«بهمن بنیهاشمی» در حاشیه همایش هنگاشتمون خوانساری که به مناسبت روز زبان مادری به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خوانسار با بیان اینکه گویش خوانساری شاعران فراوانی داشته است و برای گویش خوانساری باید یک بار معنایی ایجاد شود، گفت: کارکرد لغات و واژگان زیان و دستور آن به نحوی شود که از آن در مسائل مهم اجتماعی و سیاسی هم بتوان استفاده کرد.
پژوهشگر زبان شناسی با تاکید بر اینکه بسیاری از اشعاری که در گویشهای محلی ایران توسط شاعران سروده شده است از یک ویژگی بهره نبردند، راهکار ماندگاری گویش خوانساری را تنها مصارف طنزآمیز ندانست و بیان کرد: استفاده از گویش برای طنز بار مثبت ندارد، زبان در کاربرد معنا پیدا میکند و وقتی کاربرد زبان تنها طنز باشد، تصور می شود که مردم آن شهر به گویش خود یک نگاه دم دستی و طنزگونه دارند و نسل جدید حس می کند که گویش به زبان قدیم شهر، کسر شان آنها خواهد بود.
وی از «یوسف بخشی خوانساری» به عنوان کسی که برای استفاده از گویش خوانساری در مسائل مهم و نه طنز تلاش کرده است، نام برد.
برگزاری نمایشگاه نویسندگان خوانسار
«مهدی احمدی» درگفتگو با خبرنگار شبستان با بیان این که 60 اثر از نویسندگان خوانساری با بیش از 300 عنوان کتاب با موضوعات مختلف در تمام علوم شامل فقهی، دینی، روان شناسی، اجتماعی، فیزیک، طبیعت، ادبیات، کشاورزی، غیره است، بیان کرد: این کتب به همراه زندگی نامه نویسندگان خوانساری است و نمایشگاه به مدت یک هفته از دوم اسفند تا 9 اسفند در فرهنگسرای خانواده برپا خواهد بود و این نمایشگاه به مناسبت پاسداشت هفته گویش ها و گویش محلی خوانساری برپا شده است.
مسئول برگزاری این نمایشگاه از راه اندازی گنجینه آثار ناشران و نویسندگان خوانساری کل کشور در خوانسار به صورت دائمی همراه با بروزرسانی در آینده ای نزدیک خبر داد.
هفت شب شی خوانساری
شی خوانسار یا شب شعر خوانساری به مدت هفت شب در فرهنگ سرای خانواده به همراه تئاتری با زبان شیرین خوانساری در حال برگزاری و اجرا است.
به گزارش خبرنگار شبستان، هفته پاسداشت گویش محلی خوانساری از دوم تا نهم اسفند ماه است./
نظر شما