به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «داود دانش جعفری» در اولین نشست تخصصی واگذاری خدمات سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است، گفت: فعالیت بخش خصوصی در حوزه سلامت در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد از طیف بسیار گسترده و ناهمگنی برخوردار است و شامل فعالیت های تجاری در حوزه دارو، داروخانه ها و فعالیت های بالینی می باشد.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه بخش خصوصی در نظام سلامت به شدت تحت تاثیر فعالیت بخش دولتی در بسیاری از کشورها قرار دارد، گفت: بخش خصوصی در نظام سلامت تلاش گسترده ای برای حاکم نمودن پرداخت FFS که از کیفیت پایینی برخوردار است، مشاهده می شود.
دانش جعفری افزود: میزان اتکای بخش دولتی به پرداخت هایی از قبیل فرانشیز و یا پرداخت از جیب می باشد.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد مراقبت های بهداشتی روانی بخش دولتی در دهه های 1980 و 1990 تجاری تر شد.
وی خاطرنشان کرد: در این حوزه فعالیت بخش های دولتی در حالی که دارایی مالکیت دولتی هستند، ترغیب شدند تا به ارایه خدمات پولی بپردازند.
دانش جعفری خاطرنشان کرد: مکانیسم پرداخت بخش خصوصی در هند هم مثل ایران FFS است که در حال اضمحلال است چرا که بار مالی بر خانواده های هندی افزایش یافته و به حدود 80 درصد رسیده است.
وی افزود: بخش خصوصی در کشورهایی مانند سری لانکا و تایلند به عنوان مکمل بخش دولتی فعالیت کرده ولی پوشش همگانی بر عهده دولت می باشد که این امر مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی می باشد و سایر کشورها را ترغیب کرده تا از این مدل استفاده نمایند در حالی که در ایران بخش خصوصی به حوزه پوشش همگانی نیز وارد شده است.
مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: بخش خصوصی در کشورهایی مانند آرژانتین و آفریقای جنوبی بسیار پرهزینه است و پرداخت مراقبت های سرپایی در این کشورها از جیب مردم می باشد.
دانش جعفری با بیان اینکه در کشور چین بیمارستان ها و پزشکان دولتی به جای بخش خصوصی به دنبال درآمدزایی هستند، گفت: چین در حال حاضر به سمت خصوصی سازی بیشتری در حال حرکت است تا از فعالیت بخش دولتی در حوزه های خصوصی جلوگیری نماید.
نظر شما