به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سید سعید پورجعفر» امروز (30 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بخش آب از دغدغه های اصلی کشور و استان خراسان جنوبی است، اظهار کرد: در این استان 11 هزار و 800 منبع آبی شامل دو هزار و 189 دهنه چشمه، سه هزار و 410 حلقه چاه و شش هزار و 252 رشته قنات وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برداشت موثر سالانه حدود دو میلیون و 600 هزار متر مکعب از چاه های غیرمجاز استان، گفت: خراسان جنوبی جزو استانهایی است که کمترین تعداد چاه غیرمجاز را دارد.
شناسایی 307 حلقه چاه غیرمجاز در استان
پورجعفر با بیان اینکه مسدود کردن چاه های غیرمجاز هر ساله انجام می شود، افزود: در حال حاضر 307 حلقه چاه غیرمجاز در استان باید تعیین تکلیف شود و در سال جاری تاکنون 27 حلقه چاه پلمپ شده است.
وی ادامه داد: در بحث تعادل بخشی منابع آب استان خراسان جنوبی جزو استانهایی است که بیشترین کنتور هوشمند برای چاهها را نصب کرده است و مشارکت مردم مهمترین عامل موثر در مدیریت آب است.
1720 چاه کشاورزی خراسان جنوبی به کنتور هوشمند مجهز شد
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون یک هزار و 720حلقه چاه استان به کنتور هوشمند برقی مجهز شده است، عنوان کرد: در حال حاضر 301 حلقه چاه فاقد کنتور هوشمند در استان وجود دارد که در دستور کار قرار دارد.
پورجعفر با بیان اینکه 12 برنامه های تعادل بخشی در دست اجرا است، گفت: طرح داناب با همکاری آموزش و پرورش امسال در اسفند جاری یا اردیبهشت 98 اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه خرید چاههای کم بازده در برنامه شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی قرار دارد، افزود: اگر متقاضیان که چاه آب آنان کم بازده است تقاضای واگذاری داشته باشد توسط شرکت آب منطقه ای خریداری می شود تا این مهم به منابع آب زیر زمینی استان کمک کند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی یادآور شد: تاکنون در استان حدود پنج حلقه چاه کم بازده خریداری شده که تعدادی پر شده و تغییر کاربری داده شده است.
پورجعفر با بیان اینکه میزان بارندگی امسال در استان نسبت به طولانی مدت 1.5 درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: اما همچنان از لحاظ بارندگی دچار مشکل هستیم و خراسان جنوبی جزء استانهای کم بارش و خشک در کشور محسوب می شود.
26 محدوده مطالعاتی آب در خراسان جنوبی ممنوعه و بحرانی است
وی به وجود 12 سد تغذیه مصنوعی و 13 سد مخزنی اشاره و ادامه داد: علی رغم بارندگیهای اخیر هم اکنون در 30 درصد از حجم سدهای خراسانجنوبی آب وجود دارد لذا ضرورت بهینهسازی مصرف آب همچنان باید مورد توجه باشد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تا پنج سال آینده 250 میلیون متر مکعب از کسری مخازن را از طریق تعادل بخشی جبران کنیم، اظهار داشت: در حال حاضر از مجموع از مجموع 40 دشت استان 18 محدوده مطالعاتی ممنوعه و هشت محدوده بحرانی است.
پورجعفر با بیان اینکه 13 طرح مطالعاتی در خصوص مهندسی رودخانهها در دست اجرا است، افزود: از ابتدای امسال در حوزه تصرفات غیر مجاز در حریم رودخانهها 120 مورد شناسایی و اخطار داده شده است و همچنین تاکنون 60 هکتار از تصرفات غیر قانونی در حریم رودخانهها آزاد سازی شده است.
100 درصد سیلاب های استان مهار شد/هیچ آبی از خراسان جنوبی به سمت افغانستان خارج نمی شود
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی دیگر پتانسیل ساخت سد ذخیرهای آب وجود ندارد اما برای ایجاد سد تغذیه مصنوعی هنوز اقداماتی در دست اجرا است، گفت: یکی از برنامههای طرح تعادل بخشی مهار روان آبهاست که احداث سد بندان از جمله این طرح هاست.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه 100 درصد سیلاب های استان مهار شده است، اظهار داشت: موضوع خروج سالانه 700 میلیون مترمکعب آب از استان به سمت افغانستان صحت ندارد و هیچ آبی از استان وارد افغانستان نمی شود.
نظر شما