«محمد سالاری» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درخصوص بازپیرایی معماری آشفته شهر تهران، گفت: در کشور ما به عنوان ایران دارای پیشینه تاریخی بسیار قوی در حوزه معماری بودیم و هستیم.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: باید بگوییم که در دهه های اخیر رویکردهایی که در فضای کالبدی در شهرها اتخاذ شد و در اصل به نوعی تبلور علم معماری، اندیشه معماری و مبانی نظری معماری در کالبد شهرها و در ساخت و سازها و بخصوص در ساختمان هایی که نشانه های شهری هستند تجلی پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این دهه ها از آنجا که اولویت تصمیم گیران و تصمیم سازان تحت تاثیر درآمدزایی قرار گرفت و یا رویکردشان معطوف به حوزه های سخت افزاری بوده تا حوزه های مفهومی نرم افزاری، باعث شده تا ما یک شکاف بسیار عمیقی در اندیشه معماری مان نسبت به گذشته ایجاد شود و این واقعا برازنده هم متخصصین معماری کشور و هم تصمیم سازان مدیریت شهری و دولت نیست.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: البته در سال های اخیر این نگرانی و دغدغه هم از سوی رسانه ها، هم از سوی حرفه مندان و دیده بان های شهری، این آلارم ها و هشدارهای جدی که در همایش ها، نشست ها و کنفرانس ها داده می شود بسیار امیدوار کننده است.
سالاری با بیان اینکه یک تغییر رویکردی برای تعمق در این حوزه و تغییر استراتژی در این حوزه اتفاق در فضای کشور دارد رخ می دهد، خاطرنشان کرد: ماهم به عنوان کمیسیون معماری و شهرسازی پایتخت جمهوری اسلامی توانسته ایم موفقیت های خوبی داشته باشیم.
به اعتقاد رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، پیشنهاد تاسیس کمیسیون در دوره چهارم شورای شهر تهران پیشنهاد بسیار هوشمندانه ای بوده است.
وی تاکید کرد:تشکیل کمیته های معماری و کمیته های نما در مناطق 22 گانه شهر تهران و در ستاد شهرداری تهران و یا ستاد ارتقا کیفی بناهای تاریخی و میراثی مراکز شهرها، توجه به بنای تاریخی شهر، رویکرد آرام سازی و پیاده راه سازی شهر؛ رویکردی بوده است که در پیش گرفته ایم و امیداریم با سرعت بیشتری و مبتنی بر مشارکت عمومی و ذی نفعان بتوانیم به پیش برویم.
نظر شما