات حضور یافتند و فرزندم حسین در رشته اذان و دخترم زینب در حفظ جزء 30 شرکت کردند.
مسئولان برای فعالیتهای قرآنی بودجه و وقت ندارند
عارف گفت: افتخار دارم که مدیر دارالقرآن آموزشوپرورش شهرستان کردکوی، موسسه قرآنی هدایت و مدیر کانون فرهنگی مسجد هستم و اعتقاد دارم در زندگی هر چه برکت و افتخار داریم از وجود قرآن است و احساس میکنم که از قرآن جدا شوم برکات در زندگی من نیز از بین میرود.
وی افزود: در نظام مقدس جمهوری اسلامی رویکرد قرآنی جامعه خوب است و پیشرفتهای زیادی در زمینهٔ قرآنی داشتیم ولی کافی نیست و به خاطره هجمه فرهنگی دشمن در حوزه فرهنگی باید اقدامهای ایجابی در برابر دشمنان داشته باشیم که اقدامات ما کافی نبوده است.
مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحبالامر افزود: چه از نظر مادی و معنوی نیاز است که مسئولان در کشور به قرآن توجه داشته باشند و برای فعالیتهای قرآنی بودجه و وقت بگذارند.
عارف متذکر شد: مسئولان ما در برنامه فرهنگی و اجتماعی شرکت میکنند ولی در مسابقات قرآنی میگویند بودجه نداریم و وقت کمی برای فعالیتهای قرآنی میگذارند.
وی افزود: در روایتها به این نکته توجه شده که با توجه به موقعیت روز فرزندان خود را با فرهنگ و آداب تربیت کنیم و در مسائل قرآنی باید به اینگونه باشیم و با تولیدات رسانهها، پویانمایی، فیلم، برگزاری مسابقات و اردوهای تفریحی برای جوانان و نوجوانان در این مسیر اثرگذار باشیم.
مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحبالامر کردکوی تأکید کرد: روش سنتی نمی تواند جوانان را به قرآن جذب کند و نیاز به بازنگری در روشها و برنامههای قرآنی وجود دارد تا بتوانیم جوانان بیشتری را جذب کنیم.
عارف گفت: پیشنهاد میدهم که از شاداب سازی مساجد و اماکن قرآنی این اقدام آغاز شود و با استفاده از پیشنمازهای توانمند و جوان و با روابط عمومی بالا بتوانیم جوانان را جذب مسجد کنیم و ائمه جماعات نیز باید جوابگو سؤالات و شبهات در فضای مجازی باشند
«حسین عارف»، یکی از فعالان قرآنی که در این مسابقات به همراه خانواده شرکت کرده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: قرآن همانطور که کتاب هدایت است در زندگی تأثیر زیادی داشته است.
ایجاد جذابیت در فعالیتهای قرآنی
وی تصریح کرد: خدا را شاکر هستیم که در خانواده ای به دنیا آمدم که پدر و مادرم قرآنی هستند و توانستم در این مسیر قرآن را فرا گیرم.
این فعال قرآنی گفت: در مسابقات قرآنی «مدهامتان» در رشته اذان شرکت کردم، نزدیک به 8 سال است فعالیت قرآنی دارم و در حال حاضر در متوسطه دوم تحصیل می کنم.
عارف افزود: ایجاد جذابیت در کلاسهای قرآن و خشک نبودن کلاسها و زمینهسازی برای فعالیت قرآنی در سطح مدارس و افزایش جذابیت مثل برگزاری مسابقات و جوایز و هدایا میتواند به حضور بیشتر جوانان در برنامههای قرآنی و مذهبی کمک کند.
نظر شما