به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، چهارمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان امروز (8 اسفند) با حضور مدیران و نمایندگان دستگاه های اجرایی در محل دادگستری استان خراسان جنوبی برگزار شد.
سرهنگ« علی شهابی» جانشین پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی در این جلسه اظهار داشت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که امنیت به راحتی به دست نمی آید و مردم نیز باید در این زمینه مشارکت داشته باشند لذا نیاز است مجمع خیرین امنیت ساز در استان راه اندازی شود.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از وقوع جرم، گفت: در سال جاری بیش از 20 درصدی سرقت در استان افزایش یافته است و بیشتر این سرقتهای در حوزه اماکن خصوصی است.
جانشین پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه آزادی زندانیان منجر به افزایش سرقت شده، تصریح کرد: در شهرستان خوسف 9 فقره سرقت توسط این افراد گزارش شده است.
شهابی با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی بر افزایش سرقتها تاثیر گذاشته است، ادامه داد: مالکان اماکن در حال ساخت به منظور پيشگيری از سرقت باید از تجهيزات ايمنی و محافظتی از قبيل دوربين مداربسته استفاده کنند و پس از دیوار کشی ساختمان حتما نسبت به نصب درب ورودی و انسداد مسیرهای ورودی به ساختمان اقدام کنند.
به گفته وی میزان وقوع جرایم خشن از جمله نزاع دسته جمعی، قتل، مرگ مشکوک، تجمع، آدم ربایی، چاقوکشی و کلاهبرداری در خراسان جنوبی از پنج تا 20 درصد کاهش یافته است.
جانشین پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه 80 درصد تجمع های مردمی به دلیل شرایط اقتصادی و مطالبات حقوق است، افزود: برخی واحدهای تولیدی حقوق کارگران را چندین ماه پرداخت نکردند که این امر موجب تجمعات شده است.
شهابی پیشنهاد داد در راستای پیشگیری و کاهش خشونت و نزاع، قضات در مساجد و مناطقی که بیشتر نزاع وجود دارد برای اطلاع رسانی به مردم حضور یابند.
وی بیان داشت: با توجه به حوادث چهارشنبه سوری پلیس اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار داده است و به صنف لاستیک فروشان و آتش نشانی ها به جهت بروزرسانی کپسول ها تذکرات لازم داده شده است.
400 خانواده آسیب پذیر شناسایی شد/ افزایش مراجعه مردمی به کمیته امداد
«علی اکبر نخعی» معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر آسیب های اجتماعی در حال گسترش است، گفت: تعداد افرادی که به کمیته امداد مراجعه میکنند روز به روز افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون فعالیتهای بسیاری خوبی توسط گروه کنترل آسیب کمیته امداد در مرکز استان انجام شده و اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفته، افزود: اما همچنان در شهرستانها این آسیب های اجتماعی وجود دارد که باید برنامه ای در این راستا داشته باشیم.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته روزانه 2 نفر به دلیل فقر به این نهاد حمایتی مراجعه می کردند اما متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی جامعه این آمار به مراجعه روزانه 5 نفر افزایش پیدا کرده است.
نخعی از شناسایی 400 خانواده آسیب پذیر از ابتدای امسال در استان خبر داد و گفت: برای این خانوادهها اقدامات درمانی انجام شده است و در سال آینده این برنامه با حمایت تعداد بیشتری خانواده ادامه خواهیم داد تا بتوانیم گام موثری برداریم.
طرح نماد در 193 مدرسه خراسان جنوبی در حال اجرا است
« حسن تهامی» رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به طرح نظام مراقبت اجتماعی از دانش آموزان در مدارس، گفت: در حال حاضر این طرح در 6 مدرسه بیرجند و 178 مدرسه شهرستان درمیان در حال اجرا است.
تهامی بیان کرد: در راستای اجرای طرح نماد در استان 14 هزار و 500 نفر از دانش آموزان تحت پوشش قرار گرفتند.
ویبا بیان اینکه در این طرح دانش آموزان با استرس و رفتار پر خطر و در معرض آسیب شناسایی و از طریق مشاوره کار درمانی با کمک دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی تحت مداوا قرار می گیرند، افزود: ایجاد نظام شناسایی دانش آموزان آسیب پذیر و مقابله با آسیبهای اجتماعی از طریق غربالگری، تشخیص، طراحی و توسعه مداخله به موقع و درمان از اهداف اجرای این طرح است.
1200 معتاد در خراسان جنوبی تحت درمان رایگان قرار گرفتند
«محمد علی نعمتی» نماینده شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت بیش از 70 سمن در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان، اظهار کرد: دبیرخانه این شورا در بحث برگزاری کارگاه های پیشگیری از اعتیاد فعال بوده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی معتاد متجاهر وجود ندارد، افزود: از ابتدای امسال با معرفی بیش از یک هزار و 200 نفر معتاد توسط قضات دادگستری به دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به صورت رایگان درمان شدند.
«نجیبه شاه محمدی» کارشناس پیشگیری از اعتیاد اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه سمن های بسیاری تحت نظارت این سازمان هستند که برای شرکت در همایش ترویج فرهنگ وقف برای کاهش از آسیب های اجتماعی به آنان اطلاع رسانی خواهد شد، عنوان کرد: بهزیستی در حوزه پیشگیری و مداخله در آسیب های اجتماعی فعالیت دارد.
به گفته وی بهزیستی در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با دفاتر مختلف در پایگاه های محلات فعالیت دارد و طرح های برای پیشگیری از خشونت در مهدکودک ها اجرا می شود تا کنترل خشم را از کودکی یاد بگیرند.
شاه محمدی به اورژانس اجتماعی 123 و مرکز مداخله در بحران با هدف کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: هدف آن است تا مداخلات روانی اجتماعی را قبل از مداخلات قضایی و انتظامی و حتی در کنار این نوع مداخلات جایگزین کند.
نظر شما