واردات گوشت   با ذبح شرعی و حضور ناظران انجام می شود

حجت الاسلام تقوی گفت: واردات گوشت از طریق سیستم قانونی کشور با حضور ناظران شرعی و پزشکان دامپزشک انجام می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «سیدرضا تقوی» امروز (چهارشنبه 8 اسفند ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با عنوان دستاوردهای چهل ساله مدیریت جهادی در بخش کشاورزی و تجارت غذای حلال در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی شبستان در مورد سیاست گزاری های این بخش از وزارت جهاد در تعادل بازار گوشت گفت: ما در این بخش هیچ مسئولیتی نداریم و اطلاعاتی نیز در دست نداریم. مسئولیت تنظیم بازار گوشت بخشی متوجه وزارت صمت است، ما در این حوزه نه توزیع کننده و نه سیاست گزار هستیم؛ کار نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد، فرهنگی است و نه سیاست گزاری و تغذیه.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: مشکل ما در بازار گوشت کمبود نیست و بیش از 135 درصد مازاد بر مصرف اضافه تر گوشت وارد کشور شده است و این آمار بخشی از خارج از کشور و بخشی مربوط به تولید داخلی است.

 

وی با تاکید بر اینکه ما کمبود نداشته و نداریم، گفت: اولین مسئله در این موضوع امر مدیریت است و نکته دیگر تفاوت ارز است که در بازار گوشت تاثیرگذار بوده است. ما در سیستم توزیع مشکل داشته ایم و این موضوع فقط مختص به گوشت نیست و در برخی از محصولات دیگر نیز وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه آمریکا بر روی معیشت مردم برنامه ریزی کرده است، تصریح کرد: فشارهای بین المللی و نفوذی ها در این بخش موثر بودند و در بخش تغذیه و معیشت اثر گذاشتند.

 

حجت الاسلام تقوی ادامه داد: یک روز موضوع پوشک مسئله کشور است، روز بعد گوشت و اکنون نیز آرد مسئله کشور است که موضوع قاچاق و مشکلات آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

وی ادامه داد: چند روز دیگر آجیل شب عید مسئله کشور است و تمام این موضوعات برای آن است که اعصاب مردم را به هم بریزند و موضوعاتی از این قبیل را در دستور کار خود دارند.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما در ارتباط با موضوع گوشت و نابسامانی هایی که در آن وجود دارد، اطلاعاتی نداریم و نقشی نداشتیم، این موضوع مربوط به بخشی از وزارت جهاد و البته وزارت صمت است که ما عضو شورای سیاست گزاری تنظیم بازار نیز نیستیم.

 

وی گفت: دشمن بر روی معیشت مردم متمرکز شده است و از طریق اخلال و چوب لای چرخ گذاشتن می خواهد جامعه و کشور را به هم بریزد. در فتنه 88 چه کسانی کشور را به هم ریختند، آیا این افراد نفوذی نبودند؟ آیا مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود در مورد نفوذی ها تذکر ندادند؟

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برخی اخبار از بازار گوشت خاطرنشان کرد: 17 هزار تن گوشت در اخبار اعلام شد که در بندرعباس کشف شده است. انبارهایی که کشف شده است تمامی این اطلاعات را باید از سازمان تعزیرات و دستگاه های مسئول سوال کنید. در موضوع سکه و ارز چه کسانی بودند که به دار آویخته شدند و اخلال کردند و بازار را به هم ریختند؟ همین افراد نیز در این موضوع موثر بودند.

 

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان در مورد واردات گوشت از کشورهای دیگر و ذبح حلال نهاده های دامی گفت: اطمینان می دهیم هر گوشتی به غیر از گوشت های قاچاق که از طریق سیستم قانونی اعم از دام سبک، سنگین و یا پرنده وارد کشور می شود زیر نظر ناظرانی است که ملاک ها و معیارهای شرعی را در خصوص ذبح آنها رعایت کردند.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیشترین گوشت ما از کشور برزیل وارد می شود و در حدود 30 تا 40 کشتارگاه در آنجا مشغول ذبح دام هستند و در هر کشتارگاه یک دامپزشک از سازمان دامپزشکی اعلام شده است تا سلامت دام را تایید کند که در کنار این افراد روحانی ای نیز حضور دارد که بر شیوه ذبح دام نظارت می کند و اگر روحانی در هنگام ذبح حضور نداشته باشد، کشتارگاه حق ذبح دام را ندارد.

 

وی در مورد تجارت گوشت و واردات آن از طریق برخی تجار به صورت آزاد اظهار کرد: تمامی تجاری که بخواهند گوشت را وارد کشور کنند باید در اینجا درخواست دهند تا ناظران برای نظارت بر روند سلامت و ذبح گوشت برای آنها به کشور مورد نظر اعزام شود و اگر کشتارگاه آن کشور ناظر داشته باشد با ما هماهنگ می کند تا ناظری اعزام نکنیم و اگر ناظری در آن کشور نباشد، ناظر از وزارت جهاد اعزام می شود و مهر ناظر بر روی گوشت حک می شود.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ذابح این دام ها باید مسلمان باشند، گفت: ذبح دام ها در خارج از کشور نیز باید با رعایت اصول شرعی و رو به قبله انجام شود. دام ها بعد از ذبح نیز در ورود به سردخانه باید با رعایت تمام اصول شرعی و بهداشتی نگهداری شوند و در این مرحله نیز ناظران بر آن نظارت دارند و حتی در بارگیری و کانتینر کردن لاشه های دام ها نیز ناظران حضور دارند و در صورتی که یکی از این مراحل مورد تایید ناظر نباشد، بار مورد نظر گوشت وارد کشور نمی شود.

 

وی در مورد استفاده از بخش های دیگر دام ها پس از ذبح مانند دل و جگر و کله پاچه نیز گفت: ممکن است بخشی از این فرآورده های دیگر دامی مانند عناوینی که ذکر شد، اسراف شود و دور ریخته شود که ما در این زمینه نیز تذکر دادیم. در این خصوص به سازمان دامپزشکی تذکر دادیم و اعلام کردیم تا در کشوری که دام تولید شده است با حضور ناظر و دکتر دامپزشک فرآورده های دیگر دامی مانند جگر و کله پاچه نیز فرآوری شده و به شکل بهداشتی وارد کشور شود.

 

وی گفت: البته باید بگوییم تجاری که این گوسفندان را خریداری کرده بودند خودشان بخشی از اعضای این دام ها را به کشورهای دیگر وارد می کردند و به کشورهایی همچون هنگ کنگ و تایلند وارد می کردند.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در خصوص تعدیل بازار گوشت ما ورود دام زنده را پیشنهاد دادیم که امیدواریم با تقسیم بندی های انجام شده به نتیجه برسد.

 

وی در مورد اینکه جمهوری اسلامی چند کشتارگاه در خارج از کشور دارد، گفت: این آمار تغییر می کند و بستگی به قراردادهای بین المللی دارد. در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا، روسیه، آذربایجان، هندوستان، برزیل، لهستان و ارمنستان دارای کشتارگاه است.

 

وی اظهار کرد: تاجران برای واردات گوشت به کشور باید لاشه های گوشت را با حضور ناظر و دامپزشک وارد کشور کنند که این ناظران از طریق این وزارتخانه اعزام می شوند. جمهوری اسلامی ایران دقت زیادی در ذبح شرعی دام ها دارد که بسیاری از کشورهای دیگر کشتارهایی که ناظران جمهوری اسلامی بر آن نظارت دارند را می پذیرند، مانند کویت و بحرین./

 

 

 

 

کد خبر 769292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha