دوشنبه؛ آغاز سرشماری عمومی نفوس و مسکن

رئیس مرکز آمار ایران با اعلام اینکه طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن از دوشنبه این هفته تا 22 آبان اجرا می شود ، گفت: در این طرح از روش های نوین استفاده می کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عادل آذر، رئیس مرکز آمار با اعلام این خبر افزود: یکی از شاخص های بسیار مهم در برنامه ریزی ها در همه کشورها تعداد و دوره های سرشماری است به طوریکه در ژاپن در 10 سال اخیر حدود 5 سرشماری عمومی در حوزه نفوس و مسکن ، کسب و کار و بخش کشاورزی و صنعتی اجرا شده است.
 

وی با بیان اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1390 نخستین سرشماری با فاصله 5 ساله است، گفت: از روش های بسیار مدرن در این طرح استفاده می کنیم و از این به بعد هر 5 سال انجام خواهد شد و رخداد ملی محسوب می شود چون تقریبا همه ارکان نظام و مردم در این طرح مشارکت دارند.
 

عادل آذر افزود: حدود 54 هزار مامور آمارگیری داریم و در بخش پشتیبانی هم 114 هزار نفر همکاری می کنند که در کشور بی نظیر است.

 

وی گفت: این طرح از 2 آبان آغاز می شود اما بسترسازی و برنامه ریزی برای انجام این طرح از سال 88 مطرح بوده است و در سال های 88 و 89 طرح آزمایشی سرشماری انجام داده ایم.
 

رئیس مرکز آمار ایران افزود: روش کار در این طرح همانند دنیا در حوزه جمع آوری داده ها و آمار ، چهره به چهره است و ماموران با مراجعه به خانوارها پرسش های طرح را مطرح و اطلاعات را در فرم های مشخص شده جمع آوری می کنند.
 

وی با تاکید بر اینکه 64پرسش در این طرح مربوط به اطلاعات عمومی خانوار و محل سکونت است، گفت: به هیچ وجه وارد اطلاعات جزئی و ریز خانوارها نمی شویم و این اطمینان را می دهیم که این اطلاعات هم کاملا محرمانه خواهد بودو فقط در سطح برنامه ریزی های کلان استفاده خواهد شد.
 

عادل آذر افزود: در حوزه استخراج داده آماری که پیش از این به روش دستی و سنتی و زمانبر بود تلاش می کنیم با آخرین فناوری های نوین این کار را انجام دهیم که شامل مراحل قرائت، ارزیابی و کنترل کیفیت داده ها و پردازش است.
 

وی گفت: در نظام های مدرن پردازش اطلاعات تلاش می کنیم اطلاعات اولیه را تا آذرماه و اطلاعات تکمیلی و مشروح را تا پایان اردیبهشت سال آینده منتشر و عرضه کنیم. رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه هزینه مستقیم اجرای طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن حدود 70 میلیارد تومان تعیین شده است، افزود: البته هزینه های سایر نهادهای همکاری هم اگر به این مبلغ اضافه شود تا سه برابر می رسد.
 

عادل آذر در خصوص اینکه چرا سرشماری عمومی نفوس و مسکن به روش اینترنتی انجام نمی شود، گفت: بررسی های جهانی از جمله یک طرح آزمایشی در شهر توکیو ژاپن که شهر الکترونیک و اینترنت محور است نشان می دهد که 4 درصد افراد در این روش همکاری می کنند.
 

وی تصریح کرد: هنگام مراجعه چهره به چهره ماموران به خانوارها انگیزه شهروندان برای همکاری و پاسخگویی به پرسش های آمارگیری بیشتر می شود و وقت کمتری هم صرف می کند اما در روش الکترونیک این انگیزه کمتر است.
 

رئیس مرکز آمار ایران افزود: البته در اجرای طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن معمولا ماموران آمارگیری در برخی کشورها از تجهیزات مبتنی بر فناوری اطلاعات و رایانه استفاده و داده های جمع آوری شده را به جای کاغذ در آن ثبت می کنند که در سرشماری 1390 در 2 تا 3 ناحیه شهری تهران و یک شهر اطراف تهران به صورت نمونه اجرا خواهد شد و سرشماری الکترونیکی با این روش مبنای کار ما در سال 1395 خواهد بود که باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و انتشار اطلاعات سرشماری خواهد شد.
 

وی از همه شهروندان خواست به ماموران آمارگیری اطمینان داشته باشند و آنان را فرزندان خود بدانند و اسناد و مدارک مانند شناسنامه های خانوار و کارت یا شماره ملی و کد پستی را آماده داشته باشند و هنگام مراجعه به ماموران ما ارائه دهند.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، عادل آذر با بیان اینکه برای برگ سرشماری حدود 20 دقیقه پیش بینی شده است، گفت: هر یک دقیقه تاخیر باعث می شود سرشماری یک روز به تاخیر بیفتد.

 

 پایان پیام/

کد خبر 77027

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha