خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: درحالی ابوظبی روزگذشته (10 اسفند 1397) چهل و ششمین دوره نشست سازمان همکاری اسلامی با شعار « 50 سال همکاری اسلامی: نقشه راه شکوفایی و توسعه» را همزمان با پنجاهمین سالروز تاسیس این سازمان برگزار کرد که پاکستان به عنوان یکی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی این نشست را به خاطر حضور افتخاری هند تحریم کرد.
اعضای سازمان همکاری اسلامی در شرایطی در ابوظبی گردهم جمع شدند که عملکرد برخی از کشورها در منطقه باعث شده است تا این منطقه با خطر و تهدید امنیت و صلح مواجه شود.
بسیاری از بحران هایی که امروز منطقه شاهد آن است، نتیجه عملکرد و دخالت کشورهای عربی اسلامی است که بی ثباتی امنیت در منطقه را با ایجاد آشوب و طایفه گری و حمایت مالی و تسلیحاتی از گروههای تروریستی دنبال می کند.
حال اماراتی که از ناقضان حقوق بشر در منطقه و از حامیان تروریست است، برای مقابله با تندروی و تروریسم و راههای تقویت صلح و امنیت میزبان بیش از 55 کشور عضو این سازمان است. اماراتی که با ایجاد سلسله زندانهای مخفی در یمن، مردم بی دفاع این کشور را به زنجیر کشیده است و آنها را زیر شکنجه های سنگین و غیرانسانی قرار داده است؛ می خواهد برای ایجاد منطقه به همراه برخی از کشورها مانند عربستان که از حامیان سلفی گری و تروریسم است، چاره ای بیندیشد.
اماراتی که با نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل و حتی ارزش های اسلامی، به دخالت در امور برخی کشورها مانند سوریه و یمن اقدام می کند و حتی پا را فراتر از دخالت در امور کشورها می گذارد و با همکاری کشورهای عربی دیگر به آنها حمله می کند. حال این پرسش مطرح که امارات و برخی دیگر از کشورهای منطقه که خود عامل بحران و فاجعه در منطقه اند، چگونه می خواهند چاره ای بیندیشند تا از دست درازی برخی کشورهای عربی به کشورهای چون یمن و سوریه جلوگیری کنند.
امارات همچنین می خواهد با همکاری وزاری خارجه کشورهای عضو در این نشست، یکی از محورهای اصلی آن یعنی مسئله فلسطین را بررسی کند؛ کشورهایی عربی اسلامی که میزبان سران صهیونیستی در کشور خود بودند و برای اجرای «معامله قرن» تلاش می کنند، چه تدبیری برای نجات فلسطین خواهند اندیشید. آیا هدف آنها رهایی فلسطین از چنگال صهیونیست است یا عادی سازی روابط خود با این رژیم.
به نظر می رسد که بیشتر امارات می خواهد با برگزاری این نشست، جایگاه منطقه و جهانی خود را ارتقا دهد و چهره ای میانه رو و معتدل را به رخ بکشد و همچنین از یک ناقض حقوق بشر خود را به حامی حقوق بشر تبدیل کند.
اگرچه بعید می رسد که اعضای سازمان همکاری اسلامی در این نشست بتوانند مسایل محوری مطرح شده در آن را حل کنند، زیرا برخی از اعضای این نشست مانند بحرین، عربستان و حتی امارات خود یک پای مشکل در خاورمیانه هستند.
نظر شما