برگزیدگان دومین کنگره شعر عاشورایی استان کرمان تجلیل شدند

نفرات برگزیده دومین کنگره شعر عاشورایی استان کرمان توسط هیئت داوران معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، هیئت داوران دومین کنگره عاشورایی استان کرمان، شب گذشته (5 دی) با قرائت متن بیانیه در مراسم اختتامیه این دوره از کنگره، اسامی برگزیدگان را معرفی کردند.


در بیانیه هیئت داوران آمده است: عاشورا منشور هزار وجه آفرینش و نقطه اوج قصه ی خلقت است، تأمل در حماسه شگفت انگیز و بی نظیر عاشورا ما را با وجوه گوناگون آن آشنا می سازد و دریچه های تازه ای از کشف و شهود را به رویمان می گشاید.


هیئت داوران در ادامه تاکید کرده است: اینکه با گذشت 1371 سال از واقعه عاشورا هنوز نام شهیدان آن با افتخار یاد می شود و مجالس ذکر و یاد اباعبدالله رونق دارد، نشانه عمق آن ماجرایی است که در جریان هستی استمرار و تداوم دارد و ساکن در یک نقطه تاریخ نیست.
 

کنگره شعر عاشورا که با همت سازمان تبلیغات اسلامی در سراسر کشور برای دومین سال برگزار می شود بر آن است که هنرمندان و اندیشمندان و پژوهشگران را گرد هم آورد تا با تأمل در فرهنگ عظیم عاشورا و با بهره گیری از زبان فاخر هنر به انتقال ارزش های عاشورا همت گمارد.


در این بیانیه تصریح شده است: هیئت داوران دومین کنگره با عنایت به این مهم به بررسی آثار رسیده در رشته های مختلف شعر، مرثیه، داستان و نثر ادبی و مقاله پرداخته و به معرفی آثار برتر می پردازد.


اشاره به این نکته ضروری است که وقف قلم و اندیشه در وادی انتشار معارف اهل بیت (ع) توفیقی است ستودنی و عنایتی است آسمانی که خیر است و برکت، اما از آنجا که هنر، مشخصه ها و عناصری خاص خود دارد و نوشتن در هر شاخه ای از تکنیک ها و عناصری خاص خود برخوردار است، داوری تمام آثار منوط به رعایت معیارهای هنری و علمی پر اثر نیز است.


بنابراین هیئت داوران در نگاه به آثار رسیده به دبیرخانه کنگره معیارهایی عمومی در نظر داشت که متکی بودن اندیشه به مطالعه مستندات در حوزه عاشورا، پرهیز از نگاه یک بعدی به واقعه عظیم عاشورا و نگاه عمیق نه تنها از زاویه سوگ بلکه توجه به ابعاد حماسی معنوی و فلسفه شکل گیری قیام، توجه به زبان مخاطب امروز از زاویه نو و پرهیز از نگاهها و تعابیر و مضامین کلیشه ای، شناخت از عناصر تشکیل دهنده ی پر اثر و بهره گیری مناسب و به موقع از آن، نگاه خلاقانه و متکی به حقایق به موضوع و پرهیز از تقلید و تکرار و گشودن زوایای تازه از معرفت و بینش برای مخاطبان آثار از جمله آنهاست.


هیئت داوران در ادامه پس از بیان معیارهای خاص در هر بخش از میان 140 اثر رسیده به دبیرخانه کنگره که 41 اثر آن به مرحله داوری رسیده در 2 مقطع کودک و نوجوان و بزرگسال از 21 اثر برگزیده تجلیل کرد.


هیئت داوران در مقطع کودک و نوجوان ضمن اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاطمه احمدزاده، حوریه رستمی و ریحانه ریاضی، در بخش نثر و داستان کودک از زینب محمدی پور، رکسانا زراعتی و بهاره سلطانی نفرات اول تا سوم این بخش تقدیر کرد.


همچنین در بخش شعر کودک و نوجوان ضمن معرفی آرزو کبیری نیا، آناهیتا ریاضی و الهه عارف به عنوان نفرات اول تا سوم این بخش از سدنا سلطانی و شیوا طباطبایی نیز تقدیر شد.


در مقطع بزرگسال نیز هیئت داوران در بخش مقاله هیچ اثری را حائز رتبه اول ندانست و از ماشاءالله کاربخش و فاطمه تویسرکانی به عنوان نفرات دوم و رضا رستمی زاده نفر سوم این بخش تجلیل کرد.


در بخش نثر بزرگسال نیز هیئت داوران هیچ اثری را حائز رتبه ندانست و با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به خانم راضیه صالحی مقدم اکتفا کرد.


هیئت داوران در بخش داستان بزرگسال نیز ضمن معرفی طیبه شجاعی به عنوان صاحب اثر قابل تقدیر، هیچ اثری را شایسته احراز رتبه معرفی نکرد و در بخش مرثیه نیز از رضا پور محمدی تقدیر شد.

 

در بخش شعر عاشورایی هم سمانه میرزایی، منصوره حسن خانی و نسترن موحدی نیا به ترتیب حائز رتبه های اول تا سوم معرفی و از مهرداد نصرتی نیز در این بخش تقدیر شد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 7677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha