سهم ایران از تجارت حلال در دنیا هفت درصد است

حجت الاسلام تقوی تجارت حلال در دنیا چهار هزار میلیارد دلار را به خود اختصاص می دهد، گفت: سهم ایران از این تجارت تنها هفت درصد است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «سیدرضا تقوی» در نشست خبری با عنوان دستاوردهای چهل سال مدیریت جهادی در بخش کشاورزی و تجارت غذای حلال گفت: تجارت حلال در دنیا چهار هزار میلیارد دلار به خود اختصاص داده است که سهم ایران از این رقم تنها هفت درصد است.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: متاسفانه ما در بخش تجارت حلال از سایر کشورهای دنیا عقب هستیم. جریان تجارت حلال جهانی در حوزه اقتصاد با محتوا و جهت گیری اسلامی است و هر کجا این موضوع مطرح می شود، نگاه ویژه ای به این نوع تجارت و محصولات آن می شود زیرا سایر کشورها معتقدند که مسلمانان این محصولات را در تجارت حلال بر اساس معیارهای اسلامی تولید کردند و این امر نوعی تبلیغ دینی است.

 

وی خاطرنشان کرد: کشورهای غیر اسلامی از جریان اقتصادی در کشورهای مسلمان استقبال می کند و کالاهایی که از این طریق عرضه می شود در نمایشگاه های بین المللی مورد استقبال قرار می گیرد.

 

وی گفت: ما در این حوزه به سطح کشورهای ترکیه و مالزی نمی رسیم، رقم های این کشورها در میزان سهم شان از تجارت حلال در دنیا بالاتر است.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: موضوع مهم در حال حاضر در کشور ما در این امر آشفتگی در مسایل قانونی است و یک قانون منسجم و متولی و یا سازمان منسجمی برای این کار نداریم.

 

حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: بخشی از تجارت حلال مربوط به سازمان استاندارد است، بخشی مربوط به اتاق بازرگانی است و بخشی نیز به سایر نهادها و سازمان ها باز می گردد که البته در حوزه تجارت حلال نیز ما در خصوص مسایل شرعی آن مسئولیت داریم. به نوعی می توان گفت تمامی بخش ها در مسئله تجارت حلال دخالت دارند.

 

وی ادامه داد: اعتقاد داریم سازمان یا نهادی باید برای موضوع تجارت حلال شکل بگیرد تا بتوانیم در این حوزه به سطح کشورهای دیگر برسیم.

 

حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: سازمان کنفرانس اسلامی دفتری برای مرکز حلال به نام اسمیک ایجاد کرد که ما عضو آن هستیم و نمایندگانی از سازمان های ذکر شده در آن حضور دارند.

 

وی اظهار کرد: در حال حاضر محصولات ایران در موضوع تجارت حلال به برخی از کشورها همچون روسیه و حتی آمریکا صادر می شود اما حضور ما در بحث تجارت حلال کمرنگ است.

 

حجت الاسلام تقوی در بخش دیگری از بیانات خود در مورد نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله مدیریت جهادی گفت: این نمایشگاه نگاهی گذرا به فعالیت های چهل ساله کشاورزی دارد و در آن عرضه مستقیم کالا و محصولات کشاورزی با هدف تنظیم بازار در شب عید انجام می شود. محصولاتی که در این نمایشگاه عرضه می شود، محصولات باغی، پروتئینی، آجیل و برخی از محصولات دیگر است. این نمایشگاه از دوازدهم تا چهاردهم اسفند از ساعت 10 تا 6 بعدازظهر در مصلی امام خمینی (ره) دایر است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه 700 تا 1000 یورو هزینه ناظر و دامپزشک برای هر تن گوشت محاسبه می شود و این مبلغ 20 هزار تومان بر روی هر کیلو گوشت اضافه می کند، گفت: در کشورهایی که جمهوری اسلامی تفاهم نامه دارد مقرر کردیم در صورتی که آنها دامپزشک مورد تأیید و ناظر مورد تأیید ما را داشته باشند، ناظر و دامپزشک اعزام نکنیم؛ در حقیقت با کشورهایی که پروتکل بهداشتی داریم می توانیم دامپزشک اعزام نکنیم اما ذابح یا ناظر شرعی حتما در این کشتارگاه ها حضور دارد.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: هر سه ماه 40 ناظر شرعی به خارج از کشور اعزام می شوند.

 

وی اظهار کرد: ناظران شرعی ما کسانی هستند که در حوزه علمیه قم تحصیل کردند و مورد تأیید جامعه المصطفی هستند. ما از نیروهای این دو مرکز به عنوان ذابح استفاده می کنیم.

 

وی در مورد اقدامات جمهوری اسلامی برای جلوگیری از برخی تخلفات در واردات گوشت به کشور گفت: ما در برزیل سامانه IT مستقر کردیم تا تمام گلوگاه های واردات گوشت را رصد کند؛ در حقیقت صدور گواهینامه حلال دام ها نیز از طریق این سامانه انجام می شود و گواهینامه دارای اعتبار دو روزه هستند که این زمان نیز در کاهش هزینه ها موثر است. پیش از این گواهینامه ذبح حلال دام ها دو ماه بود اما با استقرار این سامانه IT‌ به دو روز تقلیل یافته است. سرور این سامانه در داخل کشور است و به راحتی رصد می شود. گواهینامه های صادر شده از طریق این سامانه دارای بارکد هستند که به هیچ عنوان نمی توان در آن تخلف کرد.

 

وی اظهار کرد: در برخی از گزارش ها عنوان شده بود که کشتارگاه ها مبالغ مازادی پول به عنوان حق مأموریت بر ناظران شرعی می دادند که این موضوع از طریق نهاد نمایندگی ولی فقیه مورد پیگیری قرار گرفت و ممنوع اعلام شد. این مبالغ با عنوان ویکنت به ناظران شرعی داده می شد که در حال حاضر ممنوع است.

 

حجت الاسلام تقوی با اشاره به برخی دستاوردهای کشاورزی پس از انقلاب گفت: پیش از انقلاب ما تنها قادر بودیم 33 روز تغذیه کشور را تامین کنیم اما امروز 90 روز از تغذیه کشور را تامین می کنیم.

 

وی خودکفایی در تولید گندم را از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: تولید گندم در حال حاضر به 13 و نیم میلیون تن در سال رسیده است که تنها هشت تن آن به مصرف نانوایی ها می رسد و بالغ بر دو میلیون برای مصرف شیرینی پزی و برخی مصارف دیگر است و مابقی آن نیز به صورت اضافی باقی می ماند که یا وارد سیلوها شده و یا به سایر کشورها فروخته می شود.

 

وی گفت: پس از پیروزی انقلاب تولیدات باغی و زراعی به 120 هزار تن افزایش یافته است که البته بخشی از این محصولات به دلیل برخی کمبودها هدر می رود و ما تلاش کردیم تا از هدررفت این محصولات جلوگیری کنیم.

 

وی با بیان اینکه امنیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه از جمله دستاوردهای مهم چهل ساله انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: پیشرفت های علمی و فناوری، ارتقای قدرت دفاعی، فناوری نانو و هسته ای، خودکفایی در صنعت دفاعی و ساخت موشک از جمله دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی است که باید بگوییم تمامی این دستاوردها در سایه امنیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران به دست آمده است.

 

وی با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازهای امروز جامعه نیست، گفت: با ورود علم و فناوری در کشاورزی می توانیم در بسیاری از هزینه ها از جمله آب صرفه جویی کنیم، این امر با توجه به کمبود آب در کشور در تولید محصولات کشاورزی بسیار موثر است. با ورود امکانات علمی و استفاده از فناوری های روز در صنعت کشاورزی می توانیم تولید محصولات کشاورزی را تا 150 میلیون تن افزایش دهیم به شرط آنکه از روش های علمی در کشاورزی استفاده کنیم.

 

وی گفت: در حال حاضر کشاورزان ما به سمت علمی شدن کشاورزی در کاشت، داشت و برداشت پیش می روند و این موضوع تحول عظیمی در صنعت کشاورزی کشور است.

 

وی از حضور 9 هزار متخصص کشاورزی در پهنه کشاورزی کشور خبر داد و گفت: این متخصصان به عنوان ناظر برای توسعه کشاورزی در اقصی نقاط کشور حضور دارند و کشاورزان را برای بهره وری بیشتر در تولید محصولات کشاورزی هدایت می کنند./

کد خبر 769339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha