خانواده محل تولد و مرگ زبان/ آموزش، رسانه و اعتبار اجتماعی عاملی برای بقای زبان

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه پشتوانه سیاسی، اجتماعی، علمی، ادبی و هنری برای زبان مهم است، گفت: شهر نشینی، آموزش، رسانه‌ها و اعتبار اجتماعی برخی زبان‌ها از دلایل اصلی برای بقای موثر زبان است.

«ایران کلباسی» در حاشیه همایش «هنگاشتمون خوانساری» که به مناسبت روز زبان مادری برگزارشد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خوانسار با تبیین اینکه مرگ زبان تنها از بین رفتن یک وسیله ارتباطی نیست بلکه فرهنگ یک قوم و ملت با تمام هویت تاریخی و فرهنگی دینی و اعتقادی آن  می میرد، گفت: سرآغاز فرایند مرگ زبان همانند تولد آن در خانواده شکل می گیرد و اگر  زبان در یک جامعه از اعتبار اجتماعی بیشتری برخوردار باشد حفظ خواهد شد.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه پشتوانه سیاسی و اجتماعی و علمی و ادبی و هنری برای زبان  مهم است، بیان کرد: زبان بخشی از هویت یک قوم و وسیله‌ای برای آموزش به نسل های بعدی است و شهر نشینی، آموزش و رسانه‌ها و اعتبار اجتماعی برخی زبان‌ها از دلایل اصلی  برای بقای موثر زبان است.

وی  با بیان اینکه مرگ زبان‌ها در جوامع دو زبانه و چند زبانه صورت گرفته است ادامه داد: جامعه یکی از این دو زبان را بر حسب شرایط اجتماعی حفظ می‌کند و به نسل بعدی انتقال می‌دهد و  خانواده نقش اساسی در این امر دارد.

 

کلباسی  با تاکید بر اینکه زبان شناسان زبان را یک ارگانیسم زنده می‌دانند تشریح کرد: زبان زاییده می‌شود، دوران طفولیت خود را می‌گذراند و به رشد و بالندگی می‌رسد و در اثر عوامل بیرونی و درونی تغییراتی که در آن ایجاد می‌شود، ممکن است به کلی خاموش شود و زبان دیگری جای آن را بگیرد که این پدیده، مرگ زبان است.

 

پژوهشگر ادبیات فارسی با یادآوری اینکه 21 فوریه توسط سازمان جهانی یونسکو به عنوان زبان مادر نام گذاری شده است، خاطر نشان کرد: 6 هزار زبان زنده در دنیا وجود دارد که بسیاری از آنها در خطر انقراض هستند و زبان های محلی که در خطر فراموشی هستند باید حفظ شوند و اجازه ندهیم که این زمان ها بمیرند./

کد خبر 768873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha