«فروغ پارسا» در پاسخ به این سئوال که با وجود این همه قالب های هنری و ادبی چرا نتوانستیم به خوبی شخصیت بزرگانی همچون حضرت زهرا(س) را معرفی کنیم و آیا این مساله ناشی از ترس از تقدس این شخصیت هاست یا ترس از عدم تخصص ما به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت:در فقه اسلام بحث تصویرگری و مجسمه سازی از جمله مباحث هنری ممنوع است. بر این اساس هنرمندان اسلام به خط ، خطاطی و تذهیب رجوع پیدا کردند.
رییس انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: ما یک نارسایی و یک نقصی برایمان ایجاد شده است که نمی توانیم در مورد شخصیت های ائمه اطهار(ع) و بزرگانی چون حضرت زهرا(س) تصویر و فیلم بسازیم و خودمان محروم شدیم از بیان جزییات زندگی این بزرگان بوسیله هنر هفتم یا نقاشی. این مساله ضعف ماست.
وی بیان کرد: تصورم این است که این مساله رفع می شود به همین دلیل کارهایی در مورد پیامبراکرم(ص) ، حضرت علی(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) انجام شد. در دین اسلام تناسب با مقتضیات زمان، مساله ارزشمندی محسوب می شود. اجتهادی داریم در این زمینه که اجتهاد متناسب با زمان روز است. فکر کنم به زودی این مساله رفع می شود. ما موفق می شویم از طریق فیلم، نقاشی،تصویر و سایر هنرها این مشکل را حل کنیم.
پارسا در پاسخ به این سئوال که آیا کتاب هایی که در مورد حضرت زهرا(س) نوشته شده با تمام ابعاد شخصیتی ایشان پرداخته است، عنوان کرد: کتاب با محوریت حضرت زهرا(س) خیلی نوشته شده است. به جز فارسی و عربی به 19 زبان درباره حضرت زهرا(س) کتاب نوشته شده است. در زبان فارسی، آقای شهیدی اثر خوبی در مورد حضرت زهرا(س) نوشتند. کتابی اخیرا دیدم با عنوان« ریحانه پیامبر(ص) »که نوشته علی کرمی فریدنی بود. حس من از خواندن ریحانه پیامبر(ص) این بود که کتاب ، کتاب خوبی است و نویسنده خوب کار کرده است.
این نویسنده ، پژوهشگر و استاد دانشگاه تصریح کرد: در بین کتابهایی که درباره حضرت زهرا(س) به رشته تحریر در آمده است، اگر بخواهم کتاب خوبی معرفی کنم. کتاب آقای کرمی فریدنی است. کارهای خوب زیادی با محوریت حضرت زهرا(س) نوشته شده است اما مشکل ما این است که کتاب نمی خوانیم. در حال حاضر کار ما این شده که تکه هایی از دانش را با موبایل برای هم بفرستیم. مشکل واقعی این است که کتاب نمی خوانیم وگرنه آثار خوبی درباره حضرت زهرا(س) نوشته شده است.
نظر شما